GOTT NYTT ÅR!

Nu är det bara några få timmar kvar av år 2009. 2010 står för dörren. Ring ut det gamla och ring det nya och allt det där står för dörren. Jag hade tänkte skriva lite om vad jag kommer minnas av 2009, men det kommer imorrn istället. Nu ser jag på JVM istället och ska se Sveriges grabbar ska fixa semifinalplatsen.

GÔTT NYTT ÅR alla där ute i den stora vida världen!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

SDF-SM TILL VÄRMLAND!!!

Värmländsk innebandy har fått en sen julklapp. SDF-SM för P/F15 2011 och 2012 kommer spelas i Värmland, ja närmare bestämt Karlstad. Helt underbart! Helt fantastisk! Innebandyårets största fest till Värmland!

Hela Sveriges bästa 15-åringar kommer två år i rad att göra upp om SM-guldet i Karlstad!

Extra kul blir det förstås för 95 och 96 killarna och tjejerna från Värmland som får spela SM inför hemmapublik!

---

Det rullar på bra i Uppsala, vi har spelat tre matcher och vunnit tre. Men vi kan mer, vi har mer att ge, spelet funkade bra mot Storvreta 46 igår, men i de övriga två matcher har det funnits mer att önska. Nu väntar slutspel, och då gäller det att vara med från start. Tuffare motstånd och matcher som gäller mer väntar nu.

Lie och Jocke som varit sjuka är nu friska och kommer vara med ikväll. Det är förstås glädjande.

---

Lilla Greta har lämnat Uddeholm, en dryg vecka fick man umgås med det lilla charmtrollet. Nu har hon åkt hem till 08-land igen. :(

---

Påtal om SDF-SM, 2010 års upplaga för 15-åringarna börjar ju på söndag i Linköping. Det ska bli mycket spännande att följa de värmländska lagens frammarsch, men det ska också bli kul att följa de övriga distrikten. Det som framförallt skiljer 15-SM från 17-SM är att vid 15-SM är det ingen som har stenkoll på alla distrikt eller spelare. Det gör att spelare och distrikt kan komma från ingenstans och överraska alla. På söndag smäller det. Innebandygymnasiet är förstås på plats. :)

---

SDF-SM till Karlstad!!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 


Julen över, äntligen innebandy igen!

Ja så var julen över för denna gången. Det blev som vanligt, morsan somnade till när vi kollade på Kalle Anka, det blev en del klappar och förstås kalsonger (dock inte strumpor, första gången på 10 år??) och en massa god mat (dock undrar jag fortfarande hur folk kan äta sill). Juldagen på Jonte blev som det brukar, jävligt mycket folk man inte träffat på länge, och med samtliga var samtalet ungefär så här:

"Hej! Va kul å se dej! Det var länge sen!"
(Personen svara med samma mening)
"Hur är det med dej då?"
"Jo det är bara bra" (tydligen är det så att på juldagen är det "bara bra" med alla, ingen har några som helst problem)
(Personen frågar mig samma sak, jag svarar att det är bra med mig, för det är ju tydligen bra med mig också)
"Vad gör du nu förtiden då?"
(Personen svara på frågan och frågar mig samma sak, jag svarar)
Sen plötsligt infinner sig känslan att man måste gå vidare. Och det gär man. Detta upprepas hela kvällen. Och så är det varje juldag, i alla fall i Hagfors.

---

Imorrn blir innebandy igen. Äntligen! Halleluja!

HIBS P93 drar till Uppsala på Storvreta Cup. Det ska bli riktigt kul att komma iväg på cup, det är alltid spännande att möta ny lag, spela i nya hallar och lära känna killarna lite bättre. Extra kul är det denna gången för att våra motståndare i USM finns med, alla tre. Helsingborg, Hässelby och Sirius. Så självklart ska vi spana lite på dom. Undrar vad Skoghall tycker om lottningen, de hamnade i samma grupp som Sirius OCH Hässelby, och så vitt jag fattat det hela så går bara de två bästa lagen vidare. Men allt kan hända, men vinner inga matcher på pappret.

