Derbydags!

Äntligen kan vi bjuda vår hemmapublik på ett derby på hemmaplan. Arvika kommer som bekant på besök. En förening jag har full respekt för. Man i flera år satsat målmedevetet på sina egna unga spelare, ledarutbildningar (Värmlands bästa och mest utbildade ledare?) och tillsammans med att man fick lite rutin från några Mangskogskillar (med rötterna i Arvika visserligen) blev en kombination som var mogen för ta klivet upp från div 3.

Nu tror jag att Arvika trots tabelläget just nu kommer hänga kvar, och en förening med så många unga lovande spelare både i A-laget och U-laget och en hel hög med "äldre" profiler i A-laget hör hemma i div 1.

Men idag hoppas jag de åker hem med noll poäng. Idag ska vi vinna, det finns inget annat som gäller.

- - -

Lesjöfors - GS är det också. Synd att matcherna går samtidigt, hade gärna velat sett den. Men förstår att både Lesjö och vi har matcherna på fredagarna, brukar bli lite mer med folk då. Hoppas på fullsatt i Älvstranden om två timmar.

- - -

Nej nu ska jag se klart Remember the Titans och sen blir det Älvstranden resten av kvällen.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Andra krav

Ifjol förlorade vi mot Sura i sudden hemma i Hagfors, igår upprepade sig det exakt samma. Ifjol var nog alla riktigt nöjda med att vi fick med oss en poäng från matchen mot favoriterna. Men efter matchen igår och idag har jag pratat med flera spelare som alla verkar ha samma reaktion, de var missnöjda. I år är vi inte nöjda med att bara få en pinne mot ett topplag, vi vill ha tre. Och få den reaktionen från spelarna är riktigt roligt att höra.

- - -

Förut pratade jag med min gode vän Samuel Carlsson. Vi diskuterade allt från matchen igår, till skidorna vi såg på TV, till italiensk fotboll. Sen hamnade vi på amerikansk fotboll också. Jag rekommenderade han att se mötet mellan New England Patriots och Indianapolis Colts och därmed rättare sagt mötet mellan superstjärnorna Tom Brady och Peyton Manning (ungefär som att Crosby och Ovechkin möts). När jag upplyser min gode vän om detta svarar han "Jaha, är det nu det är den där grejen i slutet?". Jag höll på dö att av skratt. Okej att man inte vet när den amerikanska fotbollsäsongen slutar. Men att benämna världens enskilt största idrottsevenemang (sett till antalet tittare) med "den där grejen i slutet", ja det gjorde min dag i alla fall. Jag skulle gärna vilja ha sett Thomas reaktion på detta uttalande.

Ja, det heter Super Bowl om ni undrar och Super Bowl går av stapeln i början av februari varje år.

- - -

Vi ligger sexa i serien, vi har tre poäng upp till tredjeplatsen och tre poäng ner till tiondeplatsen och därmed nedflyttning. Man kan säga att det jämt i serien.

- - -

Lider med damerna i Karlstad IBF. Utan att ha sett matchen så måste de ha gjort en riktigt bra insats i Umeå idag. Men tyvärr får man ju inga poäng för hedersamma förluster. Det blev förlust med 3-4 mot Dalen. Men hoppas de kan vända trenden i nästa omgång. Prestationen måste ha varit bra idag i alla fall.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 

Innebandyfest!

Imorgon är det INNEBANDYFEST i Hagfors. HIF tar emot serieledarna Hässelby kl 14 och tre timmar senare tar vi emot serieledarna från våran serie, Surahammar. Med andra ord två riktigt bra innebandymatcher står på schemat. 80 kr för båda matcherna, så se till att komma och heja våra Hagforslag till segrar!

- - -

HIF vann ju som bekant borta mot Hammarby och det med klara 9-2. Kan tänka mig att det riktigt glada miner i bussen på väg hem. Imorrn tar de emot Hässelby, eller ja Hässelby Hawks som de vill kalla sig. En omöjlig uppgift? Nej verkligen inte. En svår uppgift? Absolut.

Riktigt roligt att se att Adina Augustsson gjorde några poäng. Ingen spelare har så höga krav på sig från "experterna" som henne. Poängmässigt kanske hon inte öst in poäng tidigare. Men i varje match gör hon sitt jobb, driver på laget, är ledaren i laget. Att hon nu även fick göra några poäng, det tror kommer ge henne ännu mer självförtroende. Kanske det är hon som avgör imorrn?

Eller så kanske det är seriens poängdrottning Linnea Nilsson. Snacka om utveckling. Det är en sak att vinna poängligan i div 2 Värmland. Men att som nykomling i ett lag som också är nykomlig leda poängligan efter sju matcher. Ja det är riktigt bra. Linnea är i zonen, hoppas hon fortsätter vara där.

- - -

HIBS då? Vinner vi? Känns som lite samma läge som HIF. Vi kan vinna, men det kommer krävas en hel del. Men omöjligt? Nej det finns inga omöjliga matcher i våran serie.

