Hennes namn är...

Fan va kul det är att vinna matcher. Vilken grym känsla man hade i kroppen på vägen hem från Gävle. Killarna visade en grym lagmoral visade i sista perioden och vände matchen. Hoppas vi kan bjuda till dans på lördag hemma mot Alba, seriefavoriterna. Kl 17:00 Älvstrandshallen på lördag, var där!

- - -

Idag (eller igår är det väl nu) var jag såg HIF mot Fröjered. 6-3 blev det till HIF och det var en bra match, hög tempo, mycke chanser. Men det som jag, och förmodligen alla andra, har på näthinnan när gick hem var en hon som avgjorde matchen. Hon må vara 13 år gammal, men inte märks det när hon spelar. Jonas Ekman trodde inte sina ögon när han kollade i matchprotokollet och läste #11 Johanna Hultgren 13 år. På läktarn gick surret så fort hon hade bollen "kolla vilken teknik", "ja och har du sett skottet" och "ja och bara 13 år, helt sjukt".

Och vad kan man göra än att bara instämma. Jag skulle nog inte tro att det var sant om jag inte sett henne spela, men jäklar va bra hon är alltså. Undrar hur bra hon är om några veckor, då blir hon ju hela 14 år.

Sen ska man ju inte glömma att det var en bra insats av hela laget som ledde fram till segern, men en dag som denna kan man ju inte undgå att nämna den där 13-åringen lite extra.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Revolution!

Jag hade tänkt skriva om NWT:s usla innebandybevakning. Medan VF har skrivit om alla förbundsserielagen har det varit "tyst" i NWT. Men när jag precis skulle börja skriva, så kom denna artikeln upp på nwt.se.

Och det är ju utan större tvekan den mest intressanta och läsvärda innebandyartikeln i Värmland på bra länge. Att Skoghalls och Karlstads resp. A-lagstränare skulle stå å prata om ett samarbete, ja nästan sammanslagning, ja de trodde ja inte var möjligt. Är de början på en revolution vi läser om?

Nicho har ju rätt i NB och Sjöstad gick ihop för sent när båda lagen var på nedgång. Ska man nu börja samarbeta så gäller det att välja rätt tillfälle. Svåraste frågan är ju vilket lag ska få spelare och vilket ska släppa? Sten, sax, påse kanske?

Men kommer man väl förbi den frågan så gäller det att agera och agera nu. Värmland har några av sina bästa ungdomskullar på flera år i junioråldern nu. Distriktslagen för P91 och P92 tog båda två brons vid 17-SM och P93 känns på pappret ännu vassare. Vårat (HIBS) tog SM-guld i U16-SM i våras och samma dag tog Sjöstads 91:or SM-brons. Fem spelare med Värmlands som modersdistrikt var på U19-landslagsläger i våras (aldriga varit så många på samma läger, mig veterligen i alla fall). Lägg där till att vi har tre elever på RIG (så många har det aldrig varit där samtidigt) som man borde kunna locka hem och man hade SSL att locka med. Med andra ord det kryllar av talanger i distriktet, men har vi inget lag i SSL kommer de bästa att försvinna ut. Så som Daniel JohnssonDavid Falk, Johannes Larsson, Rikard Eriksson, Jon Hedlund, Eric WestlundSimon Klein och Linus Henriksson, och säkert någon mer spelare jag glömt i all hast, har gjort.

SSL i Värmland är ett måste för att vi som distrikt ska ha en hög status, kunna ha kvar våra talanger när de blir seniorer, kunna locka till oss toppspelare. Ett lag i SSL skulle innebära ännu mer innebandyfeber i Värmland, säkerligen fler killar som börjar spela och förstås ännu mer innebandy i media och inte bara när tidningarna känner att "okej, nu måste vi väl skriva en artikeln inför serien nu".

I våras tog jag ett lag som jag kallade Team Värmland (sno inte mitt namn Alex ;) ). Och den trupp jag fick ihop då hade ju vart favoriter i bägge de allsvenska serierna. Sen kan man ju som sagt lägga till alla duktiga 91:or, 92:or, 93:or och 94:or som finns i Värmland och konstatera att innebandyn i Värmland går en ljus framtid till mötes. Men då gäller det att alla ser till helheten och inte bara till sig själva.

