Silly season fortsätter

Tyvärr, inga flera övergångar klara i innebandyvärmland, eller ja inte som jag vet i alla fall. Men lite mer rykten som nåt mitt lila öra.

Karlstad IBF rycker i Lockeruds poängkung (71 poäng i div 3 i år + 6 mål mot Arvika i kvalet till div 1) Mattias Kongstad. Han ska tydligen ha spelat med dom ikväll mot Värmlandslaget. Jag har ju aldrig sett människan spela innebandy, så jag hörde lite med mina kontakter från området om när jag bad om en neutral analys så var väl svaret "han är rätt bra, duktig målskytt, men har kanske inte den högsta arbetsmoralen". Kan väl påpeka att min källa kanske inte är världens största Lockerud-fan direkt. ;)

Fick reda på vilka två klubbar som Jon Hedlund väljer mellan. Men känner att det inte är läge att avslöja dem. Men det var som han själv sa, en klubb kan nog alla lista vilken det är. ;)

Magnus Stjernberg ska tydligen vara "ganska nära" Skoghall. Men men jag tror vi kan få vänta innan det är klart. Lesjö lär ju vilja ha kvar han med tanke på vad som hände med brorsan och Johannes Larsson, som uppges nog välja SSL i år.

---

I Hagfors då? Händer det nåt. Nja, lite halvljummet så där. De två spelare vi vill ha har inte bestämt sig, men en av dom närmar sig ett beslut i alla fall, som vanligt är jag optimist, men inget är klart förrän kontraktet är påskrivet.

HIF är dock desto mer aktiva får man väl säga. Om jag räknat rätt så kan det röra sig om fyra-fem spelare som gästat klubben, på eller annat sätt, under våren och är aktuella för A-lagsspel kommande säsong. Men det hänger väl lite på hur det går i kvalet på lördag.

Se till att fixa det nu tjejer!

---

På tal om HIF så vann deras F95-lag DM-guld idag! STORT GRATTIS!

Kommunens tredje DM-guld på sex dagar, en helt okej vecka under en helt okej säsong. ;)

---

För vi tog ju det andra i måndags. Vilken match det blev. Spänning in i det sista. Trots att vi hade fem ordinarie borta lyckas vi säkra guldet. Skoghall är långt ifrån ett dålig lag och det visade dom verkligen i måndags. De satte oss verkligen under press framförallt i början av matchen och början av tredje perioden. Bara att beklaga att de försvann så tidigt ut ur USM, de är verkligen ett lag som i alla fall hörde hemma i regionslutspelet.

Ett stort plus måste jag ge killarna som kommer in från bänken och står upp bra hela matchen. Den linte alltför store Mackan måste ha växt under bilresan ner alltså. Jäklar vad han tog för sig under matchen i närkampsspelet. Jocke visade upp en härlig energi och vilja framförallt i tredje. Kan inte undgå att nämna vår 14-åringe avlastare, Daniel Brokvist. Det blev ett byte i första och ett i andra, det gjorde han bra. I sista perioden tröt krafterna hos några av ytterforwards och Daniel fick spela typ 6-7 byten och inte såg man att han 2-3 år yngre än motståndarna. Killen gå en ljus framtid till mötes.

Och han är inte ensam. HIBS har flera unga duktiga killar på väg. Namn som Markus Hedlund, Emil Persson, Jon ÅkerlundhPontus Asplund, Jonathan Elfström är några av de killar ni kommer höra talas om framöver. :)

I alla fall här i bloggen. ;)

---

En dag kvar innan det är påsklov! Mitt första riktiga påsklov på sex år. Inte helt fel. :D

---

För övrigt anser jag att Ekhärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Vilken härlig utmaning!

Vi kommer få en härlig utmaning ikväll. Inte nog med att vi ska DM-final i P16 mot det duktiga och välmeriterade Skoghall. Vi gör det utan fem ordinarie spelare. Thorén och Basti är skadade. Men Lie, Filip och Jesper Karlsson har insjuknad och kommer inte vara.

Klart det är lite tråkigt att inte alla kan vara. Men vilken härlig utmaning för oss att visa att vi är ett lag och inte bara ett gäng som är beroende av några få spelare. Nu får Jocke, Mackan och Boga chansen att träda fram. Det är ju så att när inte "stjärnorna" kan vara med, då finns det chans för nya att skapas!

Nej, nu måste vi dra. Syns i Skoghall!

---

Simon Larsson vill hälsa till alla läsare!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Vilken upphämtning!

