Solen gick upp idag också

Det är dagen efter brakförlusten mot Arvika. 13-5. Siffror som svider. Inget stämde för oss får man säga. Med undantag av ett (riktigt, riktigt) bra PP. Men vi har mycket att förbättra till nästa match och seriestarten den 19 sept.

Ett lysande undantag igår. Jesper Karlsson. Nästan yngst i laget, men lagets bäste igår. Killen går en fin framtid till mötes. Hoppas vi gör det också. Det tror jag väl att vi gör, men nu gäller det att fortsätta gnugga spelet o.s.v. på träningarna framöver.

---

Varit på bröllop idag. Hansson fick sin Sara. STORT GRATTIS IGEN!

---

Imorgon bär det av till Kebenekaise för mig och min klass. Borta till 5/9. Ska upp på sydtoppen på Kebnekaise. Hoppas det bra, hela vägen. ;)

---

2-1 till United. Genom en feldömd straff och ett självmål. Vi hade inte flyt. Vi hade megaflyt.

---



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 


Game time

Har jag nämnt att jag har köpt en ny dator? Hur som helst en ny laptop (min första laptop ska tilläggas) har införskaffats från Elgiganten. En Acer, funkar klockrent, snabb, enkel, smidigt. Och framförallt jävligt lätt att bära med sig. Så nu ska det bloggas från jordens alla hörn, eller ja, Värmlands alla hörn kanske i alla fall.

Haft första riktiga lektionen idag. Friluftshistoria stod det på schemat och så blev det, Måste säga att föreläsningen var en positiv överraskning. Bra föreläsare, intressant ämne (handlade bara en tredjedel om historian). Jag var som sagt  nöjd med föreläsningen. Mest nöjd var med att jag hade rätt på den enda historierelaterade frågan föreläsaren slängde ut i klassen. Mycket nöjd med det, måste ju leva upp till mitt rykte i klassen. ;)

Imorrn står det idrottsskador på schemat med gurun Per Ingmarsson, ska bli riktigt intressant. Som det alltid är när Per har föreläsningar.

---

Årets första träningsmatch är det imorrn. Juniorlaget hemma mot Edebäcks A-lag. Blir lite konstigt att för första gången "jubla" när Edebäck släpper in mål. Jäkligt udda måste jag säga. Men, men, det är en första gång för allt förmodar  ja.

---

A-laget har match på fredag, Arvika borta. Ska bli intressant att se första matchen med Thomas vid rodet. Hur sitter taktiken och spelidén? Etc.

Ska även bli kul att se hur Arvika ser ut. Hur har det gått när Arvika fått ihop sig All-Star team med alla Arvikaprodukter i samma lag (exkl. Wingskog och Jonsson förstås)? Funkar spelet med f.d. MSK:arna och de yngre Arvikaspelarna etc. Vilken yngre talang finns med som årets överraskning? Etc. Som sagt ska bli intressant.

En som vi dock inte får se på fredag är Robin Andersson i Arvika. Fick höra att han ligger på sjukhus med hjärnhinneinflammation. Jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande för Robin så vi snart kan få se han på innebandyplan igen.

---

Varit på bio idag. Beck - I stormens öga. Helt okej Beck-film. Inte den bästa, men långt i från den sämsta. En trea ger jag den. Detta var tydligen nummer 26 i ordningen, men Gunvald är fan alltid Gunvald. :)

---

Frågan på lektionen ja. Varför heter det att vi har höger och vänsterpartier i politiken?

För att i det franska parlamentet på 1700-talet satt de konservativa politikerna på höger sida, men de mer liberala och revolutionära politikerna satt på vänster sida.

Se där, nu har ni lärt er något idag då också. ;)

---

Lyssna och njut av den under och stämningsfulla Waiting on the world to change av och med John Mayer.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Inte bara snabb, han är smart också

Senaste veckan har dominerats av en enda mannen i världens alla tidningar, TV-progra etc. Usain Bolt. 9.58 och 19.19 är tider som chockat världen. Usain vann inte bara, han krossade allt och alla. Årets idrottsman, utan tvekan.

Nu har det också visat sig att Bolt inte bara är snabb. Han är också smart. Se bara på den här bilden.



---

Fick frågan "Är det äntligen igång nu?" av Adina Augustsson angående mina tidigare inlägg om att säsongen dragit igång på allvar under veckan som passerat nu. Och ja, Adina nu är det äntligen igång.

