20:45

FC Barcelona vs. Manchester United FC. Olimpico, Rom. 20:45 blåser den schweiziske domaren Massimo Busacca att blåsa igång den kanske mest upphausade Champions League-finalen på väldigt länge. Äntligen möts två lag som vunnit sina resp. ligor i hemlandet under den innevarande säsongen och varit ansedda av en stor majoritet som de två bästa klubblagen i Europa (läs världen), det har inte hänt sedan 1994 när just Barcelona mötte Milan i Aten (vinst med 4-0 för Milan).

Överallt går det att läsa om matchen, alla tror det ska bli en match man kommer minnas länge, alla ska förstås se den. Och naturligtvis även undertecknad. Det blir hemma i lägenheten dit ett gäng killar kommer samlas för att se matchen. Självklart är det övervikt av United-supportrar, några Pool-fans dyker också upp (som visserligen fortfarande njuter av sin största framgång i ligaspelet sedan 1990). Oavsett tror jag det blir en bra å go stämning.

Barca vann lottningen om att vara hemmalag och därmed få ha sin ordinarie blå/röda tröjor, vilket innebär att United har vita. Lite synd kan tyckas. Men det finns förstås en gott omen i detta. 1991 möttes Barca å United i finalen av  den numera nedlagda Cupvinnar Cupen och United fick då också bära vita tröjor. Hur gick? United vann förstås. Vi får hoppas de vita tröjor för samma tur med sig idag.



Vad tror jag om kvällens match då? 2-1 till United. Vidic och Rooney för United, Eto'o för Barca. United saknar bara Fletcher, med andra ord en spelare man ersätta utan större problem. Barca saknar Milito, Dani Alves, Marquez och Abidal, med andra 3/4-delar av den ordinare backlinjen. Framförallt är Dani Alves och Milito tunga avbräck. Det gör att Puyol måste spela ytterback, och att jämföra han med Dani Alves inte alls rättvist. Och sedan måste Yaya Touré spela mittback, vilket leder till unga, orutinerade Busquets måste ta platsen som defensiv mittfältare. Och jag tror inte att han är mogen för den rollen.

---

För att sumera två dagar i skogen, friluftsliv är och har aldrig varit min melodi.

---

Jesper Karlsson till HIBS! Wow, f*n va härligt måste jag säga. Detta trodde jag inte var möjligt för ett halvår sedan. Men jäklar vi fick det att gå i lås. Den glädjekicken det gav när han sa att han valt HIBS gjorde att två dagar i skogen (och på en flotte i regn) gjorde att man kom sig själv att sitta å le mitt i ösregnet.

---

Nej, nu ska jag städa å diska lite. Inga höjdargrejer, men måste göras.

---

Albin, kom ihåg att bil rullar iväg 23:15 den 25 juli och inte en minut senare.

---

Dagens val av musik är lika enkelt som underbart. Lyssna och njut!



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

SMILE!



http://www.hibs.nu

Låten är tillägnad spelaren i fråga.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

D-day

Idag är det säsongens sista omgång i PL och det känns mycket skönt att man som United-supporter inte behöver vara nervös eller liknande, vi kan ju lugnt och skönt se vårat reservbetonde lag spela mot Hull. Ska bli riktigt kul att se supertalangerna Welbeck, Fabio och Macheda spela och lika kul ska det bli att äntligen få se Tosic från start.

---

Återstår två veckor i skolan och vi kan lägga en rätt go vecka bakom oss. Tisdagen var bland de bättre dagarna i skolan på länge, oerhört intressanta diskussioner i klassen när det var Speaker's Corner måste jag säga. Onsdagen bjöd på roliga skratt och ren glädje när vi hade dans/rörelseuppvisning. Att vi helgen började redan i torsdags gör ju inte saken sämre direkt heller.

Igår var utflyttningsfest hos Karlund. Rätt så mycket folk och härlig stämning får man lov att säga. Karlund ska ju flytta ihop med Madde och på hos NWT på Strand, i vad Karlund själv kallar "världens bästa lägenhet". Fler och fler i min umgängeskrets lämnar Kronoparken för stan och måste säga att jag känner lite sug att göra det jag med. Men som ni alla vet, det finns nog inte något som mer jobbigt än att just flytta. 

---

Idag är det D-day.

---

Precis som det är slutspelsdramatik i NHL-slutspelet är minst lika dramatiskt, om inte mer, i NBA-slutspelet. Säsongens stora dominanter är Cleveland Cavaliers, anförda av NBA:s stora stjärna, LeBron James. Och i Clevelands senaste match (andra semin mot Orlando) låg Cleveland under med 95-93 med en sekund kvar. Orlanda hade vunnit den första matchen och kunde då åka hem till Orlanda för två raka hemmamatcher med en 2-0 ledningen i serien. Men då klev LeBron fram. Då visade han varför det är skilland på att vara en stjärnspelare och att vara en riktig stjärnspelare, spelare vill ta ansvar, spelare vill ha bollen, spelare som vill avgöra. Han visade varför han kallas för basketens nya Michael Jordan. Se, begrunda och njut av när en av idrottsvärldens bästa visar varför han är bäst i NBA.