Jag var nog inte ensam som efter första perioden igår mellan HIF och Fröjered tänkte "nej, inte samma visa som ifjol". 0-3 stod det på resultattavlan och Fröjered var verkligen det bättre laget. Men HIF grävde inte ner sig, inte ens när Fröjered bet ifrån i andra perioden med två mål, och drog ifrån trots HIF reduceringar.

Men med basic och för delen lite mer primitivt spel, mycket skott på mål och mycket trafik och som Färjestads säger "stort hjärta och hårt arbete" kom HIF steg för steg närmare. När Adina Augustsson, HIF:s bäste enligt mig, gör 5-5 lyfte nästan taket i Älvstrandshallen. Fröjered kommer inte upp i den press de hade innan målet, nerver även hos dom, precis som HIF hade i första.

Om taket nästan lyfte vid 5-5 så gjorde det verkligen det när "veteranen" Hanna Ek avgör några sekunder in i sudden.

Vilken insats, vilken moral! Underbart jobbat tjejer! Man blir stolt som hagfôrsing!

---

Jag vet inte om någon från brandmyndigheten var i Älvstrandshallen igår, och tur var väl det. För det fullt till bristningsgränsen. Och det är ju inte första gången, bara denna säsongen var det "proppfullt" när vi hade USM, under DM-helgen, när HIF hade derby mot Munkfors. Och säkert någon mer gång.

Folk vill se innebandy i Hagfors, men som ni alla vet är hallen för liten, jag hoppas att framgångarna för klubbarna och det STORA publikintresset ger ringar på vattnet högre upp så att säga.

---

HIF är ju nästan i division 1, men bara nästan. Än så länge leder Fröjered serien och kommer så göra om inte HIF vinner på lördag. Men det gör det väl? Jag hoppas och tror det i alla fall. Men hoppas bara inte att tjejerna tror att det är klart, men jag är övertygad om lagets duktiga ledare kommer se till att ingen tror att det klart förrän det verkligen är klart.

---

Det börjar hända saker i Silly season i Värmland! Härligt!

Henrik Stjernberg till Skoghall! Jag har hört lite rykten och spekulationer om det, men trodde inte kanske att det skulle bli så, men visst är det kul när man blir överraskad. Hur som helst, en kanonvärvning av Skoghall. Henrik är enligt mig bästa centern i Värmland, som kanske inte gjort sin bästa säsong i år, men får han vara skadefri då blir han en nyckelspelare för Skoghall. Att kunna presentera Henrik så snabbt och tidigt måste ju även underlätta för att både kunna värva andra spelare samt behålla de som ännu ej skrivit på nytt kontrakt.

Enligt Bugarski så vill de ha lillebror Stjernberg också. Men han rycker också ju Karlskoga. Och Lesjö lär ju vilja ha kvar. Väntar med spänning på fortsättningen! Karlskoga förresten verkar, till skillnad från ifjol, ge sig ut på värvarjakt. Flera killar verkar vara på ingång, eller ja Karlskoga verkar vara intresserade av dom i alla fall.

Lesjö lär ju inte heller sitta å bara kolla på när Henrik försvinner, Magnus kanske följer efter och Johannes Larsson kanske hamnar i Falun. Undrar vad Mippe och Robban har för ess i rockärmen?

---

DM-guld i fredags! Stort! Härligt jobbat killar!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Nytt guld ikväll?

SM-guld för två veckor sedan. Blir det ett DM-guld ikväll?

KL 19:30 börjar J18-finalen mot GS 86. Kl 21:00 vet vi förmodligen vilka som kan titulera sig distriktsmästare för 18års juniorer.

---

Det ser bra ut i laget, Basti å Thorén är ju långtidskadade, men annars finns alla tillgängliga. Jag är optimist och hoppas på det bästa. Ska vi slå till med 6-4 i kväll som tips?

---

Jag måste faktiskt verkligen hålla med Patrik Karlsson, Silly season är ju en underbar period. Igår kunde man läsa att Skoghall ska göra en storsatsning, sex-sju nya gubbar ska in i laget. Av dessa sex-sju ska fem gå rakt in i laget. Längre ner i VF-artikeln kunde man läsa att Niklas Nilsson ränkas, helt rätt också, som förstemålvakt numera. Alltså ska det in en ny reservmålvakt, så kan konstatera att nästan alla övriga nyförvärv ska gå rakt in i laget. Fem gubbar av hög div. 1 (eller ja Allsvenskan i och för sig) ska alltså in i laget. Visst finns det bra spelare i Värmland, men då måste man börja rycka i Karlstad och Lesjö-spelare. Och kommer verkligen Karlstad-spelare gå över till ön?