Framtiden får väl utvisa vad det blir av det hela. Men artikeln i NWT ingav lite hopp i alla fall.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Seriestart

SSL har smugit igång under veckan, men annars är det nu under helgen som innebandysäsongen börjar på bred front. Damelit, dam-ettan, allsvenskan och herr-ettan kör igång i helgen. Och nu kan man äntligen säga att innebandyn är igång på riktigt riktigt allvar. Försäsong är alltid försäsong, och seriespelet nog annat. Nu kommer alla lag spela med bästa laget, alla kommer gå för seger, resultatet blir viktigare än prestationen i högre utsträckning.

Våran serie startar givetvis även den nu under helgen. Och hur kommer det gå då? Vilka vinner? Vilka åker ur? Seriesegern tror jag kommer att stå emellan kvartetten Alba, Surahammar, Aston och MIK Västerås, där framförallt de förstnämnda ser jag som de två bästa lagen i serien. Surahammar har visserligen tappat supertalangen Jack Kvist, men fått in flera spelare från Västerås IBF och även förre Norrby-spelaren Andreas Wöiduma. Alba kommer från gamla division 1, känns som de har en bred trupp och bra tyngd. Nyckelmatcherna för Alba blir nog derbyna mot Aston, vinnaren av de matcherna är de som kan utmana Surahammar. Tror jag.

Vilka blir årets överraskning? Årets Hudik/Björkberg? Jag hoppas förstås att vi blir det, känns som vi är bättre förbereda än ifjol, har en bredare trupp, mer samspelta och ja redo att ta nästa kliv upp i tabellen. Annars är det svårt att hitta något lag som överraska så här på förhand, just att överraska, ja då ska man ju överraska en liksom. Årets Norrby då? Alltså årets besvikelse? Jag sticker ut hakan nu, och det kanske visar sig att jag har helt fel, men jag slår till med Sala. Känns som de levde länge på sin säsongsinledning ifjol. Och känns som mycket står å faller med en viss Wallén.

Vad placeras resten av lagen då? Bollnäs har jag ingen större koll och som nykomling hamnar man ju alltid i facket av lag som riskerar att åka ur. Arvika borde också hamna där alltså? Nja, jag vet inte ja. Jag tror inte det, jag tror Arvika klarar sig kvar. Offensiven har de, fixar de försvarsspelet kommer de klara nytt kontrakt. GS ska bli intressanta att följa, man har satsat ungt på egna och några invärvade talanger, istället för att värva 6-7 äldre spelare. GS kommer nog även de hamna i facket av lag som kan åka ut, men tar de unga spelarna tillräckligt många kliv kan de fixa nytt kontrakt.

Runsten, Lesjö och Borlänge känns som lagen som kommer tillhöra mitten av serien. För bra för att åka ur, men samtidigt för tunna trupper för att tillhöra toppen. Framförallt Lesjö och Runsten kommer vara beroende av en stark förstafemma, även om Runsten fått in några spännade 93:or från Sätra i form av Oliver Bäcklin och Alexander Hallén.

Så typ så där tror jag serien slutar. Men ni som har koll på min historia av att tippa serier vet att det inte brukar stämma så där "gôr bra". Även om jag fick in rätt så mycket av förra årets Värmlandnds-trea.

- - -

Övriga Värmlandslag? Skoghall kommer gå om Karlstad, det är jag säker på. Karlstad kommer vara ett stabilt mittenlag i Allsvenskan och får Collingfemman rätt utveckling kan de hota topplagen. Skoghall ska och "måste" vara ett topplag efter deras satsning, topp 3 säger de själv och jag ser inte det som en omöjlighet. Landskrona verkar dock få gälla som favorit.

- - -

Damsidan då? Jag hoppas innerligt att Karlstad hänger kvar. Vi behöver ha kvar vårt enda elitlag. Och trots en orutinerad trupp så tror jag de fixar det. Dan Leijons engagemang tror jag smitta av sig på tjejerna och bära dom över alla farliga streck.

