Vart tog juli vägen?

Dagarna bara schvissar förbi, vart tog juli vägen egentligen? På lördag är det augusti och ja, vad hände med juli? Känner ni samma?

Liver på Posten i Hagfors rullar vidare, bokstavligen talat. Ganska lungt just nu, många företag har semester, så det är inte så många som ska ha paket. Gött för mej de. ;)

---

På innebandyfronten, för det är det de flesta av er vill läsa om förmodar, har det börjat hända lite. Några spelare har lämnat HIBS ganska nyligen, även om jag varit ganska säker på att David skulle lämna ett tag. Markus var dock lite mer överraskande. Men men, vi jobbar på en ersättare.

Förutom denna ersättaren är det på gång med ytterligare en spelare, som jag skrivit om tidigare. Ettan på listan tackade nej idag. Men "tvåan" är riktigt intresserad, och det är även vi förstås. Han har meriter som ingen i HIBS nuvarande trupp kan matcha. Säger inget mer.

Försäsongen är i det mesta spikat. Återstår dock en träningsmatch för juniorerna. Men det ska nog ordna sig inom kort.

---

Inte lång tid kvar nu. 9 augusti flyttar Thomas ner. Mellan 13-16 augusti flyttar eleverna in. 17 augusti börjar de skolan. Samma dag tar de ordinarie träningstiderna vid. Säsongen kan börja på riktigt allvar. Och det är bara tre veckor bort. TRE VECKOR!!

---

Ännu närmare är det till sommaren stora höjdpunkt. PÅ FREDAG SKA JAG SE VÄRLDENS BÄSTA GRUPP! U2! I Göteborg, på Ullevi, kl 20:00. Fy fan va underbart j-a gött de ska bli!!!! Längtat sedan jag fixade biljetterna i mars. :D

Se, hör och njut. På fredag kommer jag vara i extas när Where the streets have no name spelas.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

40 år sedan

Klockan 03:56 inatt är det 40 år sedan Neil Armstrong satte sin vänstra fot på Månens yta och sedan säger de oförglömliga orden "One small step for man, one giant leap for mankind" (som både han och Buzz Aldrin, som blev nummer 2 att få vandra på Månen, hävdar att han hade kommit på själv, jag är dock tveksam). Och sedan den sekunden som Armstrong satte ner sina fötter på Månens yta så har konspirationsteorierna varit igång om människan verkligen har varit på jorden. Och många, allt för många tyvärr, har gått på allt detta, alltså gått på konspirationsteorierna. Därför var det jäkla skönt att SVT visade en dokumentär ikväll (måndag) som verkligen visade att människan har gått på månen, ska påpekas att i dokumentär fick personer från båda sidor komma till tals. Allt tajfs om flaggan, skuggor på korten, varför inga stjärnor syns på korten etc. fick sina svar och det visade sig alla teorier som lades fram inte höll, inte en enda. Men till alla er som tvivlar, SVT sänder en repris den 25/7.

Och hittade också en hel del intressant läsning på nätet ang. rymdfärder (jag ska påpeka att rymdfärder har fascinerat mig sedan de tidiga tonåren). NASA ska inom kort lägga ner rymdfärje-programmet för att istället börja med en Apollo-liknande farkost. Och enligt planen ska man i juni 2019 återigen landa på Månen med en bemannad farkost. Målet är dock inte Månen, det är ju förstås Mars. Men någon officiell plan för det finns inte, än i alla fall. Tänk er att få bevittna en marslandning någon gång i framtiden. Det sägs att 1.5 miljarder såg månlandningen 1969, undrar hur många som skulle se en marslandning säg år 2030?

---

Livet som postarbetare rullar vidare. Har ett jäkla gött sommarjobb måste jag säga, trevliga arbetskamrater, inga jättestressiga moment, sovmorgon (alltid en stor fördel). Lite segt att sluta 18:35 varje dag, men men hellre det än börja kl 6:00 i alla fall.

---

Ingen Greta på besök denna veckan. Istället förgyller hon Fiskebäckskil (stavas det så) med sin närvaro. Dock är hon tillbaka nästa vecka här i Uddeholm.

---

Dagen video blir ingen musikvideo. Dagen till ära måste man ju passa på visa ett klipp från månlandningen. Neil Armstrong och Buzz Aldrin min damer och herrar. Ska ocks påpeka att Buzz Aldrins förfäder kommer från Stjärnfors som ligger typ 2 kilometer från där uppväxt och bor nu under sommaren. Lite ballt i alla fall.