Jag tar med datorn och mitt nyinköpta mobila kontantkortsbredband. Så håll på laget.se-sidan och bloggen!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

GOD JUL

Jag vill önska alla er trogna, tappra läsare där ute i världen en riktigt GOD och förjdefull JUL! Ta hand om era medmänniskor och ta hand er själva!

Den bästa "feel good"-filmen och de kanske bästa julfilmen är Love Actually, enligt mig i alla fall. Den inledande monologen med Hugh Grant är något jag tycker jag passar perfekt för att förmedla det som julen verkligen handlar om, kärlek.

Whenever I get gloomy with the state of the world, I think about the arrivals gate at Heathrow Airport.

General opinion's starting to make out that we live in a world of hatred and greed, but I don't see that.

It seems to me that love is everywhere.

Often it's not particularly dignified or newsworthy, but it's always there - fathers and sons, mothers and daughters, husbands and wives, boyfriends, girlfriends, old friends.

When the planes hit the Twin Towers, as far as I know none of the phone calls from the people on board were messages of hate or revenge - they were all messages of love.

If you look for it, I've got a sneaking suspision love actually is all around.


---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall!

Ja det var en dag i

Nu är det bara minuter kvar till dopparedagen (även om det doppas bröd i så många hus längre tror jag), och trots att det är snö och kallt ute och som sagt dan före dopparedan, så sitter jag å tänker på en helt annan dag, i en helt annan månad, i en helt årstid, ett helt annat år.

Ja det var en dag i augusti (tyvärr inte juni, och fortsättningen av historien har inget samband med Lasse Berghagens klassiker), jag tror det var augusti i alla fall. Det var när jag gick i fyran eller femman, så året måste ha varit 1996 tror jag. Vi hade besök här på Björkbacken, min pappa var nämligen "klasspappa" i min klass tillsammans med Hans Mallwitz. Hans diskuterade med pappa om innebandy. Detta var nog första gången som innebandy diskuterades i vårt hus, så vitt jag kommer ihåg i alla fall (dock inte sista). Det de diskuterade var om inte vi, min klass (läs fotbollslag) skulle starta upp ett innebandylag, så vi hade något att göra på vintern (den känns av många av er va?). De kom framtill att det skulle vi nog testa, och vem om jag inte fick uppdraget att "undersöka" intresset i skolan. Jag skrev ihop en lista på de som var intresserade och lite senare hade vi vår allra första träning i idrottshallen på Stjärnfors Skola under ledningen av Hans förstså. Det tog inte många träningar innan 84:orna (jag är 85:a) blev intresserade och hängde. Vi var ett gäng med ex. Mallwitz, Ek, Ström, Karlstam, Shahin med flera. Efter något år slog vi ihop oss med 84/85:orna från Bergsängs skola och tillsammans med några ekshäringer så blidade vi Edebäcks allra första lag någonsin. Första seriematchen var mot HIBS, vi vann, förstås. Tror Karlstam gjorde sju mål eller nåt. Men det är inte Karlstam detta ska handla om. Utan om han som drog igång allt detta, Hans Mallwitz.

För som sagt, från allra första dagen på min innebandykarriär fram tills i vår har Hans varit en central del inom innebandyn för mig. Han har varit tränare, lagledare, ordförande, materialare, researrangör, ja allt du kan tänka dej. Tack vare Hans kom vi ut i världen, var på cuper till flera ställen i Sverige, han fixade cup-resor till exotiska ställen (inom innebandyvärlden i alla fall) som Weissenfels och Groningen. Hans engagemang, hans otroliga brinnande intresse, hans passion för innebandy och ungdomar, är något jag alltid kommer bära inom mig. Utan Hans, och Ove Erneström ska tilläggas, hade ni inte läst dessa rader, för de hade aldrig skrivits annars. De tog hand om mig, böjd in mig i innebandyvärlden både som spelare, tränare och organisationsledare. Jag har otroligt mycket att tack Hans för, både inom innebandyn och privat. Resan till Tysklands-VM 2006 kommer jag aldrig glömma, "Pirri, du sover, du sover, du vet ingenting om någon resa" (för er som inte fattar, kolla in detta: http://www.youtube.com/watch?v=aARuygNecT8, om ni orkar se hela så spola fram till 2:25) eller när vi sitter mitt i svenska klacken på Tyskland-Sverige och Podolski gör 1-0 efter 4 minuter, alla svenskar sätter sig ner, men Hans, införd den vita tyska landslagdressen, ställer sig upp och jublar glatt.