Och nån som verkligen verkar vara på hugget är ju Adina. Hat-trick i träningsmatchen mot IBK 7-härad igår är ingen dålig inledning på säsongen för HIF:s stora talang. Tillsammans med sin lagkamrater i förstafemman i HIF (Emma Rönnbacke, Adina Bengtsson, Linnéa Nilsson och Katrin Sjöberg) spelade de ett spel som till stor del påminnde om sovjetisk hockey på 80-talet. Vilken femma, vilket lir, vilka talanger! Och alla är bara 17 år, förutom Adina A då, hon är ju 15 år. :)

Säsongen har börjat bra för "Real" HIF. Och jag tror den kommer fortsätta så. I år ska det ju bara bli division 1!

---

Vi skulle ha haft premiären i lördags, men Alingsås drabbades av magsjuka och med så kort varsel som det blev så fick vi inte tag på någon annat lag som kunde ställa upp. Nu blir första matchen istället mot Arvika på fredag. För övrigt första gången Jonsson ska möta sin moderklubb.

Killarna har dock en mycket bra vecka bakom sig, där spelet och taktiken sitter bättre för varje träning. Och jag tror alla är nöjda med Thomas. Och Thomas verkar bli mer och mer tillfredsställd för varje träning. Det är jag i alla fall. :)

---

Flyttade ner till Karlstad igår. Och imorrn börjar skolan igen. Dags för tredje sista terminen på lärarutbildningen. Vet inte riktigt hur jag känner. Visst det är kul att det drar igång igen. Men samtidigt känns det att det snart är över, och tankarna börjar vandra mot vad det ska bli efter att man är klar,  vart  man ska bo, söka jobb och allt det där.

Men, men som sagt 1.5 år kvar till dess. Än kanske man inte ska oroa sig allt för mycket.

---

Världens bästa grupp genom alla tider är The Beatles. Och min favoritlåt är Let it be. Lyssna och njut.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Tisdagen den 18/8

DIskussionerna går heta i gästböker, bloggar och på kafferasterna. Vann Thomas Eriksson HIF:s ledarminigolfsturnering på skicklighet eller la sig hela HIF:s ledarstab. Självklart vann Thomas på skicklighet. Med sitt norrländska lugn och sina fina handleder slog han HG, Magnus, Fredrik och de andra med häpnad.

Skulle det dock vara så att HIF höll på med öststatsmygel, då skulle jag bli orolig för HIF:s metoder att arrangera tävlingar. Kanske borde man kontakta SIBF ang HIF arrangemang av kvalspelet i USM i höst. ;)

Och Jogus, jag var inte sååå överlycklig som du menar. Jag råkade bara trycka två gånger. :)

Dock vill jag gärna vara med om framgångar på innebandyplan. Framgångar på minigolfbanan för min egen lär jag inte få uppleva. ;)

---

Mycket bra träning av A-laget. Högt tempo, bra fart på bollen, fokus och koncentration i 120 minuter, ändå från målvakterna upp till ytterforwards.

Kul också att juniorena tar för sig mer och mer. Och vi har många duktiga juniorer. Både som finns i A-truppen nu och de som finns där snart.

---

Tre dagar kvar på Posten. Även om jag stortrivs på sommarjobbet så ska det bli gött att sommarn är över. Inne på nionde raka veckan. Det får räcka. Blir att vila upp sig under helgen. På måndag börjar skolan. :)

---

Dagens låt blir en underbar remix av den fantastisk fina låten Mr. Brightside med The Killers.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut och att Hagfors behöver en ny sporthall.

Då var dagen här

Om två timmar har de nya elever på gymnasiet kick-off eller informationsmöte eller välkomningsmöte eller vad man nu ska kalla det. Dagen är alltså här, dagen då Innebandygymnasiet i Hagfors ska leva upp till alla förväntningar. Imorrn börjar lektionerna och imorrn har Thomas också första träningen med först juniorlaget och sedan med A-laget. Spännande!

---

ÄNTLIGEN! Elin Jonsson heter tjejen som ska vakta Karlstads mål i år. Och äntligen ett nyförvärv som inte kommer från Värmland och inte från div 2! Hoppas att Elin inte är ensam, utan att Karlstad kan presentera ytterligare något ess. Rykten säger att spelare är på igång.

Självklart kan Karlstad klara sig utan sina tre "stjärnor", men det blir svårt. Men det finns flera exempel på lag som blivit bättre när stjärnan eller stjärnorna stack. Innan Henrik Zetterberg flyttade till Detroit var Timrå på väg att åka ur Elitserien, efter att han flyttade blev de ett slutspelslag. Det är ett exempel.