Filmen har dåligt ljud, bara så ni vet.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.


Sommar, innebandyträning och ett paket müsli

Full fart på träningen igår. 18 utespelare och två målvakter, exakt lika många som på senaste inneträningen. Härligt! Hoppas det håller i sig gubbar!

Igår var t.o.m. Karl från Skövde och Sebastian från Kil på besök. Nej, de åkte inte bara hit för träningen, de skulle inspektera sin framtida lägenhet. Men det var kul att de ville vara med på träningen. Och jag tror de var nöjda, om än trötta, när de satte sig i bilen för att åka hem.

---

The Karlssons, Jesper och pappa Patrik, var också där också, förstås. Och de kände att de fem milen hem till Molkom skulle bli lite långa igår, så det blev ett stopp vid OK i Hagfors för inköp av färdkost. Jesper slog till med äppeljuice och en risifrutti. Patrik å sin sida tog ett paket korv och ett paket müsli, kombinationen låter ju inte jättelockande, men bor man i Molkom så måste man ju vara lite speciell. Dessutom sägs det ju att smaken är som baken. ;)

---

Dagarna rullar på i en väldig fart. Redan torsdag, på lördag väntas lagfest (A+J18) vid Svartsjö. Ska bli att träffa alla utan att det är blodigt allvar och träningen. Det blir brännboll, volleyboll, grill, quiz och gemenskap. :)

Annars är ju veckan behållning lilla Greta, världen goaste 9 månaders bebis. Alltid glad, alltid full av energi och alltid med sitt eget speciella leende på läpparna. Man kan ju bara beklaga att det är så långt till Stockholm, där hon bor.

---

Dagens vid video får bli U2 med Beautiful Day. 15 dagar kvar sen smäller de på Nya Ullevi. Längtar som f*n!



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Snart är väntan över

Känner ni att det börjar närma sig? Snart börjar fler och fler pass flyttas inomhus, fyspassen kommer snart minskas. Träningsmatcherna är en månad bort, snart börjar det på allvar. Snart, ja verkligen snart börjar innebandysäsongen på allvar.

Är det bara jag som är sjukt laddad och förväntansfull?

Många har väntat i flera veckor, månader, kanske inte år, men väldigt länge på att just denna säsongen ska dra igång. Att augusti ska anlända med träningsmatcher, inflyttningar i lägenheter, utprovningar av träningsoverall, inhandlande av nya klubbor och allt som hör augusti till. Och jag är inget undantag, jag ska erkänna att ingen säsong har jag längtat till så mycket som denna. Det känns som mycket roligt har hänt och ännu mer roligt kommer att hända under säsongen. Både HIBS och HIF genomför satsningar som inte ens är i närheten av det som varit tidigare i dessa trakter. Visst, det kan bli så att man förväntar sig för mycket. Men jag vet inte, jag tror vi går en mycket rolig höst till mötes.

Det är förutom seriespelet i damernas div 2 och herrarnas dito, även juniorallsvenskan, USM-kval i Hagfors (killar och tjejer), USM-regionslutspel (killar), DM-regionslutspel osv. Sen förstås alla andra vanliga matcher. Det kommer finnas mycket innebandy att se under säsongen om man bor i Hagfors!

---

Det är inte varje man blir ombedd att man ska skriva oftare i sin blogg. Men allt har en första gång, eller vad är det man brukar säga. Och visst är det kul att höra sådant, alltid roligt att få uppskattning. Inte alla som har ett eget fan. ;)

---

HIF presenterar nyförvärv på löpande band. Klubben som egentligen aldrig tidigare har värvat några spelare, förutom från Munkfors och möjligtvis Lekvattnet, har på kort till värvat från Molkom, Filipstad och ändå från Forshaga! Men jag tycker det är kul och det visar att HIF seriösa satsning har gett ringar på vattnet, spelare vill spela i Hagfors. Så mycket ringar på vattnet att Adina Bengtsson kommer åka ända från Karlstad till träningarna och att Katrin Sjöberg lämnar Spångbergsgymnasiet för att flytta till Hagfors. Och att Mia Wahlsten lämnar SK Örnen för att pendla upp till Hagfors. Måste passa på att skriva några rader om just Mia. Att Adina och Katrin var lite mer kända för mig innan de värvades stämmer nog också in på många andra, men Mia ska jag villigt erkänna hade jag ingen större koll på. Men när hon fick hoppa in i killmatchen på återträffen för de blivande gymnasieelever i maj, blev jag helt paff, hon var inte bra, hon var grymt bra. Jag kan bara citera en annonym kille (bäst att inte skriva vem tror jag) "när vi värmt upp ett tag så hon 'ja nu kan ni börja skjuta på riktigt', men det gjorde jag ju redan!". Mia kommer bli ett bra nyförvärv till HIF och vara en viktig pusselbit på vägen till division 1. För målet måste väl vara division 1 för HIF?