HIF hoppas och tror jag kommer fixa nytt kontrakt. Fyra av tolv lag åker ur vilket är tuffa krav, men absolut inget omöjligt. Har inte så bra koll på damettan mellersta mer än att av det jag såg Telge leverera i Kallsta Open gör att de måste ses som favorit i serien tillsammans med Köping anförda av tvillingarna Lindgren. Skattkärr har tappat några toppspelare, men kan ju inte falla från tvåa i serien till att åka ur, nej, men mittenlag kanske?

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Ensamma i Värmland

15 september är det idag. Eller i alla fall när jag börjar skriva detta inlägg. Och idag skulle beskedet komma, vilka innebandygymnasier skulle få godkännande av SIBF enligt de nya gymnasiekriterierna. Jag har varit ledig idag och har nog uppdaterat innebandy.se minst 200 gånger i väntan på en nyhet.

Men inget hände. Förrän 16:49 då ett mail damp ner hos Johan Gustafson, "Grattis till NIU-ceritfieringen" (NIU står för Nationellt IdrottsUtbildning). Totalt gläjde! Alla bekymmer bara försvann, så jäkla underbart gött, å lättande! Vi får ha gymnasiet kvar (eller ja vi ska inte helt ropa hej än, Skolverket ska säga till också, 31 oktober kommer deras beslut, men ska nog mycket till om de ändrar vad "experterna" på innebandy säger på SIBF).

Efter att första glädjeyran lagt så började Johan läsa upp namnet på övriga 19 godkända gymnasier. Och då framkom det att vi var ensamma i Värmland, och att den inofficella tvåan (efter RIG) i Sverige, Mora, inte blivit godkända. Vilken chock det måste vara i Mora. Istället fick ärkerivalerna i Falun sitt gymnasie godkänd.

Som sagt, än är inget 100% klart, Skolverket ska säga sitt. Men idag och imorrn, ja hela denna veckan, ska jag njuta över att SIBF har godkänt oss i alla fall.

- - -

DM, USM och allt annat tar vi ett annat inlägg. Nu njuter vi bara lite till. :)

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Inte alltid lätt att blogga

Ibland är det inte alltid lätt att blogga. Sedan i måndags bor jag i min nya lägenhet i Hagfors, tyvärr är Bredbandsbolaget så snabba att jag har klart med bredband i lägenheten än. Så det blir lite svårt att blogga näramste tiden.

Men som tur är har man nyckeln till kanslit och där finns internet. :)

- - -

Kallsta Open spelades helgen som gick och jag lämnade Karlstad med positiva tankar. Vi leder med 3-1 efter halva matchen, rättvist kommer dock Älvsjö ikap. Men nog var vi värda en poäng, men Älvsjö drog ju det längsta strået och vann.

FBC Uppsala la i en växel i sista perioden vi inte kunde svara upp till. Men efter matchen fick vi beröm från flera håll att vi trots den unga medelåldern kunde hålla jämna steg med FBC i två perioder.

Mot Lerum tror jag vi hade vunnit om vi inte hade behövt spela så offensivt och desperat i sista perioden. Hade det räckt med "bara" vinst och inte vinst + 4 mål, så tror jag vi hade vunnit.

Men hur som helst, jag är i alla fall nöjd med vår insats, det var förluster med mersmak.

- - -

I övrigt då. Karlstads damer ser bättre ut än på flera säsonger. Struktur, tydlighet har gett ett mer stabilt spel och ett mer spelande spel. Sen har de kanske årets genombrottspelade i svenska daminnebandy i truppen, Beatrice Lundberg. Ifjol blev det 0 mål för henne i elitserien. Jag vågar sätta hela sommarlönen från Posten på att hon inte lämnar denna säsongen mållös. Hon har teknik, fart, spelsinne och det där lilla extra, när man inte altid kan läsa av vad hon ska göra. En lirare med andra ord.