Hoppas Värmlands enda elitlag går en bra säsong till mötes, även om jag tror det blir en tuff sådan. De är ju som sagt vårt enda elitlag och de får inte åka ur!

---

Sista veckan på Posten väntar. Har lyckats blivit av med två kvällar i alla fall, skönt. Skulle ha varit ledig denna veckan egentligen, men tackade JA av någon anledning, vet fortfarande inte varför. Och som det är just nu så finns det ingen som kan hoppa in istället för mig heller. Så det blir att jobba en vecka till. Blir ju lite lön i alla fall. :D

---

Dagens video blir klassiska Wonderful World med Sam Cooke, med tanke på skolstarten imorrn.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt Hagfors behöver en ny sporthall.


ÄNTLIGEN!

Varit en vecka med sena kvällar hittils. Kommit hem 21:30, 22:15, 21:40 de tre senaste dagarna. Men samtidigt varit mycket roliga och intressanta kvällar. Både teoripassen med Thomas igår och i tisdags. Men också mötet med klubbens ungdomsledare i onsdags. Jag hoppas och tror att hela föreningen kan ha nytta av Thomas och hans kunskaper under säsongen. Och det tror jag Thomas är mycket villig att ge mig sig av.

Killarna i A-laget och juniorlaget verkar också nöjda. Thomas har gett dom en rejäl genomgång av allt från uppställning i försvaret till hur han tycker man ska skjuta etc. Ska bli riktigt spännande när vi går in (tillbaka) på innebandyplan på måndag igen.

---

Hagforsreket-bloggen är äntligen igång igen. Det är Albin Englöw som skrivit ett inlägg i bloggen som beskriver hur innebandygymnasiet "ser ut" från insidan. Som jag skrivit tidigare så tycker jag att ni ska hålla koll på bloggen under hösten. Det kommer bli många intressanta och läsvärda inlägg från eleverna.

Adressen är ju förstås http://hagforsreket.blogg.se/.

---

Nästsista veckan på Posten. Skulle ha varit sista, men jag tackade av någon konstigt anledning JA till att jobba en vecka till. Men men, man får ju lite mer lön, som kommer behövas. Det kostar ju tydligen 3000 kr att få godkänt i Idrott C på KAU.

---

Det får räcka för idag. Dagens låt, eller video kanske man borde skriva, blir en video med en liten snubbe som dansar, eller vad man ska kalla det, till Haiduciis sönderspelare Dragostea din tei (engelska varianten spelas i videon). Notera inlevelsen killen har i början av låten (speciellt vid 0:07).



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver ytterligare en idrottshall.


Nu börjar de på allvar!

Nu börjar det på allvar! Innebandyn ska dra igång på riktigt! Visst barmarken är inte helt över, men idag (söndag) anlände Thomas från Umeå och från och med nu kan jag lämna tränarsysslan för A-laget och juniorlaget till han. Och tro mej, ingen är mer nöjd än jag med det.

På tisdag håller Thomas i sin första träning (tillsammans med Fredrik E ska tilläggas), mellan torsdag och söndag flyttar de nya gymnasieeleverna in, på söndag är det kick-off för just dom. Från och med vecka 34 drar träningarna igång på riktigt riktigt allvar, med tre inomhuspass per vecka. Det skulle ha vart så även denna veckan (33), men ena hallen i Hagfors måste städas (i en vecka) och den andra är stängd efter 16:30. Så det blir teori å fys denna veckan för killarna. Men från och med 17/8 börjar innebandyträning på allvar som sagt. Samma vecka har A-truppen träningshelg här i Hagfors som avslutas med match mot Alingsås. Kl 16:15 på lördagen i Älvstrandshallen om någon är intresserad.

Jag nämnde det tidigare, vart tog juli vägen egentligen? Men just nu skiter jag i det, nu börjar innebandyn, och det är helt underbart det.

---

Verkar som att Skattkärrs damlag får ett riktigt bra lag i div 1. Mikaela Målström, Amanda Persson och Isabella Wikström från Munkfors (som åkte ur div 1), Ann-Sofie Falk (f.d. Karlstad) är klara. Samt att gamla hagforsingarna Annie Persson (f.d. Karlstad) och Elin Sjögren (Munkfors och NB 87) också ska ha skrivit på. Dessutom finns en viss Emma Lövgren med i truppen på hemsidan, och så vitt jag vet så finns det bara en Emma Lövgren inom värmländsk innebandy som är född 1991, och det är förstås ett bra nyförvärv (om knäna håller) samt att rykten går att även Moa Vieweg ska ha lämnat Karlstad för Skattkärr. Stämmer det, ja då, då vette fan om det inte blir en riktigt match (den första på ett decenium typ) om vilket som är det bästa damlaget i Värmland, kanske har Karlstad fått något att bita i.

