Dålig kontinuitet

Jag vet inte varför det blir så dåligt med blogginlägg. Men jag ska göra mitt bästa att skriva lite oftare.

- - -

Wayne Rooney. Förra veckans samtalsämne. Och till slut fattade ju han helt rätt beslut, 5 år till i United. :)

Som jag skrev i mitt förra inlägg (där jag var lite väl irriterad) så tror jag de flesta fans var rejält chockade att Rooney av alla ville lämna United, att spelare som Ronaldo, Tevez eller för den delen van Nistelrooy eller Nani är spelare som kommer lämna för eller senare är/var alla beredda på. Men spelarn som skulle vara ryggraden under 2010-talet skulle lämna, det trodde nog ingen. Nu vet jag mycket väl att i den moderna fotbollen ska man inte ta något för givet. Spelare som Casillas, Puyol, Giggs, Scholes, Carragher och Zanetti är undantagen som bekräftar regeln när det gäller klubblojalitet.

Men varför ville han lämna? Jo han saknade en rejäl satsning efter Ronaldo och Tevez lämnanden. Och helt ärligt, de flesta tror jag håller med han. Vi har tappat två givna A-lagsspelare och ersatt dem med en ordinarie spelare (Valencia) och en före detting (Owen, dock gratis), en hemlös portugis (Bebe), en ytter som inte platsade i Bordeux (Obertan) och så vidare. Nu ska man inte bara värva färdiga spelare, det är helt rätt att ha en mix av stjärnor och unga lovande. Men det måste in några flera tunga spelare, vart är den offensiva dirigenten? Vart är den nye målvakten? Vart har vi bredden i backlinjen (Brown, Rio och O'Shea alldels för skadedrabbade)?

Så Rooney hade kanske rätt i det han ville ha. Men att ta till så drastiska saker som att lämna United, ja det var väl just lite väl drastiskt. Nu skrev han som tur på ett nytt kontrakt och alla fans kan andas ut ett tag till.

Att han fick lite mer pengar? Ja det kanske också spelade in. ;)

- - -

Skrivit lite om helgens matcher för juniorerna. Se på laget.se/hagforsibsj18.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Dagen jag inte trodde skulle komma

Tisdagen den 19 oktober 2010 är dagen som för alltid kommer kommas ihåg då Wayne Rooney svek Manchester United Football Club. Spelaren som skulle leda United under 2010-talet, kanske en framtida lagkapten och navet i hjulet och allt det där. Han svek United på samma sätt som David Beckham gjorde 2003. Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva dagen då Rooney lämnade United, men jag hade så fel. Den dagen kom och det dagen var idag. Funderar verkligen på att elda upp eller slänga min Rooney-tröja jag köpte för några år sedan. Några kompisar undrade varför jag valde 10 Rooney istället för 7 Ronaldo på tröjan, svaret var enkelt för min del, "Ronaldo kommer lämna United för eller senare, Rooney kommer bli kvar resten av karriären". Jag fick rätt om Ronaldo, men jag fick så jävla fel om Rooney.

För eller senare kommer man säkerligen förlåta (ja jag vet att många av er tycker jag överdrivet detta, men för är United inget fotbollslag, det är så jäkla mycket mer, det kan vara orsaken till att man sitter och deppar en lördagkväll när de spelat 2-2 mot WBA eller att man känner att det inte finns några problem i hela världen efter en 3-2 seger mot Liverpool) Rooney, det har man ju gjort med Beckham. Men Beckham lämnade klubben som 28 åring och hade inte så jättemånga år kvar på toppen. Rooney är 25 år gammal (eller fyller det den 24 oktober) och har så mycket kvar av sin karriär än Beckham hade. Nej fy fan Wayne, detta trodde jag inte om dig.

Att Ronaldo ville lämna för Madrid berodde på en pojkdröm att spela där, Tevez fick inte speltiden han ville. Men du Wayne vad i helvete saknar du? Du har varit ordinare sedan du debuterade hemma mot Fenebache i oktober 2004, vunnit tre ligatitlar senaste fyra åren, spelat i på CL-finaler, vunnit en, klubben har gjort så mycket för dej. Och detta är ditt sätt att säga "tack", genom att lämna klubben när du är 25 år och ska börja närma dig toppen av karriären.
 
"Tack" för att du förstörde min tisdag!

- - -

Denna dagen borde ha varit en glad dag. Idag fyller världens bästa Greta 2 år!! Och som tur är har den framtida United-supportern ingen aning om vad som hänt och kan fortsätta njuta av att fira sin födelsedag.

STORT GRATTIS IGEN GRETA!!!