- - -

Annars då? Något innebandynytt. Värmlandstrupperna verkar vara klara. Men jag får inte säga något. Så får återkomma med kommentarerna till veckan när de är ute på nätet.

- - -

Det blev Fredholm och Rajamäki som ska leda Skoghallskutan framöver. Ska bli intressant att se om de kan vända skutan åt rätt. Motorkraften och tekniken finns på skutan, men gäller att se till att motorer drar åt samma håll.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Stolt!

Man blir jäkla stolt över att vara ledare över dessa fantastiska killarna vi har i juniorlaget. Igår hade vi match i Klass 1 samtidigt som JAS hade en match. Självklart blev ju Klass 1-laget lite försvagat när matcherna krockar. Och att man sedan möter nästan GS ordinarie JAS-lag gjorde att vi stod inför en tuff utmaning i den mycket fina Forshaga Sporthall (en sådan hall skulle vi gärna ha i Hagfors).

Våra killar svarar dock upp på allra bäst sätt, vi vinner första perioden med 5-0, gör 6-0 direkt i andra och till slut vinner vi med 10-4. Och det med ett lag med blanda annat två 96:or, två 95:or och sju 94:or. Killarna höll sig till vår gameplan, jobbade oerhört bra i defensiven, hade bra fart och rörelse offensivt, och vi var lite mer ego än vad vi brukar vara. Och det är positivt det!

Kan inte undgå att nämna 95:an Emil Meijer. I våras slutade han med innebandyn, men bestämde för att börja tillbaka när innebandyn drog igång. Han har nu gjort tre matcher i Klass 1 på en för hans del ovan backposition. Och på vilket sätt han gör det. Han använder sin fysik och stora kropp för att vinna nästan alla närkamper, snackar hela tiden på plan och vågar fylla på i offensiven. Hade han satsat fullt ut på innebandyn hade en plats i Värmlandslaget inte alls varit någon omöjlighet, med det spelet han visat upp nu att gå efter. Det var som Totte Gadevall sa i går "Är han verkligen 95:a?".

- - -

Gött med en helg med fullt med matcher i både förbundsserier och distriktsserier efter landslagsuppehållet. Hoppas både HIBS och HIF vänder hem från Sala resp. Stockholm med tre poäng vardera imorrn.

Får gratulera Edebäck till ännu en ny vinst i division 2. Man har verkligen kommit igång efter förlusterna i början. Hoppas det håller i sig!

- - -

Kommer fortsätta njuta av segern igår hela dagen idag. Så jäkla nöjd och stolt över grabbarna!

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 

Jaha, ingen medalj i år...

Vid den här tiden på året har de flesta distrikt sina förstra träningsmatcher och/eller sista samlingar innan resp. förbundskapten tar ut sina trupper till SDF-SM för 15-åringarna i januari. Och jag tror att överallt runt om i Sverige fäller man kommentarer som "Jaha, ingen medalj för oss i år", "Ser svagt ut i år", "Finns ingen bredd och knappt någon spets" och så vidare. Men dessa kommentarer kommer varje i år, i de flesta distrikt.

Och ska man basera en analys på bara Värmlands elitläger så får man hålla med. Men samtidigt, det ser ju ungefär likadant ut varje år då är det elitlägren eller första träningsmatcherna. Alla spelare är nervösa, inte vana att spela tillsammans, ingen vågar riktigt spela "sitt spel".

Men ju fler samlingar man har och ju fler matcher man spelar, desto mer tryggare blir spelarna med varandra och med ledarna och sakta men säkert ser det bättre och bättre. Så är det alla år, och jag tror inte att 2010/11 med 95:orna kommer vara annorlunda.

Kan Värmland hoppas på medalj på hemmaplan för killarna och/eller tjejerna? Absolut! Men konkurrens på SM är stenhård och det gäller att vara just bäst när det gäller.

- - -

Vem tar över Skoghall? Ja det är frågan som "alla" frågar sig runt om i innebandyvärmland. Vart jag än har varit under senaste veckan har alla undrat samma sak. Ingen verkar veta, men samtidigt verkar ingen kunna komma med så realistiska förslag.

Kan det bli en gammal spelare som Johan Kjellman? Tar sportchefen Andreas Prochazka (flestavat) laget? Lyckas man övertala Dan Lundkvist att ta A-laget igen? Eller blir den en mer "outside of the box"-lösning i form av Christian Edwertz?

Svaret lär komma snart, på lördag har Skoghall match mot Fagerhult Habo.

- - -

Chelsea förlorade, Tottenham förlorade och Arsenal förlorade. United de vann. Helgen i Premier League var rätt så lyckad får man säga. :)

- - -

Matchvecka igen efter helgens landslagsuppehåll. Sala borta gäller för våran del och tre poäng där skulle sitta fint, då tar vi ett kliv längre bort från botten i den supertighta tabellen.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Händer saker i Värmland

Som jag skrev igår har ju inte Skoghalls säsong börjat som man tänkt sig. Man ligger sist i Allsvenskan och idag kom första "reaktionen". Tränarna Alex Bugarski och Putte Ögren lämnar sin uppdrag. Det är ju inget ovanligt att tränarna får lämna sina uppdrag när det går trögt för ett lag. Man kan alltid diskutera hur långt tålamod en klubb ska ha, men som jag fattat det i media verkar det vara en ömsesidig överrenskommelse. Men vad som sker bakom kulisserna är svårare att veta. Vem tar över då? Ja det är en jäkligt bra fråga. Kanske blir det comeback för Dan Lundkvist igen. Men annars så vimlar det ju inte av tränare runt om i Värmland för ett allsvenskt lag.