Jon Hedlund är dock förlorad, helt jäkla rätt också. Han har haft en fantastisk utveckling i Skoghall, men nu är det dags för nästa steg och då måste man utanför länets gränser, tyvärr.

Johannes Larsson kan bli nästa värmlänning i SSL. Han ska tydligen välja med Falun och Lesjö. Jag hoppas han tar chansen. Det tycker jag inte för att det skulle göra det "lättare" för oss nästa år (vi kommer ju möta Lesjö i serien). Men Johannes är tillräckligt bra för att få chansen i SSL, så ta chansen. Funkar det inte, så finns Lesjö kvar.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Tiden går fort

Det brukar heta att tiden går fort när man har kul. Det har redan gått en vecka sedan vi åkte ner till Skåne. Mycket har hänt på den veckan. Matcherna i Skåne och hela helgen är minnen för livet. Alla som gratulerat, för ja tydligen hela Hagfors verkar veta att vi vann och alla man känner och inte känner har kommit fram och gratulerat. :)

I och med att säsongen, för de flesta seniorlagen, är över börjar ju Silly Season. Och visst finns vi med i snacket om några spelare till A-laget som vi gärna vill ha in. Vi har haft två spelare på provträningar och vi vill verkligen ha med båda i laget nästa år. Det ser väl ganska bra ut, men då är jag ständig optimist, men en hel del hinder som övervinnas innan det är klart.

En sak som är säker är att en av Värmlands allra bästa 94:or har bestämt sig för Hagfors Innebandygymnasium kommande säsong. En spelare som kanske inte alltid fått den uppmärksamhet han förtjänat, men i varje match jag sett gjort jobbet i det tysta och växt för varje match. En talang, på många sätt!

---

Silly season annars. En stjerna ryktas vara på väg till Karlskoga. Wendel till Falun eller Karlstad? Eller kanske kvar i Skoghall? Johannes Larsson till SSL? Han är ju för bra för "nya" divsion 1 i alla fall. Jon Hedlund klar för AIK?

Vilka kommer GS rycka i i år? Klubben har stor spelomsättning ända sedan de tappade Henriksson-kedjan och Björemo för några år sedan. Tyvärr känns det som det kommer fortsätta i år, men jag har egentligen för dålig inside info och vi har ju bara kommit nån vecka in på den löjliga säsongen.

Jag vet i alla fall en som är laddad som "fan" just nu. Patrik Karlsson har flera gånger sagt "Det är ju silly season som är roligaste perioden på säsongen egentligen."

Ja vi får se Patrik, men nu har det börjat i alla fall.

---

VFU:n rullar på, ganska stabilt. Men det är lite rörigt att följa tre lärare ska jag tillägga.

---

Det handlar om en forward och en mer flexibel spelare det kan jag säga. :)

---

DM-final imorrn. Vi är bäst i Sverige men är vi bäst i Värmland? Imorrn vet vi.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Hur känns det?

Igår fick jag frågan hur det kändes att vara med och vinna SM-guld. Han som frågade sa att det inte framgick i texterna på hemsidan, och det stämmer väl. När jag fick frågan visste jag inte vad jag skulle svara faktiskt. Vad kände jag egentligen?

Under matchen var det ju enorma glädjeyttringar, jag är nästan överdrivet glad när mitt lag gör mål i en match som verkligen gäller nåt. Och självklart när slutsignalen gick kom det en glädjevåg till. Men efter det då? Det jag fick igår när jag fick frågan var, tomhet. Liksom, efter alla matcher, allt fixande och donande med bokningar, sponsring etc så var det liksom som en tomhet kom. Liksom svårt att förklara på nåt mer vettig sätt.

Nu i efterhand, och förstås även efter matchen, var det enorm stolthet man kände för killarna. De har slitit på matcher, träningar sedan i somras. De har blivit beskylda för att de inte hade något att göra i slutspelet, Hässelby skulle vinna enkelt och HIBS skulle åka hem utan medalj. Men de visade med blod, svett och tårar (som Thomas beskrev) kan man komma hur långt som helst. De visade en enorm kämpglöd, lagmoral och vilja under helgen. Trion med Robin, Jesper och Albin har av helt naturliga skäl fått mest uppmärksamhet efter helgen. Robin var en vägg i mål, Jesper visade att han är en av landets bästa 93:or och Albin att han är och förblir en målskytt av rang.