---

Dagens video blir Kings of Leon med deras hit Use Somebody. Vi kan säga att låten är tillängnad mina fans. ;)



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Fabriker

Ja, nu kommer det inlägg som kommer handla om innebandy igen. Ni som inte är så sugna på att läsa om det, sorry. Men det blir mest innebandy idag igen. Händer inte så mycket annat här uppe.

---

Runt om i Värmland "produceras" det alltid fram innebandytalanger, målvakter som backar, tjejer som killar, målskyttar som grovjobbare. De kommer från egentligen alla möjliga, och omöliga håll, Charlottenberg, Väse, Skoghall, Skåre, Geijersholm, Mangskog, Karlskoga, ja listan kan göras hur lång som helst egentligen. Men på vissa ställen har frekvens av talanger varit, och är, högre än hos andra. Sådana ställen brukar kallas "Talangfabriker". Talangfabriker finns i alla sporter och på alla möjliga ställen. Ajax i fotboll ses om en av världens bästa sådana och här i Sverige har BP mycket anseende att vara en talangfabrik. På samma sätt om MODO Hockey är den senaste 20 åren Sveriges bästa talangfabrik inom hockeyn.

Hur ser det då utom inom värländsk innebandy? Finns det några "fabriker"? Självklart finns det det. Några har fastnat på min näthinna. När jag var mellan ca 13-17 år så fanns det en tydlig rival för oss i Edebäck, den hette Nykroppa. År efter år var det vi mot Nykroppa som slogs om segern i P84-serien. Och, jag ska vara helt ärlig, Nykroppa var lite bättre, inte alla gånger, men flest. Nyrkoppa är en liten ord mellan Filipstad och Storfors, där bor inte direkt många person där. Men innebandyspelare de kunde producera eller förälda eller vad man vill kalla det. Eller vad sägs om David Eriksson (U19-landslaget), Daniel Johnsson (U19-landslaget och SSL-spelare), Robin Nilsson (div 1 och världsrekord för hårdaste skottet), Tobias Lungström (flera div 1-klubbar), Mattias Fast (div 1), Daniel Falk (U19-lanfslaget och SSL-spelare), Magnus Stjernberg (U19-landslaget och tackat nej till flera anbud att spela i SSL) och den bäste av dem alla Henrik Stjernberg (U19-landslaget och f.d. SSL-spelare). 5 U19-landslagsspelare, 3 SSL-spelare (och en till som hade spelar där om han bara velat) och ytterligare 4 som spelat flera år i division 1. Från lilla Nykroppa. Helt otroligt. Och alla födda mellan 1984 och 1988. Tyvärr dog ju ut efter att alla dessa "stjärnor" stack därifrån (av naturliga skäl). Men det glädjer mig att se att Nykroppa ska göra comeback i seriesammahang på seniornivå till hösten. Kanske får vi snart stifta bekantskap med en ny generation av Stjernbergs, Erikssons och Johnssons.

