Nu flyttar jag, igen

Den 22:a februari 2009 skrev jag mitt första inlägg här på johancarlsson.blogg.se då jag flyttade min blogg hit från carlsson.edebackib.se. Nu är det dags att flytt igen. Nu är det blogg.innebandymagazinet.se/varmlandsbloggen som kommer gälla.

Utseendet blir nytt (och bättre), adressen blir som sagt nu. Men innehållet kommer förbli detsamma. Sen ska jag försöka se till att inläggen kommer lite tätare.

blogg.innebandymagazinet.se/varmlandsbloggen var som sagt adressen.

- - -

Får passa på att gratulera HIF:s F98 till vinsten i Lilla VM igår!

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöve en ny sporthall.

Lilla VM

Under helgen avgörs Lilla VM (Värmlandsmästerskapet/n) för P/F12 och P/F14 här i Värmland. Jag har varit med på ett av kvalspelen för P14 där våra Hibs-grabbar vann fyra raka matcher med en målskillnad på 29-2. Semifinal mot Karlstad imorrn och sedan kanske final mot antingen Karlskoga eller Skoghall.

Även HIF F12-lag (mycket överraskande, eller inte) är också klara för semifinal. Kristinehamn väntar för deras del. Deras semi spelas redan kl 9 och som den innebandynörd jag är så måste man ju hänga med ner och se den så det uppstigning kl 6:00, alltså som si så där 5,5 timmar. Borde med andra ord vara i säng redan, tur man slipper köra i alla fall.

Lilla VM tycker jag är ett skönt och lite annorlunda avbrott mitt i säsongen. En del säger, varför har man Lilla VM när det finns DM? Men Lilla VM blir ett annorlunda moment, kortare matcher, kval och slutspel samma helg. Det blir som en mini-cup. Sen att flera lag samlas på samma plats, publiken kan få se de duktigaste lagen i årskullarna gör upp om medaljerna.

- - -

Kul att Hibs för andra året i rad har med ett lag i slutspel. Ifjol kom ju 95:orna som bekant till semi, där Arvika blev lite för svåra. Och i år har 96:orna lyckas med samma bedrift. Hoppas de kan slå Karlstad och ta sig till finalen.

HIF var ju också med för andra året i rad. Även deras 95:or var med förra året, även då slutade äventyret i semin.

- - -

Melodifestivalen började idag (eller ja igår, lördag). Jag råkade höra det på nyheterna igår morse, annars hade jag helt missat att det skulle börja. Är det bara jag som varit i mediaskugga eller har medias intresse minskat?

Hur som helst. Låtarna var av, som vanligt, blandad kvalité. Oftare åt det sämre hållet. Swingflys låt funkade, resten? Nja, det hade jag missat.

Pausunderhållningen och presentationerna av låtarna? Var det seriöst det bästa de kunde komma på? Detta har man tydligen varit med och betalt för. Hoppas SVT kan använda mina pengar till något bättre nästa gång.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Helgen som gick

Kom på att jag inte kommenterade förra helgens resultat i vår serie. Alba vann mot Surahammar och vann kanske därmed också kampen om uppflyttningen. Ska mycket till att de ska tappa serien nu. Men men större under har skett.

I botten tog Runsten mycket viktiga poäng mot Arvika. Men helgens insats stod förstås GS för. Man mötte topplaget Aston hemma, man låg under med 0-4. Men man vände och vann, vilken moral! Man tog därmed mycket viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt. Nästa vecka väntar ett superhett värmlandsderby för dom mot Arvika.

På tal om GS så fick ju Håkan Engelbrekt sparken efter matchen mot oss. Och inför matchen mot Aston var Johan Karlsson, som sades skulle vara borta säsongen ut, och Kristoffer Nord tillbaka. En slump? Nja, tror inte det.

- - -

Grymt viktig seger för Karlstads damer också mot Övik. Vinst med klara 8-2 och nu är man över strecket. Man kan ta upp diskussionen ang strecken i Elitserien och dam 1:an, men det tar jag senare, för nu för man glädjas med Karlstad som gav sig en rejäl chans att säkra kontraktet och därmed att Värmland får ha kvar sitt enda elitlag även under 2011/12.