Men utan grabbarna i blåställ hade vi inte vunnit. Jakob Lindström var egentligen 11:e spelaren, men när Basti försvann kom han in, och jises om han tog för sig. Han stressade sönder Hässelbyförsvaret flera gånger. Det blev visserligen inget mål under helgen, men han och hans center Filip var värd flera. Simon Larsson och Sebastian Lie skötte sig utmärkt, "andrafemman" skulle spela 0-0 och de var grundstenarna i det defensiva arbetet. Jag undrar fortfarande ur Oskar Thorén lyckas göra mål när han kommer ensam med tre Hässelbyspelare. Karl Pontén döck upp som gubben i låden när han slog in 1-0 i finalen och stöd i övrigt för en, som vanligt, stabil insats. Simon Björk ska ha cred för att han verkade jobbade hela matcher, han slet som ett djur åt båda håll och var även med och skapade en hel del. Linus kom in från bänken och visade noll respekt mot FCH i finalen.

Men en spelare jag vill lyfta lite extra är Andreas Bengtsson. Under våren har han fått testa på att spela back några gånger. Tanken var dock att han inte skulle göra det under USM, men när Basti går sönder, blev det backplatsen för han. Bengtsson fanns överallt i försvaret, förlorade inte en närkamp, bidrog i offensiven och framförallt han visade ingen respekt alls trots att han mötte guldfavoriterna i semin och storlaget FCH i finalen. Bengan tycker jag symboliserade det som vi stod för under helgen, blod, svett och tårar.

- - -

Men jag måste komma tillbaka till mina känslor. Men för att sammanfatta mycket så räcker det med att ta fram Karin Boyes "I rörelse" (som även en viss Tommy Svensson gjorde 1994).

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.


För det tycker jag stämmer direkt. Vad hade ett SM-guld varit utan den långa färden i dit. Först kvalet i Hagfors. Sedan regionslutspelet där vi inte visste egentligen hur bra eller mindre bra vi var. Minnena från den dramatiska semin mot ÖSK Ungdom där Filip avgör i sudden och sedan regionfinalen mot Lindås där vi leder med 4-2 tappar till 4-4 innan Albin avgör med ett hat-trick.

Vad hade ett SM-guld varit utan bussresan ner till Helsingborg, vändningen mot Hässelby, då ingen trodde vi kunde vinna. Ja vad hade ett SM-guld varit utan det?

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Karin hade så jävla rätt!

- - -

Ett STORT tack till Samuel och Johan. Era ord värmer!!

http://jogus.blogg.se/2010/march/hagfors-kan.html

http://carlssonsamuel.webblogg.se/2010/march/sm-guld.html

- - -

Jag vet att många där ute har negativa åsikter om Hagfors, innebandygymnaiset, HIBS och HIF. Men en vecka som denna, helt ärligt, då skiter jag fullständigt i det. Men tro mig, jag tror jag stenhårt på vårat upplägg, i Johan och Thomas har skolan två kanoninstruktörer, det är ett bra samarbete med föreningen, föreningarna är bra organiserade. Folk ska ha åsikter, annars dör samhället. Men jag är lite less på folk som pratar bakom ryggen och inte vågar stå för sina åsikter i det offentliga.

Har ni en åsikt, stå för den med ert namn, annars, var tysta!

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

SVENSKA MÄSTARE!

HAGFORS IBS ÄR SVENSKA MÄSTARE! Helt otroligt underbart skönt!

laget.se/hagforsibsj18 för matchreferat.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall

Är det verkligen sant?

Är det verkligen sant? Ska vi verkligen spela SM-final? Ja tydligen ska vi det. Vi vann över favoriterna Hässelby i semifinal i USM. Tro det eller ej.

4-3 blev det, vi var verkligen inte med i första perioden, Robin var dock det. Vilken match han gör!!

Vi kom igen i andra, första kedjan producerade som de ska. Och Thorén såg till att vi fick den secondary scoring vi behövde.

Jag vet inte riktigt vad jag ska jag skriva för att få fram vad jag känner. Killarna gör en kanonmatch, defensivt och offensivt. Alla, ja verkligen A L L A, bidrog till segern.

---

Nu gäller det att killarna inte tror att det är klart och FCH blir en lätt match. Det är så långt i från en lätt match man kan komma! DET ÄR JU SM-FINAL! Och det finns inga lätta matcher i SM-FINALER!

---

Tycker det finns få låtar som passar så bra som denna idag, och imorrn (söndag).



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Frukost!

Nu är det snart dags för frukost för mig, Richard, Fred och grabbarna. Kan meddela att vi bor helt okej, eller ja, vi bor jäkligt bra. Och enligt Richard ska frukosten vara kanon. Hoppas det stämmer. Finns det nåt bättre än hotellfrukost??

