Back in action

Juni 2010 innebar min största bloggtorka sedan jag började för några år sedan. Men nu är jag tillbaka, i alla fall för en dag.

Den stora festen har hållit på i två veckor nu, lite drygt till och med. Vi har passerat halvtiv och närmar oss upploppet faktiskt. Tänk vad tiden går fort när man har kul.

På fredag börjar kvartsfinalerna. Och som en självutnämnda expert jag är så måste jag ju tippa.

Brasilien - Holland 1

Även om Holland spelat väldigt oholländskt och inte öst på i gruppspelet, och därmed borde ha krafter kvar, så tror jag inte de räcker till mot brassarna. Brasilien har mixat ihop en stabl och stukturerad defensiv med en bra offensiv. Har trots en defensiv balans offensiva kort i Fabiano, Robinho, Maicon och mannen jag tror avgör matchen, Kaka.

Uruguay - Ghana 1

Skulle väl vara kul om Ghana skrev historia och blev första afriskanska lag i semifinal i VM. Men nej, Forlan och hans vänner är för bra tycker jag. Ghana har klarat sig helt okej utan superstjärnan Essien. Men nu hade de behövt han för att ta bort just Forlan.

Spanien - Paraguay 1

Inte en spelare i Paraguay hade platsat på Spaniens bänk, det säger allt. Men kunde Schweiz så kan väl Paraguay. Men nej, går inte att tippa Paraguay. David Villa är för bra, men hur är det med kalle Torres? Vågar de bänka han?

Argentina - Tyskland 2

Oj oj oj. Vilken match, repris på finalerna 1986 och 1990. VM:s bästa offensiv mot den nya unga tyska maskinen. Men hur väl funkar Argentinas defensiv och framförallt hur bra är Romero i kassen? Kan ju inte påstå att Neuer varit helt lysande, men killen har rutin från från slutspel i CL i alla fall. Tyskarna tar detta. En intressant notering, Argentina har inte varit i semifinal sedan 1990.

Så räkna med att Holland, Ghana, Paraguay och Argentina spelar semifinal. ;)

- - -

Viktor Skålberg till Skoghall. Ingen supervärvning. Men väl en bra värvning för bredden av truppen. Roligt också att han börjar spela på allvar igen efter lite downperiod. Roligt också att det kommer lite fler spelare från distriktet också till storsatsande Skoghall.

- - -

Så jäkla go låt. Lyssna och njut.



- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Målsnålt

Kan väl inte ha undgått att VM har börjat. Festen drog igång i fredags och efter det har matcherna avlöst varandra. Något som dock inte avlöst varandra är målen, bortser man från Tysklands propagandafotboll mot Australien är det ju oerhört målsnålt nere i Sydafrika. Får hoppas det vänder.

Men det påverkar inte mitt tittande, mål eller ej, jag ser så mycket jag kan. Det är ju VM, världens största fest!

Ikväll är det dags för Dödens grupp. Brasilien ska ju vinna gruppen (med det skulle Argentina ju göra också 2002 i och för sig) och Nordkorea ska ju komma sist. Däremellan står det mellan Portugal och Elfenbenskusten, och de möts ju om 20 minuter. Måste säga att jag håller på Elefanterna som Svennis basar över. Vet inte varför, men diggar dom (även utan Svennis).

- - -

HIBS har gjort klart med nyförvärv nummer 2. Håll koll på HIBS.nu framöver för presentation.

- - -

Annars inte så mycket innebandynytt i Värmland. Sommarn och fotbolls-VM kanske är orsakerna. 

- - -

Speedway ikväll också, och jag är på plats för andra matchen i rad, min bästa "formtopp" sedan ja kanske 2003?

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 

Sommarlov

Idag fick jag sommarlov, GÖTT!

Men någon direkt vila fick jag inte. Redan igår började sommarjobbet på posten, eller som jag brukar säga, det bästa sommarjobbet jag haft.

Nu blir det inte jobb varje dag under juni, och tur är väl det. För på fredag börjar festen, kl 16:00 för att vara exakt. Och hela världen är inbjuden. Jag kommer, kommer ni?

- - -

Äntligen håller det på att lösa sig, den mest utdragna värvningen jag varit med om. Men snart, snart hoppas jag att vi kan presentera vår nästa värvning på hemsidan. Om inget oförutsett händer då.

- - -

HIF har spikat sin trupp. Fem nya spelare utifrån tillkommer, och ingen verkar lämna. Men framförallt kul att de tar upp tre duktiga 95:or från ungdomslagen. Bl.a. Elin Englöw berömmde jag redan efter Lilla VM 2009, och de gener Albin fick verkar även Elin ha fått tagit del av. Ska bli kul att se henne nästa säsong, såg henne igår på deras internmatch (ja match i juni, det var första gången jag såg en match i juni sedan jag själv spelade en cup i Tyskland i juni 2003) och hon imponerade på mig måste jag säga.

