Det rullar på

Fick en fråga igår ikväll "Känns det bra nu efter denna veckan?" och utan att jag kan avslöja allt för mycket, så har mycket gått min (och HIBS) väg denna veckan. Under veckan som kommer kommer vi att presentera en riktigt stor nyhet, förmodligen har vi ytterligare en glad nyhet att presentera och har vi lite tur så har vi ytterligar en mycket glad nyhet att publicera på HIBS.nu. Jag vill så gärna säga vad det handlar om, men jag får inte. Men det rör sig om en ledare och två spelare (en back och en center), så mycket kan jag säga. Men ni får hålla koll på HIBS.nu under veckan som kommer.

---

Såg ni matchen igår? Ja, matchen mellan Manchester United och Tottenham. 0-2 i halvtid vändes till 5-2 vid fulltid. Fem mål på en halvlek, United fullständigt körde över Tottenham. Det hade varit jäkligt roligt att kunnat se och höra vad Sir Alex sa i halvtid, var kanske den berömda hårtorken som kom fram?

Målen gjordes visserligen av Rooney (2), Ronaldo (2) och Berbatov. Men den jag imponerades mest av var Tevez. Vilken arbetsinsats. Han kom in i halvtid och i 45 minuter slet och kämpade han, sprang oerhört mycket, stressade Tottenhamspelarna till misstag. Och han fortsatte göra det trots att det stod 5-2. Vilken kille! Vilken vilja! Vilken moral!

---

Sverige vann över Österrike med 7-1. Och helt plötsligt ska Omark och Harju ersätta Foppa och Sudden, helt plötsligt ska man kräva medalj i VM av Sverige, helt plötsligt är ett lag som för en dryg vecka sedan hade målvaktskris och "nej tack" på löpande band av NHL-spelare ett lag ska vinn VM-guld. Kvällspressen är återigen ett gäng kappvändare. Den enda som verkar ha lite sans i sina resonemang är Leif Boork.

---

De elever på Innebandygymnasiet som vill skriva i bloggen är varmt välkomna att kontakt mig. Min mail: [email protected]

---

Dagens musikaliska inslag är Snow Patrol med "Disater button". Lyssna och njut.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Torsdag, dagen mitt i veckan

Ja egentligen är det ju så, torsdag är ju dagen mitt i veckan, även jag i alla fall tycker att onsdag känns som det. Onsdagen är dagen då man är mitt i "mörket", man har kommit en bit på vägen, och har inte så mycket kvar, men ändå är man inte klar. Det är ungefär som tredje vändan i 50 meters bassäng i ett 200 meters loppet. Torsdagen däremot, då är man nästan framme, nästan framme vid helgen, veckornas ständiga höjdpunkt. På torsdagen börjar man se ljuset igen, helgens förlovade ljus. :)

Eller så mörk kanske inte vardagen är, men visst är det helgerna som oftast förgyller tillvaron.

---

Jakten på sista backen går vidare. Vi har en spelare på gång och jag hoppas det ska ordna sig inom kort. Valet av spelare kanske är lite överraskande. Men vi tror på killen. Har har rutin från div 2-spel, "bra ålder", bra kille vid sidan av och förstås är en bra innebandyspelare.

Kanske vi kan få ett beslut denna veckan. Men nästa är nog mer troligt.

---

Det finns ju nästan hur många bloggar som helst och de handlar om egentligen allt mellan himmel och jord. Och nu finns det en ny blogg att hålla koll på. Vi har nämligen startat en blogg för Hagfors Innebandygymnasium. På bloggen är tanken att eleverna ska få skriva lite om hur det är att gå gymnasiet, hur är det i att bo i Hagfors, hur det går i innebandyn och ja allt annat som kan tänkas vara läsvärt.

Första inlägget är skrivet och valet föll faktiskt på en blivande elev, nämligen Albin Englöw. Men tanken är att vilken elev som helst som går på Innebandygymnasiet ska få skriva. Och intresset verkar vara stort att få skriva på bloggen framöver.

Adressen är http://hagforsreket.blogg.se, så lägg till den på eran bloglovin-listan eller i era i Favoriter.