---

Var in till Landskrona igår och grabbarna tränade. Träningen var kanske inte den bästa på säsongen, men många tankar fanns nog på det som ska hända idag.

Kl 14:00 smäller det. Landskrona Ishall. Kan ni inte vara där, följ oss på innebandy.se!

---

Nej nu blir det frukost!!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


On the road to..

Dagen är här, äntligen som Gert Fylking skulle ha sagt. Äntligen sitter vi i bussen på väg ner till Landskrona och USM-slutspelet som börjar imorgon.

Vi har kollat lite på film, haft lite frågesport (självklart var jag domare/frågeställare), käkat, delat ut lite grejer till killarna med mera.

Supporterbussen är nån timme bakom oss, stämningen där verkar också vara bra. Det är nog nästan så att föräldrarna är lika laddade och taggade som spelarna. Förstås är Lennart Thorén med!

---

Som vanlig är det Basti som håller lägst profil. Killen som se att vara konstant trött och bara vill sova, är sig lik i dag.

Mackan och Boga visade vilka som sitter inne med bästa allmänbildning i frågesporten.

Thomas favoritögonblick var nog när han märkte att Albin spelade poker, Thomas flög fram för att hjälpa till!

---

Det får räcka för nu. Återkommer senare idag. Kolla gärna laget.se/hagforsibsj18 för intervjuer med några av grabbarna.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall ska byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Hur gick det?

Den 2:a oktober redovisade jag hur jag trodde det skulle gå i division 3 och 4 i Värmland. Idag spelar div 3 sin sista omgång. Så jag tänkte kolla lite hur jag ligger till.

Så här tippade jag. http://johancarlsson.blogg.se/2009/october/tippning.html

1. Arvika IBF
2. BKI Sunnanå
3. Skattskärrs IK
4. Hultsberg/Björkås IBF
5. I2 IF
6. Ulvsby IBF
7. Sjöstads IF
8. Nordmarkens IBF
9. Kristinehamns IBF
10. Mangskog SK


Och så här är tabellen nu.

1. Arvika IBF
2. Skattkärrs IK
3. Hultsberg/Björkås IBF
4. Sjöstads IF
5. Mangskog SK
6. BKI Sunnanå
7. Nordmarkens IBF
8. I2 IF
9. Kristinehamns IBF
10. Ulvsby IBF

En snabb överblick ger mig rätt på Arvika och Kristinehamn. Dock som jag skrev i motivering är det jämnt mellan de fyra topplagen som jag tippade 1-4. Så jag ger mig lite rätt för att Skattkärr och Hultsberg ligger en placering högre än vad jag tippade. De stora överraskningar finns i botten måste jag säga. Jag trodde att Ulvsby genom samarbetet med Skoghall skulle fixa kontraktet, men som så ofta för visar det sig att i teorin är det lätt att samarbeta, men det är något helt annat i praktiken. Sjöstad ser jag som seriens stora överraskning, trots förlusterna av Collingfemman ligger de fyra och har tio poäng ner. Coach Colling har återigen visat varför han borde coacha lag högre upp. Ska sagan, eller rättare sagt legenden, om I2 äntligen ta slut? Det blir kval, men något säger mig att de ringer alla gamla gubbar och fixar detta. Den andra stora överraskningen, kanske den största, är Mangskog. Trots tunga förluster så ligger de på en stabil mittenplats, mycket strakt gjort! Jag trodde inte de skulle fixa kontrakt som sagt.

Som sagt, bara två rätt (som det är just nu). Men jag ger mig ändå G- på tippningen. Mangskog och Ulvsby är de lag som är mest felplacerade tillsammans med Sunnanå (som började som en sol, slutade som en pannkaka).

Arvika är värdiga seriesegrare, och inträffar inget oförutsett så vinner de serien också. I2 åker inte med bästa laget till Sporthallen idag direkt.

---

Kl 17:00 Älvstrandshallen, HIBS - Hudik. Årets sista hemmamatch. Be there!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Värmlands bästa?

I dessa tider tas det som vanligt ut distriktslag för 17-SM som går av stapeln om en månad i Nyköping, och som bekant har även de värmländska lagen kommit ut. Tanken på distriktets bästa lag har fått mig att tänka lite. Tänk om det fanns ett distriktslag utan åldergräns. En sådan grej vet jag fanns i Norge för ett 10 år sedan, men i Sverige känner jag inte till det. Nu är inte mitt syfte med detta att vi ska ett SDF-SM för seniorer, det skulle bli ett SM som ingen skulle bry sig som, tror jag i alla fall. Utan jag fick lite inspiration till vilka som skulle platsa i Värmländs bästa lag, om alla spelare vore tillgängliga. Kravet är förstås att man ska spela i en värmländsk klubb. Jag tänkte lite ungefär så här.