Jag kan bara citera, och instämma, en av alla de ungdomar som Hans haft som tränare inom innebandy och fotboll. "Hans var/är kanske inte den bästa innebandytränaren jag haft, men han är utan tvekan den allra bästa ledaren jag haft någonsin."

Jag läste i VF att Hans ska öppna Resturang Mallwitz i Uddeholm, jag önskar Hans lycka till, även om jag är rätt övertygad om att han kommer fixa det galant.

Så tack Hans för allt, fortsätt jobba på i Edebäck, jag vet att du gör ett kanonjobb och som sagt lycka till med restuarangen.

Och, vi syns på juldagen!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Far och son om tid

Flera gånger, för att inte säga alltid, under min tid som student (vilket är tro det eller ej 4.5 år) så har jag alltid lyckas med att inte lämna arbete i för tid. Alltså säg att ett arbete ska vara inne på måndag den 20/12, då lämnar jag in det måndag den 20/12. Inte fredagen före eller någon annan dag veckan före. Och jag vet flera i min umgängeskrets som lider av samma sak. Hur kommer det sig? Varför blir det alltid så att man väntar tills i sista sekund med att lämna? Detta innebär ju också att Johan Carlsson alltid börjar relativit sent med att börja arbeta med sin arbeten, trots att man efter lämnat det senaste arbetet i sista sekunden bestämt sig för att "Nästa arbete, det ska jag fan börja med tidigare". Men ändå, dagen före sitter man där, arbetet är ju nästan klart, men ändå. Varje gång.

I och för sig, jag har hunnit varje gång, det kanske är det som gjort att man någonstans därinne i huvudet känner att "nej, jag hinner detta". Min fader skulle nog säga att detta mönster stämmer in på hela mitt liv. Han anser att jag är tidsoptimisternas tidoptimist. Och när det gäller tid är vi två rätt olika för att inte säga helt olika. Ett exempel, han börjar jobba halv sju-sju varje morgon. För det första är det ju alldels för tidigt att ha som starttid på en arbetsdag. Men men, om det vore jag som började samma tid så skulle jag nog gå upp tidigast en timme innan, förmodligen ännu senare, liksom mer tid behöver jag tid. Min fader däremot, han anser att ju tidigare man går upp desto bättre. Därför ringer klockan kvart i fem. Kvart i fem! Nästan två timmar innan han böjar jobba och det tar max 10 minuter att åka till arbetet. Jag funderat länge vad han gör med all denna tiden. Och jag undrar än idag vad karln gör från det att han går upp tills han åker iväg, men inte kommit fram till något vettig svar. Och jag tror jag aldrig kommer förstå.

Vi må vara far och son, men när det gäller tid och uppfattning om tid, så skiljer det sig mycket mellan oss.

---

Jävlar va kallt det är. Som Totte Larsson skrev på Facebook, finns det inget mellanting. Kan det bara vara +5 eller -15 i Värmland i december 2009?

---

Jul närmar sig. Idag handlade jag de sista julklappar. Gött! Som vanligt handlades det mesta över internet, bekvämt och enkelt. :) Men några affärer fick jag besöka. Men gött att det är klart. Återstår bara att slå inom dom. Och medlemmarna i min familj vet att när Johan Carlsson ska slå in julklappar så kan det gå lite hur som helst. Förmodligen använder jag en hel tejprulle, eller upptäcker att jag nästan är klar med ett paket att pappret inte räcker till och får lappa ihop paketet med ett helt annat papper eller något annat. För slå in paket är inte min bästa gren om man säger så. ;)

---

Se där, ett inlägg utan innebandy. Det ni! Jag kan om jag vill! ;)

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


I have seen the future

Snön har kommit, äntligen! Hoppas verkligen den stannar. En jul utan snö är liksom ingen jul. Varje år står "En vit jul" med på min önskelista. Ibland har jag varit snäll, andra år har jag tydligen varit mindre snäll. Verkar som att år 2009 var ett år där jag var hyfsat snäll i alla fall, chanserna för en vit jul verkar ju ganska bra i alla fall.