---

Dagens YouTube-video blir Sveriges bästa sångerska, Helen Sjöholm. Låten är förstås Du måste finnas från musikalen Kristina från Duvemåla. Framförandet sker vid en konsert i Minnesota i samband med utsällning (eller något liknande) om det svenska emigrationen till USA. Framförandet är helt fenomenalt, speciellet andra refrängen. Se, hör och njut.



Tack för tipset Karlund.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Grymt nöjd

Vem är han då? Den nya #17? Många skrev kommentarer till inlägget, och alla gissade rätt. Daniel Jonsson, (f.d.) GS 86, spelar numera i Hagfors IBS. Och ingen är nog gladare än jag. Jag är riktigt riktigt nöjd över värvningen av Daniel. Under hela våren har han varit min prio ett bland de spelare vi varit (och är) intresserade av. Daniel är kanske mest känd för sitt dragskott, och många kanske tror att jag/vi värvat han för att han gjort si och så många mål, vilket man kan tro att andra klubbar gör ibland. Men så är verkligen inte. Huvudanledningen till att vi valt att satsa på Daniel beror främst på hans karaktär, han ger alltid 100%, jobbar över hela banan och är naturlig ledare. Sen ska jag ju inte sticka under stolen med att det förstår är viktigt att han var/är målfarlig spelare och duktig i det offensiva spelet. Men det var inte det som var avgörande.

Hur som helst, vi i HIBS är riktigt nöjda. Allt från tränare, matrialförvaltare, ordförande till spelarna har alla bara gett positiva reaktioner. En del trodde att jag skämtade först när jag meddelade nyheten, "ÄR JONSSON VERKLIGEN KLAR FÖR OSS???" var ett SMS som jag fick.

---

Jag besökte Globen i helgen för att se SM-finalerna. Och jag ska vara helt ärlig. Det var inga höjdarmatcher direkt. Damfinalen var juett rent sömnpiller. Det fanns bara en spelare som underhöll oss i publiken och det vara Sara Kristoffersson. Men resten nja, det var ingen höjdare.

Herrfinalen var väl bättre måste jag säga. Tyvärr vann AIK, deras bredd avgjorde. Warberg svaga andrakedja med Kjellman, Hasselström och Simon Nilsson hade inte mycket att sätta emot AIK. Nu behöver Warberg förstärka och jag hoppas att Rikard Eriksson kommer få en ordentlig chans till hösten. Å andra ska Isac Carlsson redan ha sagt "Vi har ju inte värvat Rikard för att låta han sitta på bänken". Det låter ju lovande i alla fall.

---

Hade innebandy i skolan idag. Och för första gången sedan januari så drog jag på mig utrustningen. Efter en knackig början tyckte jag att spelade upp ju längre lektionen gick. Hur var nivån i klassen annars då? Överraskande bra måste jag säga. Maschel spelar ju innebandy och visade sina skills, Hansson har ju bra kvalitéer i sig, om än lite rostig, Våger överraskade tycker jag, samma måste jag nog säga om Karlund, den dubble skolmästaren från Dalsland visade att han faktiskt kan hantera klubba och boll. Ej att förglöma mannen som kallar sig för en blandning av Emil Kåberg och Wayne Gretzky, Andreas Fritiofsson, spelade stabilt tycker jag och stod för dagens soloprestation. Av tjejerna då? Bäst tyckte jag Marika var, överraskande bra skott bl.a.

Gamle div 2-liraren Nicklas försökte övertyga mig att jag skulle värva han till HIBS. Men nja, jag vet inte Nicklas. Gick väl så där, men han visade att han spelat innebandy, för han kom med alla utespelares ständiga bortförklaring, "det var fel på klubban". :)

---

Tänkte avsluta med en blast from the past. Whitesnake med "Here I go again". Måste säga att David Coverdales röst är riktigt jävla skön att höra.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.


Vem är han?

Vem är han? Vem är HIBS nye #17?



Svaret kommer nästa vecka.

---

Imorrn är det SM-finalerna i innebandy i Globen. Självklart är jag på plats. Jag hoppas att Falun och Warberg står som segrare på damsidan resp. herrsidan. Tror dock att Balrog vinner på damsidan, men hoppas som sagt på Falun.

---

Hoppas också att Penguins vinner nattens andra match i åttondelsfinalserien mot Flyers.