TEAM VÄRMLAND

Målvakter: Jon Hedlund, Skohalls IBK, Kevin KindströmKarlstad IBF och Niklas Nilsson, Skoghalls IBK.

Motivering: Frågan är om jag behöver motivera detta valet. Jon är framtida landslagskeeper, Kevin har en mycket hög högsta nivå och Niklas är enligt mig den klart "tredje bästa" i länet. Målvakterna är uttagna i den ordningen de står.

Backpar 1: Johannes LarssonLesjöfors/Filipstads IBK - Mikael Björemo, Skoghalls IBK 

Motivering: Återigen, berhövs motvering egentligen? Johannes härliga offensivlusta och speluppfattning tillsammans med Björemo stabila defensiva trygghet blir en farlig kombination, kompletterar varandra mycket väl. Right och left dessutom.

Backpar 2: Christian Persson, Karlstad IBF - Adam Johansson, Karlstad IBF

Motivering: Att valet föll på dess två är för att jag anser att Persson har lite högre högsta nivå än Dahlén och Nilsson. Tillsammans med stabile och rutinerade Adam Johansson får försvaret även trygghet "trots" Persson (MR 110%) offensiva raider.

Kedja 1: Linus Henriksson, Karlstad IBF - Rasmus Borsch, Karlstad IBF - Jakob Kjellman, Karlstad IBF

Motivering: GS-kedjan har visat i år att de alla tre växt in i div 1-kostymen och att de är redo för svårare uppdrag. Kompletterar vandra mycket väl. Även om kedjan positionsmässigt är lite rolig enligt hur det brukar vara. Oftast är det ju en ytterforward som är den mest utpräglade målskytten av de tre och centern som är playmakern. Men icke här. Men men, det funkar ju helt okej ändå.

Kedja 2: Henrik Nordblad, Karlstad IBF - Henrik Stjernberg, Lesjöfors/Filipstad IBK - Staffan Eriksson, Karlstad IBF

Motivering: En kedja med mycket utpräglade roller. Henrik är playmakern, motorn och pådrivaren i kedjan. Staffan ska avsluta med Henrik ska lite "Johan Franzén", använda sin storlek, styrka, peta in returer, riva och slita. Henrik kan kombinera dessa egenskaper med målsinne och spelförståelse som få andra i distriktet. Henrik är bästa centern, enligt mig, i Värmland, en spelare jag skulle vilja bygga ett lag runt, platsar så det sjunger om det i högre divisioner. Staffan har återigen i år visat vilken duktig sniper han är. En kedja med kraft, tyngd och rutin.

Kedja 3: Gustav Ryhed, Lesjöfors/Filipstad IBK - Daniel Ahl, Karlstad IBF - Kristian Wendel, Skoghalls IBK

Motvering: Lagkaptenen Ahl är motorn i kedjan, en utmärkt två-vägscenter. Wendel har i år visat att han kan göra mycket mer än bara mål. Gustav är spelare med härlig karaktär, sätter laget först, men är ändå mycket duktig i offensiven. Wendel kanske är den som ska avsluta, men alla tre kan avsluta, spela fram och ta jobbet över hela banan, gör kedjan till mycket svår kedja att möta. Rikigt mycket tyngd och kraft, men också finess.

Resever på bänken:

Back 1: Markus Dahlén, Karlstad IBF - har överraskat på mig i år, gått fram och spelar lungt, enkelt och stabilt.
Back 2: Erik Nilsson, Karlstad IBF - en till som överraskat, följer gärna med upp i offensiven, vilket uppskattas.
Center/Forward 1: Tom Colling, Karlstad IBF - den klart bäste i "Collingfemman", spelar moget, kan använda sin teknik i fart och gör det bra.
Center/Forward 2: Carl-Ola Pettersson, Skoghalls IBK - en stabil lagspelare, man vet man får, leverar alltid. Ledare på banan.
Forward 3: Magnus Stjernberg, Lesjöfors/Filipstad IBK - lagets joker. Kan avögra en match på egen hand, men kan också vara helt osynlig. Med andra en perfekt joker att slänga in, speciellt tillsammans med storebror.