Skoghalls herrar visade upp sin mycket breda trupp. Jag vet inte hur många spelare man gick runt på, 25 kanske? Men bland alla rutinerade och etablerade spelare och alla nyförvärv var det en doldis som avgjorde finalen. 17-årige Andreas Jansson, en egen produkt som fick förtroende i slutspelet och tog det. Totalt respektlös tog han för sig mer och mer, och avgjorde finalen till slut. Hoppas man får se mer av Andreas i A-laget under säsongen.

Precis som Skoghall kommer även FBC Uppsala tillhöra toppen av resp. Allsvenska-serie. Var riktigt roligt att se skoghallsprodukten och f.d. RIG:aren Jonas Hurby, hade killen alltid varit snabb vet ju alla. Men imponerad av rappheten i skotten, de tunga avsluten och att han allitd var på tå, nästan stutsade fram på banan.

- - -

DM väntar i helgen, men mer om det senare.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Hänt mycket

Dagarna bara flyger förbi. Det är jobb, innebandy och studier. I måndags började jag min sista, hoppas jag i alla fall, termin på Karlstads Universitet. Historia C står på schemat, och just schemat ser lagom ansträngade ut. Blivit två dagar på posten denna veckan också, helt lagom enligt mitt tycke. Och innebandy, ja det är ju resterade del av min tid, eller ja mer än så egentligen. Märks att innebandysäsongen kommer nämare å närmare, överallt vill folk snacka innebandy.

Och mitt upp i alla detta har jag också flyttat. Numera är alla saker på plats i lägenheten på Blinkenbergsvägen 5B. Nu är det bara att packa upp allt ur alla dessa lådor. Lättare sagt än gjort.

Något som dock gick jäkligt lätt var inbärandet av alla möbler. Nio juniorer (och två "vuxna) hjälpte till och på mindre än en halvtimme var allt inburet. Stort tack till Karl, Bengan, Jocke, Dava, Larsson, Boga, Jesper, RobinOskar och Frida och ja Johan också, vad hade hänt om du inte burit upp den där mattan. ;)

Imorrn fortsätter uppackandet.

- - -

Imorrn börjar också Kallsta Open. Ser verkligen framemot en helg i Karlstad innebandy, innebandy och mer innebandy. Vi har tre härliga utmaningar mot Älvsjö, FBC Uppsala och FBC Lerum. Men ska även bli att få se HIF mot bra motstånd (har ju missat alla deras matcher hittils) och få se hur bra är Skoghall med alla nya spelarna, hur klarar sig Karlstad och deras unga spelare? Sen hur ser GS ut? Och förstås även våra övriga seriekonkurrenter Alba och Runsten. Och ej att förglömma Karlstads och Skattkärrs damer förstås.

På tal om Karlstad så har de ju fått in lite nya namn i truppen. Lisa Lystrand från norska elitserien, Maja Hidén från Övik och Ida Nordqvist från Skattkärr. Har ingen koll på de två första, men Ida är ju "f.d." stortalang som nu verkar göra en rejäl satsning på innebandyn. Sen har man ju fått upp några talangfulla spelare från Sjöstad.

Truppen har breddas, men det saknas fortfarande lite mer rutinerade och meriterade spelare. Men jag hoppas att Dan och Peter får detta unga Karlstad att överraska i serien, de är trots allt vårt enda i elitlag här i Värmland.

- - -

Johan Friman till Karlstad. Ja det trodde jag nog inte. Att han platsar innebandymässigt håller nog alla med om. Spelsinne, spelförtelse och passningsskicklig har han så det räcker och blir över för Allsvenskan. Ska bli kul att se hur det funkar i gruppen också.

- - -

GS 86 verkar göra det enda rätta och satsa ungt. De har stora talanger i backarna Holm och Carlén och jag hoppas de får mer förtroende än förra året.

- - -

Har varit riktigt kul att följa Oskar Thorén på försäsongen. Han har vuxit på många sätt på ett år och känns mer och mer som ordinarie spelare i vår trupp. Hoppas han fortsätter spela sitt spel och ta för sig under helgen i Kallsta Open. Och Oskar är inte ensam, många som knackar på dörren och snart öppnat upp den helt och på väg över tröskeln.

- - -

Återkommer under helgen med reflektioner om Kallsta Open.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

RSS 2.0