---

Varit på möte idag med en mycket intressant person, en person som gav ett mycket gôtt intryck. En person som snart kanske bor i Hagfors. Och som då kommer vara mycket involverad i innebandyn i Hagfors.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas.

Smile igen

Senaste dynget har varit som att gå på moln. United vann mot Porto med 1-0 efter Ronaldos 35-meters pärla (jag tippade ju 2-0 och Vidic som andra målskytt och hade nu Vidic inte missat öppet mål från två meters håll så hade det gått vägen för min tippning), Penguins vann första matchen i slutspelet mot Flyers med 4-1 och kontrollerade matchen ganska bra. Och sedan, det kanske allra roligaste och mest härliga, hände igår (mellan hockeyn och fotboll). Något ganska viktigt och, för en del, kanske överraskande blev klart. Jag håller er lite på sträckbänken lite, jag avslöjar inget namn. Det kommer upp på hibs.nu inom kort. Men jag tror ingen kommer bli besviken.

---

Idrottslektionen idag innehöll boboll. Vad f*n är boboll kanske en del undrar? Ja för att förklara det ganska enkelt så kan man säga att det är en finsk form av baseboll eller en blandning mellan baseboll och brännboll. Sporten är riktigt stor i Finland och vissa beskriver den som landets nationalsport. Tyvärr så existerar den knapp utanför Finland. Men idag fick vi testa på den, och ja, det gick väl okej. Var kul i alla fall.

Lite bilder från finalen i Finland 2008.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.


Smile!


---
För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Än

Jag vet att några av er, kanske många, vill veta om det händer något på spelarfronten till HIBS. Jag önskar jag kunde säga att han, han och han är klara. Men tyvärr, jag har inga sådana nyheter kan jag ge er, än. Vi för samtal med 4-5 spelare. En av dom för vi mycket täta kontakter med, medan de med andra ligger vi inte lika långt fram, än. Men målet är att kunna förstärka laget med tre, kanske fyra, spelare. Och jag hoppas att vi kommer lyckas. Jag hoppas vi har en riktigt bra nyhet att presentera inom några dagar. Men inget är klart, än.

---

Jag var som sagt hemma under påsken. Och hemma i Uddeholm var även det lilla charmtrollet Greta, som faktiskt fyller sex månader på söndag (GRATTIS!). Tänk att det är så lätt att bara räcker med att titta på henne eller hålla henne så känns världen så himla lättare. Vilket jäkla härlig känsla det är alltså. Synd bara att hon bor i Stockholm, och där lär hon bli kvar.



---

Hade besök av handikapsidrottsförbundet i skolan idag och vi fick testa på lite olika handikappsidrotter, bl.a. rullstolsbasket. Och jag måste säga att det var en jäkla härlig sport. Utmanade, svår, teknisk, rolig, krävde bra lagsamarbete etc. Och den gav också en massa skratt och en härlig glädje när man till slut lyckades sätta bollen.

Sen fick göra några stationsövningar och jag måste meddela att bara Anton var bättre än mig i hela klassen. Lite malig för det, inte ofta man vinner något i denna klassen. I alla fall när det kommer till praktiska idrottsmoment, när det å andra sidan gäller ex. idrottshistoria är det nog ingen som slår mig på fingrarna i klassen. :)

Måste också nämna Sandra i våran klass. Trots stora smärtor i sitt ena knä så visar hon en enorm vilja och vill verkligen vara med på allt. Hon sliter, jobbar och ger sig inte i första taget. Vilken vilja! Tänk om man hade samma, nej istället klagar man när man är lite förkyld.

---

Ikväll gäller det. Porto - Man Utd. 2-2 slutade matchen på Old Trafford. Inget drömsenario för United. Men Rio är tillbaka i laget nu. Kiko finns med på bänken. Och jag tror att Ronaldo ikväll visar varför han fick de priser han fick i vintras.

2-0 till United. Ronaldo och Vidic målskyttar.

---

Ni kanske har sett henne på YouTube, läst om henne i Aftonbladet eller bara hört talas om henne. Susan Boyle. Se klippet, kommenterar överflödiga. Länk till YouTube (gick inte att "bädda in" klippet).

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.