- - -

Nu drar jag i väg på träningen och ska försöka tänka på något annat än den där pajasen som förstörde tisdagen den 19 oktober 2010.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Nedräkningen har börjat!

I måndags fick vi reda på grupperna till SDF-SM för 15-åringar som går av stapeln i Karlstad 6-9 januari. Och det blev väl lite olika reaktioner bland de innebandyintresserade värmlänningarna. Tjejerna hamnade i det man med rätta kan kalla dödens grupp med de ständiga favoriterna Stockholm, Västmanland, Göteborg och Västernorrland. Killarna fick inte lika meriterat motstånd då de hamnade i samma grupp som Gästrikland, Bohuslän-Dals, Gotland och Halland. Inget av de tre sistnämnda distrikten brukar ju tillhöra de som "alltid" går långt och är framgångsrika. Men vi vet alla att det kan skilja stort från kull till kull. Exempelvis kan man ju nämna att ifjol åkte Stockholms tjejer ut i gruppen och istället gick Hälsingland vidare, snacka om skräll!

Så även om man hamnar i ett på pappret lättare grupp ska man inte ta något för givet. Boll är ju som ni alla vet rund och allt kan hända. Eller som Zlatan sa "the ball is around".

- - -

Ang Värmlandslagen så har killarna haft sist första läger inför det stora äventyret och på lördag är det dags för nästa. Killarnas lag leds av Micke Fredriksson och Niclas Andersson från Karlskoga, två unga, men välutbildade och meriterade killar som jag tror kommer leda killarnas lag på ett mycket bra sätt. Känns kul att vi i Värmland kan lyfta fram unga ledare som har stora ambitioner. Även på tjejsidan finns med det en ung ledare i Anna Johannesson. Kul att Värmland vågar släppa fram unga!

- - -

Borlänge hemma på fredag. Känns som det är dags att plocka den där första trepoängaren nu. Matcherna mot Borlänge brukar bli målglada och spännade, och jag tror inte morgondagens match blir annorlunda. :)

- - -

NWT fortsätter skriva om "jakten på SSL-laget". Senast var det resp. ordförande som uttalade sig och de är överraskande positiva måste jag säga. Kul! Endast tillsammans kan vi nå SSL, tror jag.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Tight serie

Det har bara gått tre omgångar i division 1 Södra Norrland, men en sak kan man i alla fall konstatera, serien kommer bli riktigt jämn. Verkar som alla lag kan slå alla. Aston förlorar mot Bollnäs, men vinner mot Alba. Bollnäs slår Aston, men får stryk mot Arvika. Och detta är bara ett exempel.

Lesjö verkar starka måste jag säga. Trots tunga spelartapp och inga "stjärnvärvningar" trummar man på bra. Redan vunnit mot förra säsongens (och de topptippade) Aston och Surahammar vilket är starkt. Lesjö verkar bli ett lag att räkna måste jag säga.

GS är obesegrade med +4 i målskillnad, vi har -1 och "bara" två poäng. Det gäller att de klassiska marginalerna med sig.

Ska bli intressant att följa utveckling av serien, kommer alla fortsätta slå alla eller blir det en serie med tydligt toppskick och bottenskick. Vi får helt enkelt se vad som händer.

- - - 

Var en riktigt tung hemresa i torsdags. Vi var verkligen värda minst en poäng, om kanske inte tre. Men GS flöjde sin matchplan och tog vara på vara misstag och vann på så sätt matchen. Nu gäller det för våran att tighta till försvarsspelet och minimera misstagen, och det hoppas jag vi kan göra redan på fredag hemma mot Borlänge.

Tråkigt att vi tappade Henke efter matchen i torsdags. Men det kom inte som någon jätteöverraskning direkt. Vi visste att det var stor chans att han skulle flytta hem när utbildningen var klar 1 oktober. Men vi försökte än i det sista att ordna jobbfrågan, men det visade var lättare sagt än gjort.

Gadevall tillbaka till HIBS! Ja, det är säkert någon som höjer på ögonbyrnen lite. Men Totte har förändrats under sommarn, starkare i kroppen sedan tidigare och bättre tränad än någonsin. Jag tror, och förstås hoppas, att han kan överraska de som tvivlar. Han har hur som helst imponerat på våra träningar. Blir debut på fredag mot Borlänge.

- - -

Hanna Ek gjorde comeback i fredags! Härligt. Jag tror hon kommer behövas i HIF under vintern. Hoppas det inte bara blir spel i HIF Ungdom i div 3 utan också i HIF i div 1.

På tal om HIF, det blev visserligen förlust borta mot Köping. Men med tanke på att Köping har en trupp som innehåller spelare med både SM- och VM-guld och som satsar stenhårt på att nå elitserien, så gör HIF en riktigt bra insats. Hoppas de kan göra en lika bra insats idag när Rönnby Ungdom kommer på besök.