Inte så dåligt gjort va? Men än har han en bit upp till Jordan. 1998 spelade hans Chicago final mot Utah Jazz. Med 16 sekunder av matchen ledde Utah, men Jordan tar då bollen av Utahs Karl Malone och till anfall. Bulls behövde en två-poängar för att bli NBA-mästare. Jordan vill inte passa bollen till någon annan. Han ville avgöra, han ville ta ansvar. Se och njut, detta är modern idrottshistoria när det är som allra bäst.



---

Dagens musikval blir en låt tillägnad Jonsson.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sportall bör byggas ut.


En vecka med många ansikten

Förra veckan var en mycket händelserik vecka för min del. Måndag till onsdag var det praktik på Asplundsskolan. Blev orientering, frisbee, skogsfotboll och lacrosse på de lektioner jag hade. Med ganska bra resultat måste jag säga.

På onsdagkväll åkte jag ner till Karlstad. Spenderade natten framför TV:n när Penguins krossade Capitals totalt med 6-2 och blev klara för semifinal. På torsdagmorgon satte jag mig på tåget till Arlanda. Där väntade ett flyg till Visby på mig. Jag skulle vara på Visby mellan torsdag och söndag som ungdoms representant för SIBF på Riksidrottsmötet! Med andra var jag en av sju representanter från SIBF som fick äran att åka på RF:s stora årsmöte.

Helgen i Visby var mycket lyckad tycker jag. Jag fick träffa både kända och okända människor, unga som gamla. Knöt nya kontakter, stärkte "gamla". Men framförallt var det mycket roligt och intressant att få höra på diskussioner under mötet (fre-sön) där det dabatterades om SF-bidraget, idrott & gymnasieset (nya skollagen), om några nya förbund skulle få komma in i RF-familjen etc. Kanske låter tråkigt för en del av er, men jag trivdes som fisken i vattnet.

---

Helgens största händelse var dock när MANCHESTER UNITED säkrade ligatiteln via 0-0. 18:e ligatiteln, 11:e i Premier League. Bäst genom tiderna! Nu hoppas jag att vi tar hem CL också, så vi kan säkra quadrupeln!

Videon för detta inlägget blir inget musikinslag. Utan lite fotbollsnostalgi från den 26:e maj 1999 och den 21:a maj 2008. Se och njut. Den 27:e maj kommer vi få uppleva detta igen.





---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Förbundskapten till HIBS!

Jepp ni läste rätt. HIBS kommer ha en förbundskapten som tränare nästa säong. Thomas Eriksson heter han, är 37 år gammal, har tränat flera elitlag på både herr- och damsidan. Är just nu förbundskapten för U19 Dam. Han har genomgått Elitränarutbildningen, högre ledarutbildning går inte ha få inom svensk innebandy. Det låter väl helt okej va? Vem hade kunnat tro detta för några månader eller något år sedan?

Jag är i alla fall sjukt nöjd med detta. Mitt intryck av Thomas när jag träffat är bara positv, en ödmjuk person som verkligen älskar innebandy, så kan man beskriva han ytterst kort. Ni som vill se eller träffa Thomas har en möjlighet till det nu på lördag då han medverkar vid de blivande ettornas kick-off i Hagfors och Älvstrandshallen. Då kan ni också passa på att spana vilka spelare som kommer till gymnasiet också.

Nyheten kan inte var en nyhet för alla er som har VF som morgontidningen. Någon hade lyckats läcka nyheten till dom, men det gör mig nästan bara glad, det visar ju att folk bryr som vad händer i här uppe.

---

Angående gymnasiet och nya elever/spelare så har det kommit ett nytt inlägg i Hagforsreket-bloggen och det är skrivet av Karl Pontén, en hårdskjutande högerskytt från Skövde (för er som inte har så bra geografikunskaper så kan jag meddela att Skövde ligger i nordöstra Västergötland). Karl kommer flytta till Hagfors till hösten och skriver lite om vilken jättechans han tycker är att han blivit antagen till gymnasiet.