11:e april

Idag är det ingen vanlig dag, det är nämligen min födelsedag! 24 år bli jag! De ni! Jag blev imorse väckt av mamma, pappa, min syster Anna, hennes pojkvän Peter och förstås det lilla charmtrollet Greta. Vad fick jag då? Lite kläder, böcker (om historia förstås!) och lite cash.

Hur ska dagens frias i övrigt? Det blir ganska lungt, dagens höjdpunkt, förhoppningvis, är ju kl 16:00 när United ska vinna över Sunderland och den andra höjpunkten hoppas jag blir om två timmar när Blackburn vinner över Liverpool. Då skulle jag vara rätt så nöjd med min födelsedag i alla fall.

---

Det har varit dåligt med blogginlägg under veckan, vet inte varför, det har bara blivit så. FBK:s åttonde guld kammades hem i onsdags och det bevittnade jag på Pitcher's nere i stan. Det var nog för övrigt ett av mina sista besök på Pitcher's. Återkommer till det i ett framtida inlägg, orkar inte just nu, har så mycket annat jag vill skriva om. FBK vann rättvist, även om alla fem matcherna var jämna så var FBK det jämnare och starkare laget. HV 71 hade en fantastik Stefan Liv i kassen. Men saknade jämnheten i övriga formationer. I FBK kunde alla fyra kedjor avgöra matcherna, i HV var det nästan bara förstafemman som gjorde mål.

Gällande FBK gå de nu in i Silly Season. Och jag tycker de börjat bra, återigen visar Thomas Rundkvist vilken kompetent sportchef han är. Johan Andersson blir bra ersättare till Jörgen Jönsson (då menar jag Jörgen Jönsson årgång 2008/09, inte Jörgen Jönsson årgång 2000). Fredrik Lindgren kommer passa perfekt som en defensiv back, även om vi tappar lite offensiv när Granak sticker (det är ju Granaks plats som Lindgren tar). Sanny Lindström är på ingång som ersättare till Svec och har jag fullt förtroende för Sanny. Ska också bli spännade att se Severin Blindenbacher som beskrivs som en ung Thomas Rhodin, och det är ju just Thomas Rhodin som han ska ersätta. Roligt att FBK sätter en mer svensk prägel på laget kommande säsong, i år har det ju varit nästan hur många utlänska spelare som helst, kanske inget fel på det, vi vann ju guld, men jag tycker det är mer "roligt" och genunint med ett lag som har i alla fall mer än hälften svenskar.

---

Jag har inte skrivit några rader om distriktslags-SM:et slutskede. Stockholm var för bra, både för Värmland i semin och Skåne i finalen. Jag tycker faktiskt att Värmland stod upp bättre än Skåne. Synd bara att Värmland hamnade på Stockholms sida av slutspelet, annars hade det nog kunnat bli final faktiskt. I Värmlandslaget tyckte jag flera spelare skötte sig bra och några överraskade på mig faktiskt. 

Jon Hedlund (Skoghall), nej, han överraskade inte. Jon visade hur bra han verkligen är. I gruppspelet var han kanske inte den U19-målvakt han är. Men när det blev allvar mot Västerbotten (vinna eller försvinna i gruppspelets sista match) och i de båda slutspeletsmatcherna, visade han upp sig från sin allra bästa sida. Speciellt i semifinalen mot Stockholm var fruktansvärt bra, trots sju mål i baken. Det är tur för oss i Värmland att han ett år kvar på gymnasiet så vi får fortsätta att se han live. För sedan är han nog förlorat, om nu inte något av lagen i Värmland blir SSL-lag inom kort, för några år framöver. Platsen i All-Star Team och nu även i U19-truppen till VM är mycket välförtjänad.

Tobias Henrysson (Arvika), okej han gör inte många assists killen, han kan tyckas vara lite ensidig i spelet, men fan vilket avslutare. Jag tror det blev nio mål för han i SM, både mål och poängbäst i Värmland. Och många av dom var avgörande eller mycket viktiga. När det krävdes klev han fram, killen med tungan rätt i mun. Att Tobias var farlig med sitt skott visste jag om. Men att han besatt en såpass bra arbets kapacitet hade jag inte hundra koll. Tobias visade en jäkla härlig vilja och vinnarskalle. Återigen har Arvika lyckas få fram en talang. Frågan är bara hur länge Arvika lyckas få hålla kvar sina talanger.