Medans Nykroppa fick fram många bra killar har en annan klubb i Värmland lyckats med att få fram duktiga och talangfulla killar och tjejer. Och det utan att varken damlaget eller herrlag varken nu eller egentligen någonsin spelat på någon speciellt högt nivå. SK Örnen från lilla Molkom, ja orten som man måste åka igenom för att komma till Karlstad om man åker från Filipstad eller Hagfors, är klubben som fostrad otaliga distriktslagsspelare, division 1-spelare, damelitspelare och landslagsspelare. Spelare som Niklas Nilsson (Skoghall, en av de största målvaktslöftena som Värmland fått fram senaste 10 åren, egentligen bara Jon Hedlund och Kevin Kindström som kan konkurrera), Malin Andersson (Karlstad, spelar/spelat i både elitserien och U19-landslaget), Rasmus Borsch (Karlstad, div 1-spelare sedan flera år tillbaka och en av länets mest produktiva målskyttar), Jesper Karlsson (Hagfors IBS, mest poäng på SDF-SM, debut i div 2 som 15 åring), Amanda Persson (Skattkärr (?), en av Värmlands mest lovande juniorbackar, flera SDF-SM och div 1-spelare sedan något år tillbaka) och den bästa av dem alla, Elin Reinestrand (KAIS Mora, spelar i A-landslaget, kommentarer överflödiga). Framgångarna bland Örnen-produkterna är kanske inte lika glittriga som hos Nykroppa-killarna. Men Örnens fördel eller vad man ska kalla det är att dessa sex spelare är egentligen bara några av alla spelare Örnen fått fram som varit med i olika årgångar av Värmlandslagen, otal spelare i förbundsseriena och så vidare. Alla spelare har också en annan sak gemensamt förutom moderklubbsadressen, de har alla lämnat Örnen när de var mellan 15-17 år. Var det blir så tror jag bottnar i att då börjar de gymnasiet, vilket innebär för de flesta att det Karlstad och då är det lätt att lockas över till Karlstad, Skoghall, GS 86 eller Sjöstad. Men lider Örnen av det, ja kanske, de skulle ha ett riktigt bra dam och herrlag om alla vore kvar. Men samtidigt, Örnen kanske har hittat sin plats i innebandyvärmland. Tänk om fler kunde göra det.


Mitt sista stopp blir en klubb som kommit som en komet senaste åren. Både när det gäller seniorlagets avancemang i seriesystemet, men också antalet duktiga och talangfulla egna produkter. Tidigare var det så att talanger i värmländsk innebandy kom från Karlstadregionen och från östra värmland (Karlskoga och Filipstad med omnejd). Men någon gång i mitten av 00-talet blev det en ändring. Plötsligt började spelare från västra Värmland knacka på dörren till både distriktslag och lagen i förbundseriererna. Den första som "bröt isen" var Daniel Jonsson när han var med och vann SM-guld med 86:orna i 17-SM och senare skrev på för GS 86. Och efter det har det bara rullat på. Håkan Wingskog, Simon Löfvenholm, Anders Lundberg, Gustav ArvidssonChristoffer Nilsson, Tobias Henrysson, Markus Sandberg, Jimmy Nordenberg etc. Sedan ska det tilläggas att de tongivande spealarna i Mangskog (varav de flesta är för bra för div 3), som nu bytt över till Arvika, alla nästan alla Arvika som moderklubb, jag tänker på Berntsson, Fredriksson närmast. Hur kommer detta då? Varför började Arvika "helt plötsligt" producera så duktiga spelare? Jag har min tes ganska klar. Genom engagerade, utbildade och kompententa ledare lyckades man ta hand om sina fröna till de talangfulla spelarna och istället för att spela vidare med många äldre i A-laget (när man var i div 5) så fick ungdomarna chansen, och tog den, fullt ut. Det är tack vare ungdomarna (och ledarna) som Arvika finns idag finns i toppen av div 3. Och jag tror inte de har nåt sin slutdestination. Arvika ser jag som favoriter till seriesegern kommande säsong. Dock ska det bli intressant att se hur det går med 92:orna och 93:orna (och kanske yngre) som inte riktigt tagit plats i A-truppen, men som stod på tur, nu när klubben fått (nej, de är inte värvade som Brigitta Arvidsson varje gång påtalar för mig, "vi har inte värvat, spelarna kom självmant") fin flera duktiga och etablerade spelare. Hur reagerar spelarna när de inte får chansen, som deras några år äldre klubbkamrater fått år efter år. Dock tror jag Arvika kommer fixa detta. Och oavsett har de visat att de är en ny talangfabrik. En sista fråga återstår, hur länge kommer de få behålla talangerna? Hittils har ju bara Wingskog och Jonsson lämnat kommunen för högre serier. Något säger mig att de inte är de sista.

Det finns kanske andra personer som tycker andra klubbar är större och bättre talangfabriker än dessa tre. Men just dessa tre har fastnat på min näthinna och präglat min uppväxt inom innebandyn i Värmland fram tills idag.

Men vem vet var nästa årtiondes talangfabrik finns, kanske är det Deje, eller möjligtvis Vålberg eller kanske Karlstad IBF. Den som lever får se. En sak är dock säker, talanger får Värmland alltid fram. Nu är det dags att se till att vi tar hand om de dom bättre. Och det är en hemläxa till samtliga klubbar i länet, både dam och herr.