Länk till inlägget

---

Det blir en drömfinal i Champions League. Efter Uniteds goa seger igår med 3-1 över Arsenal, så verkade Chelsea sätta käppar i hjulen för Barca idag. Men till slut med sitt första skott på mål på hela matchen kunde Barca och Iniesta kvittera och fixa finabiljetten. Men var verkligen Barca så bra idag? Verkligen inte. Victor Valdes, den sämsta målvakten i Europas toppklubbar, var lagets kanske bästa spelare och det säger mycket de. Spelade ens Messi i 90 minuter, vad gjorde han för bra saker mer än passningen till målet (vilket i och för sig var bra), Eto'o gjorde han något rätt egentligen? Dani Alves slog han mer än ett bra inlägg på hela matchen? Vart var Xavi? Nej, osynligt och passivt spel från Barca, inga 6-2-takter inte.

Hur går det i finalen då? Hjärtat säger ju United och hjärnan med faktiskt. Barca kommer inte kunna ha med varken Alves eller Abidal, båda ytterbackarna saknas alltså, avstängda. Och det finns inga bra ersättare egentligen, Sylvinho funkar ju, men ersätta Abidal, nja. Lägg där till att United har 24 eller om det är 25 matcher i CL utan förlust, har världens bästa mittbackspar, världens bästa vänsterback och en duo i Ronaldo och Rooney som bara blir hetare och hetare för varje match. Men visst Barca har Messi, Eto'o, Henry, Xavi, Iniesta. Det blir jämnt. Men jag tror att United har ett genomgående bättre lag (bättre försvar och målvakt framförallt) gör att de vinner.

Just målvaktsfrågan är lite intressant. Kan ni komma något av topplagen i Europa där Victor Valdes skulle kunna vara förstemålvakt mer än Barca? (Förutom möjligtvis Milan). Inte i Real Madrid, Inter, Juve, Fiorentina, Bayern, Lyon, Man United, Arsenal,  Liverpool, Chelsea. Men trots det får Valdes fortsätta vara kvar i Barca, kan de möjligtvis bero att han är katalan och spelat i klubben sedan barnsben?

---

Dagens YouTube-video blir norske Alexander Rybak med "Fairytale".



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Jag lever

En vecka sedan senaste inlägg. Jag vet, det är lite dåligt. Har ingen förklaring till varför, det bara blev så. Även om många kanske inte tror det så har jag livet utanför innebandyn också. ;)

---

Jag skrev i förra inlägget att vi skulle presentera en rad goa nyheter på HIBS.nu under den vecka som precis varit. Av tre nyeheter blev en publicerad, den att Mattias "Bata" Johansson skrivit på för HIBS. Många kanske säger "värva en back från division 4, vad håller Carlsson på med?". Och visst det kanske låter lite halvdåligt. Men Mattias platsar i division 2, ingen tvekan om det. Hade han haft körtkort och kunnat pendla ner till Sjöstad (där han spelade i div. 2) så hade fortsatt med det. Men nu funkade inte det. Men som tur är så har vi ju en bil som åker från Karlstad. Och ja, den åker ju förbi Molkom. Med andra ord perfekt! Mattias kommer ge oss rutin, ledarskap, defensiv stabilitet samt att han kommer passa perfekt in i gruppen med sitt öppna och ödmjuka sätt.

De andra två nyheter då? Vad hände med dom? Den stora nyheten (ja, faktiskt större än någon annan innebandynyhet i Värmland i år vågar jag påstå) är något som faktiskt egentligen redan är klart, vi måste bara vänta lite på de sista byråkratiska detaljerna. Den tredje nyheten är den mest osäkra, vi får se vad de blir, framtiden får utvisa vad som händer angående den.

---

Vilka matcher det var under veckan som gick. Eftersom jag är stor United-supporter så har jag mest fokus på CL-semin mellan United å Arsenal. Arsenal kan ju tacka sin lycka stjärna och sin målvakt Almunia att de fortfarnade har chans att gå vidare. Men jag tror att United säkrar avancemanget till sin andra raka final imorrn.

I den andra semin är det något som säger mig att Chelsea tråkar till sig en finalplats. Men Barcelona är Barcelona, och de är ju världens bästa lag just nu. Om med en dålig målvakt och lite svag backlinje (jämnfört med United = världen bästa backlinje). Men med tanke på uppvisningen i El Clasico så ska ju Barca vinna.

---

NHL-slutspelet är i full gång också. Ikväll spelas andra matchen mellan Pens å Capitals. Självklart vinner de blivande SC-mästarna (Pens) inatt. Ska vi säga 4-3 inatt?

---

Är återigen ute på praktik igen. Just nu är det temavecka på Asplundsskolan där jag är, i Hem- och kunskap. Jag och Ullgren har fått ansvar för att anordna veckan fysiska aktivitet. Och det blir tips-orientering med frågor om kost och hälsa. En ganska bra kombination va? Den fysiska aktiviteten skulle ju förstås kopplas till temat.

---

Idag är det ett år sedan det som inte fick och inte "kunde" hände. Vi kommer aldrig glömma dig Fredrik. RIP min vän.

Följande video är tillängnad dig.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut. NU!

RSS 2.0