David Nilsson (Sjöstad). Molkomskillen, med andra ord ännu en i raden av spelare från talangfabriken SK Örnen, var Värmlands genomgående bästa back. Spelade lungt, tryggt och enkelt. Stabil i defensiven och aldrig rätt för att våga i offensiven. När han vilades mot Småland så blev det förlust, kanske enbart på grund ut av att David vilades, men han saknades på plan. Frågan är hur länge han blir kvar i Sjöstad, det nya samarbetet mellan Sjöstad, Skattkärr och Karlstad gör nog att David snart återfinns i Skattkärr och om inte allt för lång tid även i Karlstad.

Fredrik Hallberg (GS 86), en av de som jag hade minst koll på inför SM. Men visade att han förstås platsade i truppen, och det med råge. Svårt att säga vem av han, Gustav Arvidsson och Tom Colling som var bästa centern. Alla tre skiljer sig ifrån varandra gällande spelstilerna. Medan Gustav är den starkaste i defensiven ser jag nog Tom som bästa i offensiven, och Fredrik som något mellanting. En två-vägscenter, en sådan spelare som jag tror alla tränare uppskattar allra mest (bortsett från en duktig målvakt kanske). En spelare man kan lita på gör sitt jobb, oavsett om det gäller att gå in å "döda" minuter eller skapa offensivt. GS har i Hallberg en center för framtiden, men det innebär nog förmodligen att Hallberg inom något eller några år kommer locka till sig intresse från div 1-klubbarna i länet.

Daniel Bjord (Lesjöfors/Filipstad), en målskytt ut i fingerspetsarna utrustad med en härlig bössa. Han utgjorde en ständigt hot med sitt snabba tillslag för motståndarna. Bäst gick det när han fick vänsterforward då med klubban inåt banan, när han sedan placerades på högerkanten gick det lite tyngre. Men han visade att Lesjöfors har framtidskapital i mer än backarna Johannes Larsson och Martin Kjellemar. Jag skulle inte alls bli överraskad om Daniel kommer få spela en hel del i ettan kommande säsong. Konkurrensen blands Lesjös forwards är stenhård, men inget är omöjligt. Och med en sådan talang som Daniel besitter tillsammans med bra sommarträning så tror jag som sagt att vi kommer få Daniel vi återkommande tillfällen i div 1. Hur som helst är han för bra för U-laget och div 4.

Magnus Tomasson (Karlskoga) inledde SM på läktaren (!) faktiskt. Men när han fick chansen så tog han den. Precis som när jag sett han spela tidigare så var han svårpasserad i defensiven. Och visade en härlig teknik och spelförståelse i offensiven. Vågade nästan alltid följa med upp i anfallen eller själv ta initiativ till offensiva utflykter (var bl.a. nära att avgöra mot Västergötland i SD). Karlskogas klart största talang, enligt mig i alla fall, kommer klara av omställningen till division 2 bra tror jag. Frågan bara hur länge de tar innan klubbar från högre börjar rycka i han, bra spelande backar växer inte på träd.

Tom Colling (Sjöstad, nästa säsong Karlstad), centern i den omtalade Collingfemman. Och den av tre som genomgående presterade bra. Medan lillebror Adam och  Nisse Lindeman hade en tyngre start på SM:et höll Tom en högre klass. När sedan Adam och Nisse växte ju längre SM:et gick funkade också femman som helhelt mycket bättre. Och jag tycker att de kvarten och semin var nog faktiskt den ibland underskattade (eller som vissa tycker överskattade, med underskattade menar jag att vissa tycker att de p.g.a. sin fysisk inte klarar av spelet mot större och starkare spelare) och "utskällda" Collingfemman den bästa kedjan i Värmland. De klev fram när det mest behövdes, fem poäng i kvarten och fyra i semin. Och som sagt, det var Tom som var den bästa av dessa tre knattar (kanske Knattarna vore ett passade namn på kedjan? Knatte, Fnatte och Tjatte?), och enligt mig verkar han vara den av de tre som klarar sig på egen hand. Även om att jag tror att alla tre med lite mera kilogram på kroppen och lite erfarenhet från de högre serierna kommer klara av de divisionerna galant.