Dock hoppas för Skoghalls skull att Alex blir kvar i föreningen. En mer driven person när det gäller den sportsliga verksamheten tror jag inte Skoghall kan hitta. Han brinner för klubben och skulle passa perfekt i rollen som värvningsansvarig eller liknande. Nu har jag även svårt att se att Alex lämnar klubben han tycker så mycket om.

- - -

Adam Colling till U19! Fan va jävla rätt det var då. Han skulle ha vart med i truppen från början tycker jag. Adam har utvecklats mycket senaste åren, han har växt både fysiskt och mentalt. Han visade i våras i Nyköping att han klarar sig bra även utan Tom och Nisse. Men de har visat flera gånger under hösten att de funkar bra ihop också även på en högre nivå. Tycker att Adam tar för sig mycket mer i spelet utan boll, närkampspselet och det var som någon så, han petar inte längre bara in bollarna. Han spelar en mer total innebandy än tidigare.


Sen kan man tycka att nån mer värmlänning skulle ha varit med, men det kommer fler landslagssamlingar framöver.

Kul också att Beatrice Lundberg och Lisa Haglund finns med i damernas trupp. Lisa var väl ingen skräll. Att Bea kom tycker jag är riktigt roligt, hon känns som en spelare det är värt att betala för att se spela. En lirare ut i fingerspetsarna, teknik, fart med mera. Kul att hon också fått igång produktionen också. The sky is the limit för Bea vågar jag påstå.

- - -

Stabil 3-0 seger för United idag mot Bursaspor. Jäkligt kul att Obertan gjorde sitt första mål i United-tröjan och att Bébé fortsätter måla. Hans liv och resa genom fotbollsvärlden känns som gjort för en framtida Hollywood-film. På ett år har han gått från att vara hemlös till att göra mål för världens störsts fotbollsklubb i Champions League.

- - -

Imorrn drar Värmlands elitläger igång. SM-tempen stiger i Karlstad därmed! :)

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Skriv eller avgå!

Det var ord och inga visor när Niclas Andersson inledde vår senaste konversation på MSN. Har man en blogg så ska man skriva, annars kan du avgå!

Och han har ju rätt. Nu får jag verkligen släppa sargen och börja skriva lite mer igen.

- - -

Lördagens match kändes så jäkla skön. Vi spelade stabilt, tryggt och bra. Bollnäs hade i ärlighetens namn inte så mycket att komma med och då de hade stod Victor i vägen. Var en riktigt lagseger i lördags, alla klev fram och spelade bra.

HIF åkte på ännu en uddamålsförlust, men jag tror på tjejerna. De har möt alla topplagen och spelat jämnt mot dem, detta var ju första förlusten där man kunde "förvänta" sig poäng. Poängen kommer ramla in, var så säkra!

- - -

Va kul det är att läsa statistiken från Karlstads matcher i Allsvenskan. I flera år man sagt "nej de håller inte", "de är för små och veka". Men jäklar vad Tom, Adam och Nisse visar vad fel alla har haft. Poängen ramlar in en efter en för dem i Allsvenskan. Poängen ramlar in även för Karlstad och de ligger nog lite högre än vad de flesta trodde (undertecknad inkluderad).

Men vad händer med Skoghall? Man har gjort klubbens största satsning någonsin och man ligger sist, ja sist, i Allsvenskan. Och ska man se till statistiken är det typ bara Wendel, Stjernberg och Staffan som gör mål och poäng. Laget är för bra för att ligga där de ligger, men att det inte blivit succé bara för man har fått ihop ett bra lag visar sig återigen. Ett bra lag på ett papper är en sak, men det är inte alltid lika lätt att få ihop det i verkligheten. Men än kan Skoghall vända på det, det återstår ju hur som helst rätt så många matcher av serien. Och laget har ju mycket kvalité i laget.

- - -

Vilken jäkla serie vi spelar i! Fem lag leder serien på 12 poäng. En del tycker att vi inlett lite dåligt och knackigt, men faktum är ju att vi ligger bara fyra poäng från serieledning. Förstår att NordicBet inte längre ser till att det går att betta på div 1-innebandyn, de hade förlorat mycket pengar på våran serie kan man ju konstatera.

- - -

Spelschemat till SDF-SM är klart. Nu kan man börja planera in vilka matcher man vill se och vilka man verkligen inte får missa. Värmlands matcher är ju absolut prioriterade! Här hittar ni spelscheman på SM-hemsidan, http://www.innebandy.se/Templates/Web/PageTypes/ComposerPage.aspx?id=147039&epslanguage=sv.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

RSS 2.0