Just Karlstad har kanske inte värvat lika bra, med tanke på att de är ett Elitserielag (enda elitlaget i länet ska tilläggas). Tre spelare från div 2 (okej, en med flera års rutin från eliteserien), två spelare från ett lag som åkte ur div 1 + comebackande Fia Nilsson. Men de namnen ska täcka de tre bästa spelarna Karlstad hade. Jag är tveksam, Karlstad dansade på kvalstrecket ifjol. Frågan är om de inte är under det i år, på pappret i alla fall. Men som tur är är det inte på pappret det avgörs, utan på plan. Så vi får hoppas att Karlstad visar att jag har fel och/eller att lagledningen har några ess i rockärmen att slänga in. För annars riskerar Värmland att stå utan elitlag i vår.

---

Vilket väder vi haft under veckan. Augusti kom verkligen med kalasväder. Riktigt gött. Dock fick man njuta av solen, och värmen, i Postens bil (utan AC), men jag klagar inte. Jag har ett sommarjobb, många som inte har det denna sommarn. Veckan som börjar skulle vara min sista vecka, men jag som har lite svårt att säga nej, ska jobba ytterligare en vecka. Får se om jag lyckas bli av med någon dag, nån dags ledighet innan skolan skulle inte vara fel. :)

Veckan som kommer innehåller jobb mån-fre, 10:10-18:40. Träning tisdag + torsdag, 19:00-21:00. Möte med ungdomsledarna onsdag kl 19:00. En tripp till Karlstad på lördag eller söndag. Samt Kick-off med nya innebandyeleverna på söndag. Däremellan kanske man får hjälpa några av dom att flytta in också. Mycket att göra, men va fan, innebandy är ju livet! :D

---

Dagens video blir underbara Snow Patrol med Take bake the city.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.


Sjöström, Olsson och U2

En vecka sedan senaste inlägget. Och det har varit en händelserik vecka, på många sätt. Den började med att en 15-årig tjej från Stockholm slog världen med häpnad, dubbla världsrekord och VM-guld på två dagar. Sarah Sjöström skrev för alltid in sig i den svenska historien, och på 2009 års svenska bragdguld står redan hennes namn skrivet. Tyvärr alla andra svenska idrottare där ute, ingen kommer kunna matcha detta i år.

En annan enorm prestation stod Hagfors store son, Anders Olsson, för. Inte nog med att han så många världsrekord att till och med jag tappat räkningen, har vunnit flera OS-guld, nu är han också världens snabbaste triathlet också. Helt otroligt. 3.8 km simning, 18 mil på cykel och så avslutas allt med ett marathon. Och ingen har varit snabbare än Anders Olsson.

Detta är två enorma prestationer och insatser. Men de var inte höjdpunkten på veckan som gått, inte för mig i alla fall.

---

I fredags, kl 21:40 gick en dröm i uppfyllelse. Jag var på Ullevi och Larry Mullen Jr drog igång ett trumsolo, ganska snart fick han sällskap av The Edge och Adam Clayton på scen, innan även Bono också kom upp på scen. U2 drog igång sin konsert och jag var där.

Jag var verkligen där. Och jag stod fem meter från scen. FEM METER! Helt otroligt. En kväll jag aldrig kommer glömma, och en kväll som jag hoppas jag får uppleva igen. Ni som inte sett U2 live, ni har verkligen missat något.

Kvällens höjdpunkt för min del var Where the streets have no name förstås, min favoritlåt med U2. Men som sagt, hela konserten var en upplevelse man vill uppleva igen!

---

Sommarens stora debattämne är ju annars vädret (som vanligt?) och det ska meddelas, vi har inte haft regn på två, tre dagar nu. Helt otroligt! :D

---

Träningen ikväll i Asplundshallen, med två gäster, en nygammal och en helt ny bekantskap.

---

Dagens video blir U2 från konserten i fredags. The Edge på akustisk gitarr och Bono på sång med Stuck In A Moment You Can't Get Out Of.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall ska byggas ut.


RSS 2.0