Övriga spelare i Värmland skötte sig också bra, men just dessa sju höjde sig lite över de andra. Men det var laget Värmland som tog dom till semifinal. Det var olika kedjor som höjde sig varje match, vilket också gjorde det svårt för motståndarna att försvara sig. Lite som med FBK i hockeyslutspelet. Och inte alls som med P15 i januari där nästan alla mål gjorde av förstafemman med Jesper Karlsson, Albin Englöw, Benjamin Edman, Tobias Paas och Oscar Sander. Jämnheten och bredden tog Värmland långt, samt att i båset hade två mycket kompetenta ledare i Tomas Colling (en man som jag tycker borde coacha lag högre upp än div 3!) och Fredrik Lawner.

---

Det får räcka för idag, eller i alla fall för just nu. Jag skrev att om två timmar ska Liverpool få stryk av Blackburn, nu är det bara en timme kvar. Att blogga tar lite tid. :)

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Bara så där

Tänk att man kunde blir så nere och nästan knäckt bara sådär, så plötsligt. Fan inte bra. Inte bra alls. Vad ska det bli av detta egentligen?

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.


Trägen vinner

Kvartsfinalen mellan Värmland och Västergötland hade nästan allt. Snygga mål, svettiga räddningar, straffar, misstag i försvarspelet, grymma brytningar och ja, nästan allt som sagt. Värmland började bäst och ledde med några bollar, men Västetgötland, anförda av stjärnan Kasper Hedlund jobbade sig tillbaka. Men när Tobias Henrysson gjorde 5-3 på straff, så trodde nog många att det skulle gå vägen. Men icke, 5-4 och 5-5 kom och sudden väntade. Och när samma Henrysson drog på sig en tveksam utvisning kändes det mörkt, riktigt mörkt. Jag tror jag inte varit så när nervös som jag var sedan jag gjorde teoriprovet för körkortet. Men efter en heroisk insats av Tom, Hallberg, Jon och grabbarna i box play så klarade Värmland av det numerära underläget. Och bara någon minut senare så fick lagkaptenen, Martin Kjellemar, han som skjutut och skjutit, och missat, skjutit blocket, ett skottläge från högerkanten och bollen satt. Den satt lågt ner i målvaktens högra hörn. Glädjen var total både på läktaren och förstås bland spelarna. Västergötland var helt förkrossade, tårarna rann nästan ner för en del. Men bland Värmland var det bara glädje, en enorm glädje. Killarna hade säkrat en medlaj! Och det av laget som många inte ens trodde skulle klara sig vidare från gruppen.

---

Om en dryg halvtimme är det dags för semifinal mot jättefavoriterna Stockholm, som har kört över allt och alla hittils. Läge för en skräll? Ja jag tror och hoppas det i alla fall. Jag hade ju nästan rätt igår dagen tippning (tippade 6-4, blev 6-5), så vi får hoppas jag har lika bra tur idag. Jag tror på 5-4. Jon Hedlund blir matchvinnare tillsammans med Daniel Bjord. Visst det kommer bli svårt och tufft, men jag är obotlig optimist.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Kvartsfinal!

Om 35 minuter spelar killarna kvartsfinal mot Västergötland. Det efter att ha besegrat Västerbotten med 6-3 i den avgjörande gruppspelsmatchen. Stor segerorganisatör var Arvikas Tobias Henrysson, killen som alltid har tungan rätt i mun, som gjorde tre mål. Även landslagsmålvakten Jon Hedlund visade klass i målet. Totalt sett en bra laginsats. Bara att hoppas att killarna fortsätter lika bra nu. Ja tippar 6-4 till Värmland.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Vinna eller försvinna

Det gick inte som planerat mot Småland. En på förhand tippat säker seger blev till en oväntad förlust. Men så ska det väl också vara när man spelar ett distriktslags-SM, man ska inte ta ut något i förskott.

Totte Larsson fick nytt förtroende och tillsammans med Bjord och Hallberg skötte de sig bra och enligt mig var de den bästa kedjan i Värmland. I övrigt så tror jag det finns mer att ta ut av killarna, flera kan höja sig och jag tror å hoppas att det händer nu kl 14:30 i den helt avgörande matchen mot Västerbotten. Vinst och det blir kvartsfinal och förlust och det är slutspelat. Vinna eller försvinna med andra ord.