- - -

U-lagsmatch ikväll. Ny och viktig sådan. Hultsberg/Björkås U är det som gäller. Ska vi säga 8-4?

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Härligt med konkurrens

Innebandymagazinet har varit nästan allena rådande när det gäller nyhetsajter för innebandy. Enda "konkurrenten" har väl varit innebandy.se, men att kalla innebandy.se för nyhetssajt stämmer inte direkt. Men nu i dagarna har innebandysajten.se lanserats. Namnet kanske inte var det mest kreativa, men sidan ser helt okej sett till designen och uppdateras regelbundet. Äntligen konkurrens med andra ord. En konkurrens jag väntat på ett tag sedan innebandynytt la ner för några år sedan.

Att var ensam på marknaden inom en nyhetsbransch är inte bra, för varken läsare eller skribenter. I och med detta tror jag också att innebandymagazinet kommer att bli bättre, med mer nyheter, intervjuer och så vidare.

Konkurrens utvecklar!

- - -

Upphåll i förbundsseriena nu under helgen eftersom det är Finnkampen (vad heter den i Finland?). Ingen hagforsingar är med nere i Karlskrona (okej Thomas förstås, men inga spelare). På tjejsidan ligger ju Linnea Nilsson närmast och med tanke på vilken säsong hon gjort måste hon ha funnits med i diskussionen i alla fall. Men Thomas och hans "chef" Marcus Holm har förstås bäst koll av alla, eller ska ha det i alla fall, över vilka som ska vara med i truppen. Hur som helst, Linnea har braksuccé under debutåret i div 1 och jag inte alls förvånad att klubbar som Falun hör av sig och bjuder in till provträningar.

Bland killarna är Victor, Albin och Jesper reserver tillsammans med typ 25 spelare till. Borde någon av dem varit med? Kanske, kanske inte. Albin och Jesper kan ju falla p.g.a. de är ett år yngre. För Victors del och om man ser till målvakterna som blivit uttagna så är jag lite överraskad över att Alexandar Mrksic går före, av det jag sett av han i år så har han inte imponerat. Men samtidigt, jag är inte förbundskapten heller. Inte än i alla fall. ;)

- - -

Viktig U-lagsmatch imorrn, igen. Hultsberg/Björkås U hemma. Vinst där + att Munket tar poäng av KIBK så är vi serieledning. Snacka om att att det händer saker i tabellen, för fyra matcher sedan var vi nästan uträknade, chansen till avancemang var långt borta. Men efter fyra raka vinster mot idel topplag är vi med i matchen igen. Nu väntar mitten -och bottenlag, men det gäller för oss att inte tro att det ska gå lättare nu. Man vinner inga matcher genom att ställa ut skorna på plan och inte kämpa.

Kl 20:00 i Älvstrandshallen imorrn. BE THERE!

- - -

Vilket jäkla härligt P16-lag vi har i Hagfors alltså. Först kör vi över Karlstad i DM-kvarten (13-0) sedan vi vinner med 7-3 mot Arvika i tisdags. Sju mål fördelat på fem spelare och tre mål per femma + ett i PP. Vilken jämhet alltså. Ingen spelare föll igenom, alla stod upp, spelade vårt spel, kämpade i 60 minuter, inget negativ snack på bänken, alla var positiva, reserverna puschade de som spelade. En lagseger, precis som det ska vara.

En spelare vill jag dock ge lite extra cred till. Johan Axelsson, vilken kille alltså. Sliter över hela banan i 60 minuter, spelar enkelt, snabbt, tar de jobbiga löpningar och dessutom ett mål. En kille med en brutal kondition, har utvecklats mycket under säsongen. Hoppas vi får se med av han längre fram!!

Nu väntar Skoghall på bortaplan i finalen. SPÄNNANDE! Jag längtar redan dit!

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

RSS 2.0