Om en vecka vet vi. :)

---

Veckan i den kungliga huvustaden var riktigt trevlig. Att få vakna upp kl 07:30 är kanske inte riktigt min melodi (jag är verkligen ingen morgonmännsika, och speciellt inte efter att inte ha behövt gå upp före kl 10:00 i flera veckor). Men när man fick se lilla söta Greta, ja då brydde man sig mindre om vad klockan var.

Man smälter ju när Greta kommer gående med en bok och utsträkta armar och vill bli sitta i ens knä och man ska "läsa" boken före henne. Sådana stunder förgyller ens vardag, eller en vecka nästan.

---

En innebandyfri helg var helgen som gick. Istället blev det en Ålandskryssning och klassfest. Ålandskryssningen kändes lite sådär, jag hade förväntat mig mer. Men maten får högsta betyg och resesällskapet får bra betyd dom med. :)

Jag missade början av klassfesten p.g.a. kryssningen. Men väl där var det roligt att träffa gänget igen. Nu när vi har uppsats ses man inte lika ofta och några som jag gick med förra året läser andra kurser så dom har man inte sett lika ofta. Vi är ett otroligt skönt gäng, alla kan umgås med alla och det är en jäkla bra stämningen i klassen. Och tro mej, det är fan inte vanligt i en Universitetsklass. Jag vet bara hur det var på historian, efter ett år tillsammans kunde jag namnen på kanske 70% av klassen och var bekant med kanske 30%. Hur många jag har kontakt med idag? Två stycken regelbundet, och båda går i idrottsklassen.

Nu betyder det ju inte att alla kommer hålla kontakten med alla i idrottsklassen. Men förutsättningar finnas ju och är större än i andra klasser. För det skillnad att sitta i en föreläsningsal där man inte behöver ta kontakt med andra elever, än i en idrottshall där man "tvingas" träffa de andra och kommunicera.

KaU Idrottslärare 08-09! Vilken klass!

---

Efter en innebandyfri helg blir det lite mer av den varan denna veckan. Juniormatch imorrn, styrelsemöte och julbord med HIBS på onsdag, samma sak har VIBF på fredag och A-lagsmatch på lördag. Plus att jag ska försöka se Värmlandslaget på söndag i Molkom. Innebandy är livet!

Redan idag var det innebandy. Jag var med och coachade Asplundsskolans killar i skol-SM, tillsammans med min "gamla" idrottslärare Mattias Abrahamsson. Tyvärr gick vi inte vidare. Det hade räckt med oavgjort mot Kil, men det blev förlust med 6-4. En viss Anton Westlund avgjorde, inte helt otippat kanske.

Men Anton Westlund för ursäkta. Dagens spelare och dagens behållning var en kille i Asplundslaget. Killen går i årskurs 7 och var enda utespelare i både Asplund, Kil och säkert också Sunne som går i sjuan som spelade idag. Men det syntes då inte på plan. Med ett mycket fint spelsinne, utmärkt passningspel, ansvarsfullt spel i defensiv och målfarlig visade Daniel Brokvist upp att ålder inte har någon betydelse. Jag såg Daniel spela redan i våras och var imponerad redan då, men nu var första gången jag såg han mot lite tuffare motstånd. Och han gjorde mig, som sagt, inte besviken. Det ska bli spännande att följa denna talang framöver. :)

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Tunnelbana, Robin och Samuel