Men framförallt var det en annan tjej som dominerade matchen (så länge jag kollade i alla fall). Sabina Bromander, oj oj oj. Hon var överallt, högg till så fort hon fick målchans. Känns som HIF har en del sparkapital i Sabina inför kommande säsong. Tror det finns mer att få ut av henne, än vad vi sett tidigare.

- - -

Ida Persson kvar i Karlstad IBF. Viktigt del i deras lagbygge är klar därmed. Hoppas det kan trilla in någon mer bit framöver.

Adam Johansson stannar i Karlstad han också. Även det en viktig bit i herrarnas lag. Med han har de fyra stabila backar (Christian Persson, Markus Dahlén och Erik Nilsson de andra). Plus lovande Anton Kjellman och även Albin Ålander, om nu den sistnämnde blir kvar i Karlstad/Sjöstad d.v.s.

Annars har inte jag nåtts av så mycket nya rykten. Och efter en ganska livlig vår så kanske det blir en lugnare sommar.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Redan klart

Övergången blev klar redan idag, den som jag skrev om i förra inlägget.

Magnus Stjernberg, killen jag verkligen inte trodde skulle lämna kommungränsen (Filipstads alltså), har skrivit på för Karlskoga, eller KIB som de kallar sig själva.

http://www.laget.se/KARLSKOGAIBHERR/27372-nyhetsarkiv-item-1299427.html

Nån mer är än jag som är överraskad?

- - -

Precis blivit klar med sista skolarbetet för denna terminen, känns helt okej ;).

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Ibland händer det man inte trodde skulle hända

Som rubriken säger, ibland händer saker man inte trodde skulle ske, man blir helt enkelt överraskad. Jag trodde han inte skulle lämna kommungränsen, men så fel jag hade. Imorgon eller under veckan får ni se vad jag menar. Tror många av blir lika överraskade som jag.

- - -

Går imorrn in i sista veckan på vårterminen, det ska bli skönt. Idag och imorrn ska jag göra klart det sista arbetet denna terminen och på tisdag är det inlämning. Sen är det sommar! :D

- - -

Robin Söderling vinner han idag är bragdguldet hans. Alla olympiska mästare får ursäkta.

- - -

Robin Sjöberg till Skoghall? Ryktena har tagit ny fart igen. Intressant.

- - -

86 lag anmälda till juniorallsvenskan senast jag kollade. Ser ut som vi kan få möta Billingsfors, Vålberg, Skattkärr, GS 86, Skoghall, Karlstad, Axberg, Lillån och Nora. Om jag nu får som jag vill d.v.s.

Blir det så så får vi möta nio helt nya lag jämfört med förra året. Härligt!

Påtal om Axberg, det är samma lag ÖSK Söder vi mötte i USM förra året. Med lirare som Marcus Ekengren och lagkaptenen Fredrik Josefson ser jag dom som en av favoriterna i årets USM.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Härlig premiär

Spelordningen kom igår. Snacka om härlig inledning för oss. Först Aston borta och sedan Alba hemma. Två seriefavoriter direkt. Men lika bra att ta tjuren vid hornen direkt. Inget värmlandsderby i Hagfors under hösten. Alla tre blir under våren, och det känns bra måste jag säga. Bättre att ha derbymatcherna som hemmamatcher under våren när serien, på olika håll, ska avgöras än under våren.

- - -

Läste i VF om Karlstad IBF. Att Lina Segerblom ska till Lockerud och att Jennie Dalgren skulle flytta till Göteborg var inga nyheter. Men att de även riskerar att tappa Pernilla Haglund och även årets succéspelare Ida Persson är nog för mycket. Ida måste vara kvar, annars blir laget oerhört tunt. Om de lyckas värva in spelare då d.v.s.

- - -

Har fått mer inside info om HIF senaste tillskott. Det var inte en spelare som var klar. Det var faktiskt två stycken, som dessutom är släkt med varandra. Jag får säga vilka det där, men jag tycker att det kan HIF få presentera på sin hemsida. 

- - -

Sista helgen i Karlstad väntar. Blir utgång med några polare, Tempel blir det om man ska vara specifik.

Kanske sista helgen i Karlstad överhuvudtaget. Vem vet.

- - -

Borde man inte få slippa hemtentor och liknande när det så bra väder??

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

VM-minnen

För varje dag som går vi närmare den största festen av alla. Det nästan känns i kroppen. En stor förväntan ligger i luften. Fotbolls-VM börjar om en vecka imorrn!

Visst, det är jättetråkigt att Sverige inte är med, men istället kan man lägga mer fokus på Messi, Rooney, Ronaldo, Kaká och resten. En månad med folk (nästan) varje dag och en enda stor folkfest nere i Sydafrika, härligt!