Juniorfemman (exkl. Tom Colling och Jon Hedlund) på läktaren (tyvärr):

Målvakt: Victor Sjöstedt, Hagfors IBS - gått fram mycket under säsongen. Har bidrag mycket till att HIBS lyft spelet under våren.
Back 1: Anton Kjellman, Karlstad IBF - gått från div. 5 till div 1 på en säsong. Har tagit för sig mycket bra det som jag sett av han, verkligen inte gjort sig alls.
Back 2: Magnus Tomasson, Karlskoga IBF - ett av det svåraste valen hittils ska erkännas. Ska också erkänna att jag inte sett Magnus spela mer än kanske en match i år. Men av det jag såg ifjol samt på SM räcker. En all-round back utan stora svagheter.
Center: Jesper Karlsson, Hagfors IBS - en jättetalang. Även han en spelare utan stora svagheter (dock kan förstås allt bli ett snäpp bättre). Vinnarskalle och som jobbar över hela banan, och samtidigt producerar i offensiven.
Forward 1: Adam Colling, Karlstad IBF - konkurrensen hårdnar. Adam har växt, bokstavlingen talat, senaste året. Tar för sig mer och mer i det fysiska spelet. Men har fortfarande kvar målkänslan, tekniken och farten.
Forward 2: Albin Englöw, Hagfors IBS - målskytt uti i fingerspetsarna. Står rätt hela jäkla tiden i offensiven. Blir ofta anklagad för att slarva i hemjobbet, men har lyft även den sidan. Passningskickligheten får han sällan cred för, men finns också och är helt okej. ;)

Det blev mer än vad jag tänkt mig. Hade bara tänkt göra tre kedjor och två backpar. Men jag kunde inte sluta när jag väl börjat.

Nå, vad tycker ni? Såga, hylla, ifrågasätt gärna. Jag tar aldrig bort kommentarer, så länge de inte kränker någon utomstående person.

---

Jag ska svara på en fråga jag fick efter förra inlägget. Matchen igår mellan HIBS och Värmlandslaget slutade 7-7. Ska ge beröm till några killar i vårat. Simon Larsson bara fortsätter att leverera, varje gång han får chansen och André Larsson visade varför han fått en plats i Värmlandslaget (André spelade med oss, för att se till att alla tre Värmlandslagsmålvakter skulle få speltid). Men framförallt ska min kära granne få beröm, Samuel Carlsson. Och för att citera Evgeni Malkin när han skulle beskriva vad som Max Talbot tillför Penguins lag så sa Malkin följande på knackig engelska.

"Lot's of emotion, never stops, play all game, skats." Ersätt skats med att springa, så tycker jag det stämmer rätt så bra om vad Samuel tillför laget. Malkin avslutar beskrivningen med "A little bit bad hands". Och ja även om Samuel inte är någon dålig spelare rent teknisk, så är han ju ingen Olle eller Basti kanske. ;)

Malkin in action. (Talbot är han till vänster, om ni inte vet hur han ser ut).



Måste slänga in ett citat från Talbot själv. Talbot är en ganska typisk rollspelare i NHL, han ska gå in döda tid, åka mycket skridskor, stressa motståndare, tackla och spela mycket i BP och inte för att vara taskig mot Talbot, någon utpräglad målgörare är han inte direkt. Inför den sjunde och avgörande Stanley Cup finalen i somras fick han frågan "Vem tror du avgör?". Svaret var lika kort och som det kom snabbt, "Jag".

Penguins vann matchen med 2-1. Båda målen för Penguins gjordes av? Ja just det, Max Talbot.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Hagfors dominerar!

Förra veckan kom killarnas trupp till 17-SM ut och HIBS var, tillsammans med Sjöstad, den mest dominerade i truppen med fem spelare. Idag kom tjejernas dito och även där dominerar Hagfors, nu förstås i form av HIF. HIF har med sex spelare och ytterligare en kan komma med när det ska bestämmas om den andra målvaktsplatsen. Jag fick för mig att tippa i HIF:s gästbok om att jag trodde åtta spelare skulle komma med. Och jag var ganska nära. På min lista var förstås Linnéa, Adina, Katrin, Malin, Maria och Emma, och även Sofie som alltså fortfarande har chans att komma med. Men jag hade en till, en riktig rollspelare som jag tror skulle vara bra att ha med i en trupp, men jag har verkligen ingen superkoll på daminnebandyn i Värmland, så det kan mycket väl vara så att någon annan i truppen uppfyller de kraven. Vem det var då? Nja, det säger jag inte. Men kan väl säga att hon oftast springer runt med ett leende på läpparna.

Och ja just ja, stort GRATTIS till Linnéa, Adina, Katrin, Malin, Maria och Emma! Ska bli kul att följa er i Nyköping!