OBS! Dessa åsikter ska ses som mina privata och endast det.

---

Dagens video blir nya (?) svenska artisten John ME med sin Love is my drug.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.


Silly season tar ny fart

Efter att gått på sparlåga under juni så tar silly season i innebandyn lite extra fart i juli. I alla fall här uppe i de norra skogarna i Värmland. HIF presenterade idag Sofie Hellquist, ny målvakt från Per-Ols IBF (roligaste namn på en innebandyförening i Sverige?). Sofie är en alla dom som ska börja på innebandygymnasiet, och har varit med i Västmanlands distritkslag i tre år, inte illa. Kan inte påstå att jag har superkoll på Sofie, men av det jag sett så kommer hon ge överiga HIF-målvakter en rejäl utmaning om platsen i kassen.

En lite mer namnstarkt värvning (i alla fall i Värmland) kommer nog HIF presentera vilken dag som helst. Det handlar om en av landskapets allra med talangfulla backar. Tidigare har hon spelat i Munkfors IBK, men har nu valt att bytta över till "ärkerivalen" HIF. Jag vågar påstå, trots att det är 9 juli, att med detta nyförvärv samt tidigare förstärkningarna Katrin Sjöberg och Mia Wahlsten så ser jag HIF som skyhöga favoriter till seriesegern. Man vann serien ifjol och kommer nu till spel med ett bredare, starkare och helt enkelt ännu bättre lag. Dock, ett bra lag på pappret har aldrig vunnit en serie genom att bara vara ett bra lag på pappret (läs Real Madrid mellan 2003-2006, bl.a.).

Dock har jag en känsla av att HIF kommer bli riktigt farliga i år, finns det något lag som kan utmana i Värmland? Nja, knappast, som det ser ut nu i alla fall.

---

HIF värvar på (vet att två spelare till är på ingång, via gymnasiet), och vi vill ju inte vara sämre. Som jag nämnde tidigare, vi har letat efter en ytterligare en back. Och vi har hittat killen vi vill ha. Han är verkligen helt perfekt för oss. Först och främst är det en mycket bra och talangfull spelare, duktig i sitt defensiva spel, men också farlig (för motståndarna) i det offensiva spelet, har bra meriter, har en mycket bra ålder (ni kommer förstå senare, om vi får han) och även ger verkligen intrycket av att vara en mycket bra person vid sidan av plan, ambitiös, seriös, ödmjuk, träningsvillig. Sådana killar vill jag ha i mitt lag. Med sådana killar kan man bygga ett riktigt bra lag.

Vem är då denna spelare? Nja, jag säger inget. Inte förräns det är klart, om han nu ens blir klar för oss. Vi är inte ensamma om intresset, hoppas dock han gör bra val, alltså väljer oss.

Ni får helt enkelt vänta och se.

---

Varit på träning idag (eller ja, igår, onsdag). 18 utespelare och två målvakter, av 27 möjliga. Mycket härligt. Hoppas det håller i sig killar!

---

Måste säga att vädret idag har varit helknasigt. Varit allfrån åskskurar till skolsken och shortväder till regn igen, och så fram och tillbaka hela dagen. Ingen logik alls, men i och för sig, finns det logik i vädret nångång?


---

Redan torsdag, vart tar dagarna vägen egentligen? Bara försvinner. Men jag klagar inte, varje dag för en ju närmare helgen. :)

Annars händer det inte så mycket här uppe i skogarna om jag ska vara ärlig. Och det händer kanske inte så mycket nån gång egentligen heller ;). Men nu är det riktig stilje tycker jag. Men i och för sig, det kan ju bero på att jag är uppe till kl 2, sover till 10:30, börjar jobba 12:30, slutar 18:30 och sedan degar framför TV, datorn eller sitter i telefon (ja, det är om innebandy, vad annars skulle de vara liksom? ;).. ). Med andra ord ser jag inte så mycket av vad som nu eventuellt kan hända. Kanske dags att göra något åt detta?

---

Dagens video blir Bille Jean med den nyss bortgågne Michael Jackson. Uppträdandet är från Motowns 25 års jubileum 1983, och detta är första gången världen från se den s.k. "Moonwalken". En lite "rolig" annekdot angående uppträdandet är att det sägs att när Jackson går upp på scen så har inte tänkt ut någon koreografi, utan kör hela uppdrädandet på ren improvisation.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Hej då 08/09! Hej 09/10!