Jag minns själv med stor glädje när jag, Pirri, Mallwitz Jr. och Mallwitz Sr. var ner på VM i Tyskland. Bara resorna ner är minnen för livet, och matcherna. Wow, det kommer jag aldrig glömma. Att stå inne på Berlins Olympiastadion tillsammans med 50 000 andra svenskar (eller kanske var det ännu fler) och sjunga nationalsången var oerhört mäktigt. Gåshud bara jag tänker på det. Filmen nedan är just nationelsången mot Paraguay, men tro mej, det bleknar i jämförelse med hur det var live.



Bara att hålla tummarna för att England får VM 2018, då blir det "semester" i England. Semestern 2016 är redan bokad, det blir Frankrike. De fick ju EM får nån vecka sedan. Och vågar lita på att Sverige kommer komma kvalificera sig för EM 2016, då utökas EM, tro det eller ej, till 24 lag! Och är inte Sverige bland de 24 bästa lagen i Europa, ja då kan förbundskapten, förbundbas och alla ansvariga avgå med omdelbar verkan.

- - -

Tillbaka till nutiden, eller ja inte riktigt för den delen. Jag håller på att ladda upp för VM, på mitt eget lilla sätt. VM-krönikorna från 06, 02, 98, 94 och 90 har alla gåtts igenom (och då pratar vi inte FIFA:s "krönikor", utan SVT:s). EM-krönikorna från 04, 00 och 88 har setts även de. Saknar dock 08, 96 och 92, någon som vet vart man kan få tag på dem?

- - -

Inside info ang HIF, en ny spelare ska vara klar. Ska presenteras på måndag. En spelare HIF verkligen ville ha och de nog nöjda med sin VÄRVNING, förmodar jag.

- - -

Solen fortsätter att värma Karlstad och Värmland. Bara att hoppas att detta inte är det sista vi ser av solen, så det blir som ifjol. Två veckor med sol, och resten med regn. En riktigt varm och go sommar vore uppskattad. :)

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Sol, värme och speedway

Lika varmt och torrt i baken som det blivit på senare tid, lika torrt har det varit här på bloggen. Men nu slår jag till med ett inlägg.

Alltså vilka jäkla underbart gött vädet vi fått alltså. Sol och värme varenda dag. Förutom när det vankas speedway i Hagfors, eller som Samuel sa "det som nån däruppe inte vill att det ska gå bra för Valsarna".

Var på speedway igår. I min ungdom (högstadietiden rättare sagt) då var jag en flitig besökare av Tallhult, Emtbjörks Arena. Men under slutet av gymnasiet och framförallt efter så har min närvaro på Tallhult lyst med sin frånvaro. Något besök per har det blivit. Var som sagt där igår, och upplevde min längsta speedwaymatch någonsin. 22:10 var matchen slut, drygt tre timmar. Och så gick det som det gick också. Får hoppas att matchen mot Rospiggarna blir kortare och mer framgångsrik.

- - -

Vad händer i Värmlandsinnebandyn då?

Tja, en hel del, men samtidigt inte så mycket.

Skoghall har gjort klart med Benjamin Edman. Den irrationelle forwarden lämnar Karlstad/Sjöstad för lokalkonkurrenten. Samtidigt som den ett år äldre Sebastian Green verkar vara på gång motsatt väg, men kontraktsbekymmer verkar hindra den övergång. Än så länge i alla fall.

Johan Friman har tränat med Vålberg. Får Vålberg han så får de en som rent spelmässigt kommer vara division 3:s bästa spelare. Dessutom får de behålla André Jernberg, kan bästa beskedet de kunde få under silly season.

Ska Magnus Stjernberg ändå till slut lämna Lesjö? Rykten säger att han fortsatt träna med Karlskoga, trots att de endast kör barmark. Spännade fortsättning följer.

Lesjö och GS har värvat lite från de lägre serierna. Inga toppnamn, men breddar trupperna gör de säkert.

Karlstad kan vara på väg in tillbaka på transfermarknaden, förhandlar med kanske den bästa 91-backen i Värmland. Och nej, det är inte Martin Kjellemar, han är ju klar för fortsättning i Lesjö.

HIBS, ja vi förhandlar vi med. Med lite folk.

HIF då? Fått in tre talangfulla tjejer i Sandra Jansson, Jennie Olsson och Caroline Persson, som kommer ändå från Öland! Men de verkar inte riktigt klara än med sin VÄRVNINGAR, utan ytterligare spelare ryktas vara väg in innan de VÄRVAT klart.

Sandra Håkansson tillbaka till Karlstad? Ryktena går, skulle vara ett fint nyförvärv till Karlstad, och behövligt.

Ingen större nyhet, men Skattkärr damer har fått lite nya spelare, Skoghalls skarpskytt Filippa Rosendahl bland annat.

- - -

Låt kampen börja! http://www.innebandy.se/templates/page____139825.aspx

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


RSS 2.0