Och visst är det helt jäkla självklart att den två år "för unga" Adina Augustsson kom med. Det tror jag ingen kan protestera mot. 15 år gammal och redan oerhört mogen i sitt spel, utmärkt pådrivare och två-vägscenter.

Ska väl inte heller glömma att uppmärksamma att både Johanna Karlsson (Sjöstad) och Alexandra Eriksson (Skoghall) som båda har sin rötter uppe i skogen har chans att komma med i truppen, de slåss om de två sista platserna.

---

På tal om Värmlandslag så möter vi killarnas lag idag i Älvstrandshallen, matchstart kl 19:30. Och förstås så spelar Edhinho, Albin och Jesper i "fel" lag. När det gäller André och Victor så ska målvakterna rotera så att alla tre får stå, alltså de kommer spela i båda lagen.

19:30 som sagt, och som Krille sa "se upp nu juniorer, idag kommer det smälla" ;).

---

Sportlov, varför har man inte det på Universitet för? Underbart gött.

---

Trading deadline igår, som vanligt många trader, även om de där stora övergångarna saknades, men det hade man lite på känn innan i och för sig. Men som vanligt var dock lika roligt att höra diskussionerna, analyserna och sågningarna från experter i studion. Och experterna var väl typ tio till antalet, slå det svensk tv om ni kan!

---

För övrigt anser jag att Eskhärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Jaha, vad ska man göra nu då?

Då var ännu ett OS över. Och som vanligt så här dagen efter infinner sig OS-abstinensen, i två veckor har man inte behövt bry sig så mycket om man ska hitta på på kvällarna, det har bara varit att kolla i OS-tablån. Men som tur är finns det ju annan (sport) att titta på. Fotbollsligor börjar närma sig slutspurten, slutspelet i Champions League har börjat, Elitserien i hockey närmar sig sitt slutspel och sedan kan man ju faktiskt börja att räkna ner dagarna till fotbolls-VM i sommar, vilken fest det blir!

Men veckans höjdpunkt är dock något helt annat. På onsdag är det Trading deadline i NHL. Dagen då övergångsfönstret stängs. Och till skillnad från när det stänger i Elitserien och i fotboll, den 31/1, är detta en mycket stor happening over there, och i min lägenhet på Jakthornsgatan. Världens största och bästa hockeykanal TSN direktsänder från kl 15:00 till 00:00, och de är så snäll så det går att streama det från deras hemsida. Något som jag har som tradition att göra. Att sitta och kolla (och höra) på när experter (och då menar jag riktiga experter, inga Wikegårds här) som Darren Dreger och Bob McKenzie (eller gurun som man borde kalla) och diskuterar alla rykten de hört, vilka trader de tror det blir. Och så plötsligt kan få höra någon av dom säga de magiska orden "We have an trade då announce". Pulsen stiger, vem har tradas och vart? Berör traden en spelare till eller från Penguins? Är det en svensk? Ibland kan ju faktiskt bara vara en dussinlirare som Cam Janssen, men ibland, då är det en blockbuster trade som när Marian Hossa hamnade i Penguins på trading deadline 2008. Snacka som dramatik, spänning och helt jävla underbar underhållning.

TSN är som NHL och Canal+/TV4/Viasat Hockey är Elitserien i jämförelse när det gäller att sända hockey. Kolla in tsn.ca/nhl, hockeymedia när det är som bäst!

---

Men än ska vi inte glömma OS. Ferrys guld var den största överraskningen, Kallas leende glittrade av guld, curlingdamerna var bäst, hela skidlandslaget var fruktansvärt bra. Att Helena Jonsson floppade har jag nästan glömt, eller förträngt, att Tre Kronor inte lyckas så ett gammalt avdankad Sloavkien är inget annat än ett stort misslyckande. Men varför fokusera på det tråkiga, när det finns så mycket roligt att minnas. Och inget slår herrarnas dubbeljakt över 30 km. Det är den enskilt största och mest dramatiska sportsändning eller händelse jag sett på TV. Vilken dramatik, vilket fantastisk lagarbete, Hellner, Olsson och ej att förglömma Södergren, ett stort stort TACK!

Se och njut, detta är svensk idrottshistoria.

http://svtplay.se/v/1898558/se_hela_upplosningen

---

Något att jag måste lyfta fram från OS är Johan Ejeborg. Se på detta. Ni får 15 mycket roliga minuter, jag lovar.

http://svtplay.se/v/1909823

---

För övrigt anser jag att Ekhärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

RSS 2.0