Denna veckan spenderar jag i Stockholm med syrran och hennes familj. Med andra ord är jag hos världens bästa Greta. Det lilla charmtrollet som lärt sig gå under hösten håller en sysselsatt 24/7. :)

Jag är kvar är tills imorrn, då möter jag upp Jonsson, Samuel och Bata. Kryssning till Åland står på programmet. :)

---

Nu börjar jag smälta in att vi ska till Landskrona. Sämst fyra i Sverige, som bäst SM-guld! Men jäklar det var nära att vi missade festen. Som rubriken antyder ska det handla om nån Robin, närmare bestämt Robin Axelsson. Utan hans insats i semifinalen hade det varit ÖSK som vunnit. Robin har haft en höst som varit lite upp och ner, precis som "det ska vara" för en 16-åring. Men han har visat vilken stor potential som finns inom han ett flertal gånger, som mot Edebäck, Sunne och nu i USM, och framförallt mot ÖSK.

Victor och Johan får se upp, snart knackar nog Robin på dörren till division 2-spel.

---

Visst är det jäkla bekvämt med tunnelbana kontra buss?

---


Min vän Samuel har nu klivit in bloggosfären. På carlssonsamuel.webblogg.se kan ni följa han bektratelser av vad som händer i hans liv. Underhållande och läsvärd blogg tycker jag!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Landskrona!

Hagfors IBS - Lindås IBK. Regionfinal (= SM-kvartsfinal) i USM. Älvstrandshallen, Hagfors, 091206.

      
Period 1
04.49 Mål 1-0
Jesper Karlsson
(Oskar Thorén)
Hagfors IBS
11.15 Mål 1-1
Albin Jansson
(Kristoffer Bohlin)
Lindås IBK
13.16 Utvisning U2
Linus Börjesson
(Hårt spel)
Lindås IBK
13.16 Utvisning U2
Albin Englöw
(Fasthållning)
Hagfors IBS
Period 2
05.04 Mål 2-1
Simon Björk
(Jesper Karlsson)
Hagfors IBS
07.07 Mål 3-1
Karl Pontén
(Andreas Bengtsson)
Hagfors IBS
08.51 Mål 3-2
Olof Levin
(Linus Börjesson)
Lindås IBK
13.45 Mål 4-2
Simon Björk
(Jesper Karlsson)
Hagfors IBS
Period 3
02.56 Mål 4-3
Albin Jansson
(Jacob Henriksson)
Lindås IBK
07.11 Mål 4-4
Albin Jansson
(Kristoffer Bohlin)
Lindås IBK
10.32 Mål 5-4
Albin Englöw
(Andreas Bengtsson)
Hagfors IBS
11.20 Mål 6-4
Albin Englöw
(Filip Halvorsröd)
Hagfors IBS
12.30 Time out  
Lindås IBK
14.49 Mål 7-4
Albin Englöw
(Andreas Bengtsson)
Hagfors IBS

HELT UNDERBART! LANDSKRONA HERE WE COME!

---

Stort tack till alla spelare, ledare, funktionärer och publik för en underbar helg i Hagfors!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Dagen efter och dagen före

Okej, det är inte riktigt dagen efter GS-matchen, men nästan, jag hamnade inte i säng för efter kl 00.00 i alla fall. Det blev ju firande på MAX med Henke, Samuel å Jonsson. :)

Men dagen före är det i alla fall. USM Regionslutspel imorrn. Mer info om upplägget hittar ni på hibs.nu. En saker är säker i alla fall, vårat mål att vinna alla matcher vi spelar. Har man kommit så nära en SM-semi så ska man våga satsa ända fram. Vi vet att lagen vi möter är riktigt bra, men vi vet vi också är riktigt bra. De andra lagen har samma mål som oss och bara ett lag kan komma dit. Vi ska kämpa och slita och spela vårt spel, och med det tror och hoppas jag att vi kommer gå segrande ut striden.

Kl 11:30 i Älvstrandshallen imorrn (lördag)! Be there!

---

Så jävla otroligt skön seger vi tog i onsdags. Viktigt sett till tabellen, men även ära och prestige. Vi vann rättvist tycker jag. GS har chanser att kvittera, men vi har chanser att avgöra flera gånger om.