---

För tjejerna är det ännu svårare. Vinst mot Jämtland vid halv tre är ett måste. Men samtidigt måste Gotland vinna över Örebro, men inte med mer än fyra mål. Så det ser mörkt ut för tjejerna. Men större under har skett. Och vi hoppas att Tom Collings och gängets kommentar ang. tjejerna i förra inlägget inte behöver uppfyllas.

---

Annars är vädret fortsatt helt underbart gött. Sol å värme. Hoppas det fortsätter så länge!!!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Fredagen i det soliga Nyköping

Efter en lite nervös start mot Göteborg så la Värmlands killar i femmans växel från start i matchen mot Halland. Efter första perioden stod det hela 6-1 och innan andra var slut var matchen helt punkterad och det stod 10-4. Till slut blev det 11-5. Och inte nog med det, Värmlands killar verkligen dominerade, de bjöd på innebandypropaganda. Kedjan med Daniel Bjord (Lesjö) - Fredrik Hallberg (GS 86) - Totte Larsson bjöd riktigt fina spelmål. Collingfemman med Tom och Adam i spetsen fick det att lossna efter en lite trög match mot Göteborg. Tom dribblade upp en back i Halland som nog fortfarande undrar vad som  hände.  "Han var så kaxig så jag var tvungen att snurra upp han lite" kommentar Tom. Det enda man egenltigen kan klaga på är ett lite ineffektiv powerplay.

Imorrn väntar återigen viktiga matcher mot Västerbotten och Småland, två vinster där och gruppsegern ligger inom räckhåll.

---

Tyvärr har det gått sämre för tjejerna. Den tunga förlusten mot Örebro följdes upp med en skön seger mot Gotland, där det egentligen bara fanns ett lag på plan. Emma Lövgren (Karlstad IBF) visade att hon verkligen är en elitseriespelare och Beatrice Lundberg (Sjöstad IF) visade vilken kapacitet hon besitter med båda fina framspelningar och sin målfarlighet. Men denna segern följdes sedan upp med en förlust med 8-2 mot gruppettan Västerbotten. Nu krävs det seger mot Jämtland samtidigt som Örebro förlorar eller bara får oavgjort mot Jämtland och Gotland.

---

Totte L, Tom och Hallberg var de sista tappra uppe på fredagskvällen och gav följade kommentar till undetecknad "Tjejerna får inrikta sig på att vara hejaklack framöver". Haha.

---

Måste också lämna en slutgiltigt rapport på herr Gadevalls och han sovrutiner. Sedan vi åtke klockan 5 imorse har han sovit i alla fall sju timmar och varit "vaken" resten.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

I Nyköping

Då är vi framme i Nyköping. Vädret är underbart här, sol å värme. Värmlands killar började med 3-3 mot Gbg i en jämn drabbning. Totte Larsson fick ingen speltid tyvärr. Bara att hoppas att han får spela i nästa match, som är mot Halland. För tjejerna blev det förlust mot Örebro, efter ett sent avgörande. För Linnéa Nilsson och Johanna Karlsson var nog det en tråkig deja vu från förra helgen.

---

Annars är Totte G lika trött som vanligt. Och just nu har Alex gått med i hans 'klubb'.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Nyköping here we come

Väskorna är packade, GPS är laddad, Totte G har svårt att gå upp. Ja allt är som det ska vara inför resan till Nyköping. Snart rullar jag, Totte G och gänget iväg mot distriktslags-SM för 17-åringar! Ska bli riktigt kul. Hoppas det blir lite bloggande från östkusten.

---

För övrigt anser jag att jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Plugg

Idag har jag, Hasse och Andreas pluggat riktigt bra. Hemtentan håller på att knytas ihop. Vi gick hem från skolan vid 19. Riktigt stolt får jag lov att säga. Imorrn ska det hela knytas ihop. Ska nog gå fint.

Annars började dagen med simning. Inte min favoritsyssla direkt. Jag badar gärna. Men inte simma eller dyka det diggar jag inte direkt. Men så är det väl smaken är som baken.

---

HV vann första slaget. Men FBK kommer vinna kriget.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

RSS 2.0