I onsdags tog säsongen 08/09 slut både inom innebandy, fotboll och hockey. En säsong är till ända, samtidigt som en ny tar sin början. Det ostoppbara hjulet börjar snurra igen, oavsett om man vill inte. Jag ska ge mig på en sammanfattning av året som gått. Jag kommer garanterat glömma att nämna en del. Men jag ska försöka att minnas året som gått.

---

Att innebandy är sporten som ligger mig varmast om hjärtat har nog ingen av er missat. Och hur ska man sammanfatta det kanske mest händelserika innebandyåret i mitt liv på några rader. Vart ska man börja? Försöket med gemensamt juniorlag gick ju kanske inte som vi hoppats resultatmässigt, men killarna fick en bra erfarenhet och känna på tuffare motstånd. För mitt kära Edebäcks del var det en säsong i moll, A-lager ur div 3 och U-laget ur div 4. Att U-laget skulle få det tufft var ingen överraskning direkt. Att A-laget åkte ur är förstås inget jag är nöjd med. Vi tappade många namnkunniga spelare, fick in några ersättare, men skulle ha behövt några namn till, men de tillfrågade spelarna tackade nej. Och efter en hyfsat start på hösten, blev det mörk vinter med idel förluster och till slut var vi hoplöst sist. Nu väntar div 4 och jag är övertygad om att Edebäck kommer bli ett topplag, med tanke på de bra nyförvären de fått och som är på väg in. Edebäck kan vara tillbaka i div 3 ganska snart igen.

Vid årskiftet fick jag frågan om att bli sportchef i HIBS, ärkerivalen till Edebäck. Tankarna flög runt i huvudet, vad skulle jag svara på detta. Tacka nej till ett division 2-lag och därmed också inte få vara med i satsning kring innebandygymnasiet? Till slut blev det för mycket att för att tacka nej. Jag vet inte hur reaktionera var bland Edebäcksfolket. Hittils är det bara en enda som öppet visat att jag gjort fel och svikit klubben. Det är något jag fullt respekterar, men som sagt annars har ingen sagt något. Inte till mig i alla fall. Och ni ska inte tro att Edebäck är något jag skiter i nu, jag kommer följa laget så gott jag hinner och hålla tummarna för laget i varje match. Utan Edebäck, och då främst Ove Erneström och Hans Mallwitz, så skulle jag förmodligen inte hålla på med innebandyn och förmodligen skulle inte de flesta av er läsa dessa rader. Edebäck är och kommer så vara laget närmast hjärtat.

Om man bortser från det sportsliga, så var utevecklingen av innebandygymnasiet det roligaste som hände under säsongen. Johan Gustafson har lagt ner ett otroligt arbete att på två år byggt upp ett gymnasium från egentligen ingenting till något som idag rankas av förbundet som ett av sex bästa i hela Sverige. Till hösten kommer Johan heller inte vara själv på gymnasiet, Thomas Eriksson, förbundskapten, elitserietränare etc, kommer finnas där. Vem hade trott det för 2-3 år sedan? Men utan elever blir inga klasser. Och resor till norska distriktslagsmästerskapen, där jag, Totte Gadevall och Simon Björk, representerade innebandygymnasiet. Och redan i första matchen visade Gadevall varför han är en framtida scout, han upptäckte Filip Halvorsröd, en center med bra blick, bra skott och som gjorde rätt saker varje gång, redan efter 10 minuter. Sedan fick vi träffa norska U19-kaptererna och de rankade han som en av de två bästa 93:orna i hela Norge. Och det tog alltså 10 minuter för Gadevall innan han sa till mig "den där 10:an är ju grymt bra, bäst på plan" (jag kommer inte ihåg exakt vad han sa, men något liknande).

Nästa resa var till Linköping där jag, Bobby, Linnéa, Joline och Julia skulle representera skolan. På plats var förstås också Johan G. Jag ska inte påstå att vi gjorde så många fynd på resan. Men vi fick flera bra tillfällen att scouta de värmländska spelare som sökt till oss. Men ett fynd gjorde vi, eller jag rättare sagt (ja, det var faktiskt jag). Västergötland skulle möta Stockholm. Mina medresenärer ville tillbaka till hotellet för att "ta igen sig", men jag lyssnade inte på dom utan kollade på matchen. Och runt där på plan sprang en blond rightare med nummer 14 på ryggen i den gula västgöta-tröjan. Västergötland förlorade, men den där nummer 14 hade imponerat på mig. Spelade smart, enkla lösningar på problemen, bra skott. Och under finalspelet sprang jag in killen som hette Karl Pontén. Och för att göra en lång historia lite kortare, om en dryg månad flyttar Karl från hemorten Skövde för att bo, plugga och spela innebandy i Hagfors. Vem hade trott att en kille från Skövde skulle flytta till Hagfors för att spela innebandy för säg 2-3 år sedan?