Gött att MIK vann över Norrby, nu ligger vi 8:a. Härligt! Bästa placering denna säsongen, och vi är mitt i en klättring, och en klättring går ju bara åt ett håll. :)

---

Får passa på att berömma David Falk som återigen visar att han är duktig att skriva. Good work!

---

Don't stop believin'.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Lättnad och glädje

Hagfors InnebandysällskapGrossbol-Skived Allmäna Idrottsförening 86 4-3.

---

Just a small town girl
Livin' in a lonely world
She took the midnight train goin' anywhere

Just a city boy
Born and raised in south Detroit
He took the midnight train goin' anywhere

A singer in a smoky room
A smell of wine and cheap perfume
For a smile they can share the night
It goes on and on and on and on

Strangers waiting
Up and down the boulevard
Their shadows searching in the night
Streetlight people
Living just to find emotion
Hiding somewhere in the night

Working hard to get my fill
Everybody wants a thrill
Payin' anything to roll the dice just one more time

Some will win, some will lose
Some were born to sing the blues
Oh, the movie never ends
It goes on and on and on and on

Strangers waiting
Up and down the boulevard
Their shadows searching in the night
Streetlight people
Living just to find emotion
Hiding somewhere in the night

Don't stop believin'
Hold on to that feelin'
Streetlight people

Don't stop believin'
Hold on
Streetlight people

Don't stop believin'
Hold on to that feelin'
Streetlight people


---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Tonight's the night

Älvstrandshallen, Hagfors, Värmland, Sverige, Norden, Europa, världen. Var där senast kl 20:00. För då startar årets hetaste match i Hagfors. HIBS - GS 86 i div 2 SN. En match om ära, prestige, men också om överlevnad och kvalstreck. Om ni inte är där, så kommer ni missa två timmar av blod, svett och tårar, och lite skönspel också.

Vi har fullt lag ikväll, vilket är viktigt. Rykten säger att GS har några spelare borta, vilket givetvis är tråkigt. Men det spelar ingen roll, vi ska fokusera på vårat, vilka som spelar i rosa spelar mindre roll. Det är vi som ska vinna matchen för oss, bara vi som kan avgöra matchen åt oss. Och vi kommer göra det. Det känns så, har en bra känsla i kroppen inför kvällen.

7-5 till oss tippar jag.

---

Det rör lite på sig i innebandyvärmland. Kristinehamns målvakt Kristoffer Andersson har skrivit på för Lesjö, inte lite oväntad övergång, både med tanke på att Lesjö är på uppgång och K-hamns tabellposition. Men kanske är det så att Lesjö inte litar på Niklas Strandh som back-up till Morgan, eller har Lesjö drabbats en mv-skada? Hur som helst den gamle distriktslagsmålvakten har kapacitet att spela i förbundsseriena.

Sara Jansson gjorde sin senaste match för Munkfors mot Åmotfors för några veckor sedan, sedan har hon inte spelat i de två senaste (varav ett var derbyt mot HIF). Ryktet sa att hon tappat sugen. Men då dyker hon plötsligt upp på en bild på Lina Segerbloms blogg, iförd en Karlstad-tröja. Så vitt jag vet har Karlstad velat ha Sara i flera år, men hon har tackat nej. Men ska det äntligen bli Elitserien för en av mina favoriter i innebandyvärmland? Jag hoppas det. Hon är en målskytt som jag tror kan bli nyttig för Karlstad. För tyvärr vimlar det inte av utpräglade målskyttar i Karlstad direkt.

Robin Granlund blir utlånad till GS från Karlstad. Både väntat och oväntat. Speltiden har ju minskat i Karlstad för hans del, men trodde han skulle vänta lite innan han blev utlånad. Ska han spela idag? Visser säger "JA", IDA säger nej.

---

En bild tillägnad juniorerna.



---

Englöw har skrivit på reket-bloggen igen. http://hagforsreket.blogg.se.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 

RSS 2.0