- - -

Missade derbyt mellan Skoghall och Karlstad i fredags (hade ju U-lagsmatch i Kristinehamn). Men alla som såg matchen verkar vara överrens, Skoghall var det bättre laget. Nästa derby ska jag inte missa. Hoppas att båda lagen går en bra säsong tillmötes och att i alla fall något av dom kan utmana i serietoppen.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 

Två av tjugotvå

Då har omgång två av tjugotvå spelas i de flesta förbundsserier och det har väl inte gått riktigt som alla trott, och tur är väl det. För visst vore idrott jäkla tråkigt om allt gick att förutspå på förhand. Nej det är ju det som är roligt med idrotten, att kan hända, alla kan slå alla egentligen och ingen kan förutspå vad som ska ske.

Skoghall på noll poäng, Karlstad på sex poäng. Att Karlstad har sex poäng känns ju inte otippat direkt, men jag tycker visar att trots spelartappen är man starka och att man har en fortsatt ramstark defensiv. Sen är det kul att se Collingfemman producerar. Skoghall åkte på en förlust nere i Landskrona, men Landskrona är allas favorit till segern. Men att det blev noll poäng hemma mot Partille hade nog ingen räknat med. Jag var där och som både spelare och ledare själva har sagt, de gjorde en dålig match. Spelade svårt, stod inte upp i markeringen och den annars så stabile och duktige Niklas Nilsson var mänsklig i några lägen.

GS 86, som i alla fall jag trodde skulle få svårt i våran serie, har inlett med två raka segrar och verkligen överraskat positivt. Och kanske är det rätt satsning de gjort i år när man tagit upp egna talanger, eller ja egna + några från regionen, till den truppen man hade istället för att värva in 7-8 äldre spelare givit resultat. Nu är det svårt och fel att dra stora slutsatser på två omgångar, men hur som helst GS har inlett bra. Det blir ett spännande derby i Forshaga på torsdag och jag tycker det är dags att det blir tredje gången gillt för oss därnere nu efter förluster i bortamatcherna de senaste två säsongerna.

Själv är jag rätt så nöjd efter två matcher. Vi besegrade bortaspöket i Gävle. Att vi inte fick med oss poäng igår kommer vi nog kunna leva med när säsongen är över. Men så här tätt inpå matchen känns det förstås lite bittert att vara så nära, men ändå inte få med sig poäng, oavsett vilka man möter.

HIF var återigen nära att rubba en av favoriterna (Köping igår). Man ledde med 5-3 inför sista, men väl där var det kanske Köpings rutin som fällde avgörandet. Men HIF visar att trots en medelålder på typ 16,5 (eller något sånt i alla fall) att man inte kommer vara en enkel match för övriga lag i serien.

- - -

I januari spelas ju SDF-SM för 15-åringarna i Karlstad. Med andra ord är det många 95:orna (och säkerligen några 96:or också) runt om i Sverige som vill till Karlstad i år. SDF-SM är för de flesta ett stort mål, och är för de som kommer med ett stort äventyr som blir minnen för lång tid framöver. Några som redan boka in resan till Karlstad är tjejerna från Östergötland, där är nämligen truppen spikat. Den blev för några veckor sedan trots att det 3,5 månader till SM.

- - -


På tal på SDF-SM snart ska ju Värmlandslagen ha sina sista läger innan det är dags för träningsmatcherna och slutligen SM. I år är det alltså hemmaplan som gäller och det blir lite annorlunda än "vanligtvis", nu är det i och för sig inte spelarna (var ju inte med några 95:or i Värmlandslaget förra året, varken killarna eller tjejerna) vana med "hur det brukar vara". Men att ha extra publik stöd kommer ju ge en extra boost till grabbarna och tjejerna. Ska bli kul att stifta bekantskap med en ny kull spelare. Vem är det som axlar mantlen efter Jesper Karlsson och Sebastian Degeryd? Dessa båda herrar vann ju poängligan i 2009 resp. 2010. Kanske är det GS stortalang Hampus Magnusson eller är det Elias Hallström som under sommarn lämnat Storfors för Karlskoga. Eller är någon nu mer okänd spelare? Det är ju det som tjusningen med 15-SM kontra 17-SM. På 15-SM kan spelare komma från ingenstans och bli namnet på allas läppar (och namnet som alla skriver ner i sin anteckningsblock) medan på 17-SM har alla en större koll på spelarna och de flesta är etablerade i förbundsserierna och varit med Juniorallsvenskan etc.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


RSS 2.0