I mars började den s.k. silly season. Och innebandyvärmlands silly season var/är kanske inte lika silly som fotbollens (på Europa nivå), men lite cirkus var det. För min och HIBS del så lyckades vi med uppsatt mål. Vi fyllde de platserna vi ville skullas fyllas. Daniel Jonsson kommer ge oss "secondary scoring", som det så fint kallas i NHL när man har fler än bara förstakedjan som gör mål/poäng, Mattias Johansson ger försvaret rutin och bättre bredd, Jesper Karlsson ger oss chans att spela med tre kedjor (tidigare hade vi ju bara två centrar, jag menar absolut inte att Jesper är tredjecenter eller liknande, sådana specifika saker bestämmer tränaren, inte sportchefen) och med sin stora potential får vi en spelare som bara kommer bli bättre och bättre. Christoffer Larsson ger oss större valmöjlighet på forwardsplatserna och kommer bli en bra tillgång med sina oerhört fina fysik och farliga skott och Andreas Carlsson ger även han oss bättre bredd och valmöjlighet bland forwards, fortsätter Bobby som han avslutade 08/09 så kommer han gå en bra säsong till mötes. Jag ljög lite nyss upptäckte jag, när vi gick in silly season sökte vi efter två backar och vi har värvat en. Så vem vet, kanske ett sista nyförvärv dyker upp framöver. Vi får se.

Men bästa värningen var nog ändå den redan tidigare nämnde Thomas Eriksson, en mer meriterad och utbildad tränare tror jag det inte finns i Värmland just nu, inte bland de aktiva huvudtränarna i alla fall. Även som person imponerar Thomas, ödmjuk, dedikerad, engagerad etc. Jag tror Thomas kommer ge oss mycket, både på kort och långsikt.

Sista stoppet för säsongen var SDF-SM i Nyköping för 91:orna. Och det blev stor succé för Värmland, ledda av den oerhört duktige Tomas Colling. Semifinal blev det innan suveräna Stockholm satte stop, dock ska man komma ihåg att Värmland ledde inför sista perioden. Flera spelare i Värmland visade att både de och klubbarna (om de stannar kvar i Värmland d.v.s.) går en bra till möttes. Att Jon Hedlund är en grym målvakt visste de flesta, men han leverade verkligen när det gällde som allra mest, utan han hade det inte blivit semifinal. Tobias Henrysson var genomgående bästa forwarden enligt mig, Arvika IBF visar återigen att de oerhört bra på att få fram talanger. Tobias skapade chanser, gjorde mål, slet över hela plan, i varje match, oavsett ställning. Bästa backen var den lugne, kloke och svårpasserade David Nilsson från Sjöstad. Han leverade både offensivt och defensivt i varje match. Han vilades mot Småland, då blev det förlust.

Till sist måste man ju uppmärksamma att Rikard Eriksson från lilla Hagfors på några månader först skrev på för världens största klubb, Warberg IC, och sedan vann junior-VM! Inte dåligt det.

Herregud, hoppas ni orkade läsa allt. Blev lite långt kanske. Men innebandy är ju världens bästa sport också. :)

---

Ishockey och fotboll då? Jag säger bara Färjestads BK vann SM-guld, Pittsburgh Penguins vann Stanley Cup och Manchester United vann Premier League. Jag är nöjd, räcker så.

---

Vad händer annars då? Ja, sommarvärmen har tagit slut, precis när jag fick lite ledighet på förmiddagarna från jobbet på posten, typiskt. Annars sliter jag vidare på Posten, trivs riktigt bra.

Helgen spenderades i myggornas och knotens heliga rike, Almhöjden i Västmanland. Men visst hade vi det trevligt trots de små djävlarna.

Till helgen kommer världens bästa Greta på besök hit till Uddeholm. En hel vecka med Greta, det ni. :D

---

Dagens video blir klassiska Fortunate Son med Creedence Clearwater Revival



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

RSS 2.0