LAP-skrivandet är över!

Blev precis klar med den Lokala arbetsplanen (LAP) som vi hade som inlämningsuppgift som skulle vara inlämnad senast idag. Mycket gött att vara klar, som vanligt när man är klar med en större uppgift så känns livet lite lättare, lite enklare. Det kan ju också hänga ihop med att jag som vanligt skjuter fram saker till dess att jag måste verkligen göra dom och får stressa lite. Men det här gången behövade jag inte stressa värst mycket tycker jag. LAP:en blev ganska bra tycker jag, men det sägs att alla för alltid komplettera denna uppgiften, så något fel har nog även jag.

Får lov att säga att även om jag var lite halvtrögt att skriva in emellan så tycker att uppgiften ändå var ganska givande. Vilket långt ifrån alla uppgifter på KaU kan vara.

---

Under helgen blir det ganska lugnt, kan bli klassfest på lördag enligt ryktena. Men vi får se. Annars är det inget inplanerat förutom att jag se United ta hem sin första titeln på söndag när Spurs ska besgeras i Ligacupfinalen på Wembley.

Nästa vecka väntar ett försenat sportlov för våran del. Bara lektion på måndag, så det ska bli riktigt skönt faktiskt. Då kanske man koncentrera sig ännu mer på värvandet av spelare istället. :)

---

Ikväll blir det Forshaga för min del, GS 86 - HIBS. Se om det kan bli fjärde gången gillt för oss efter en oavgjort och två raka förluster med knapp marginal. 4-4 i en träningsmatch, 7-8 i SD i serien och 4-6 i cupen mellan jul och nyår.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut. Blir den dett då? Nja, tveksamt, tyvärr.


Förlust och humanbiologi

Det blev förlust igår. 7-1 vann Karlskoga med. En rättvis seger, om än med lite för många mål. Vi skade flera bra lägen, men skärpan var inte den rätta och saknaden av Totte Larsson och Albin Englöw märktes. Men jag tyckte killarna stod upp bra mot ett lag som bestod av flera killar från serieledarna i division 3.

Synd att matchen slutade som den slutade (bråk), men jag vill be om ursäkt för våra killars beteende. Stort också att Karlskogas ledare bad om ursäkt för deras seketariats beteende. Viktigt med duktiga och seriösa ledare och både Niclas och Micke gjorde återigen ett bra intryck på mig. På både före, under och efter matchen. Synd att Karlskoga riskerar tappa en sådan engagerad person som Micke.

---

Idag började vid med humanbiologi B. Muskler handlade det om idag och förläsare var gamla löparstjärnan Claes Nyberg. Tyckte Claes som vanligt höll en bra lektion med konkreta grejer och inte så mycket utsvävande saker som det lätt kan bli.

Hemtenta blev det också, och inte ny salstenta. Man kan ha åsikter om båda examinationssakerna. Personligen tror jag att salstenta passar mig, men jag tror man lär sig mer vid med hemtenta. Och framförallt lär sig mer fördjupade kunskaper på hemtenta än salstenta.

---

Nej, nu måste jag dra. Möte med HIBS väntar.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

DM-match

Idag är det DM-match som gäller. HJ20 är klassen som gäller och vi möter Karlskoga på bortaplan. Tyvärr saknar vi Totte Larsson som är bortrest. Men jag tror vi kan ge Karlskoga en bra match ändå. I juniorallsvenskan slutade matchen med 6-5 för Karlskoga, i en match som jag tycker vi var värda minst en poäng.

Vi har kallat in två 89:or till matchen, Dennis Sjöstedt och Erik Bergström, och jag hoppas de kan leva upp till sina A-lagsplatser och bidra med lite erfarenhet.

Matchen börjar 20:30 i Karlsbergshallen. Jag hoppas och tror på seger, ska vi säga 7-5?

Nu gäller det också att hålla tummarna för att min bil ska starta, den brukar ju inte må så bra av vinterväder i kombination av man inte har motorvärmre.

---

Det ska bli kungligt bröllop också, kronprinsessan Victoria ska få sin Daniel, eller prins Daniel som han ska tituleras numera. Det är väl trevligt. I juni 2010 ska bröllopet gå avstapeln.

---

Idag började vi tillbaka i skolan igen. Och nu väntar fyra veckor med Humanbiologi II, med andra ord bara teori och inga praktiska lektioner. Vi har ju blivit mycket bortskämda under hösten att nästan bara ha praktiska lektioner, så det är lite omställning att bara ha teoretiska lektioner. Plus att man nu faktiskt måste sätta på sig "riktiga" kläder också, och inte bara kan dra på sig en träningsoverall. :)

---

Arbetet inför nästa säsong är i full gång. Kontakt med flera tilltänkta nyförvärv är tagen och fler kommer att tas efter helgen när seriespelet är slut.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Ibland går det snabbt

För ett år sedan spelade en 14-årig kille från Hagfors innebandy i dåvarande P14-serien med Råda/Hagfors. Han hade tidigare varit med P91-laget, men valt bort en mer seriös satsning på innebandyn för hockeyn istället. Och så skulle det förbli. Ingen trodde heller att det skulle någon mer seriös satsning på innebandyn för hans del.

Men under sommarn hade nog suget börjat att komma tillbaka lite och när det nybildade juniorlaget började med sin barmarksträning och den då snart 15-årige killen fick ett samtal om han var sugen att komma och testa lite, så nappade han. Sagt och gjort, han kom och var med på träningarna. Och när sedan beslutet kom att 93-ornas TV-pucksturnering hade ställts in, så sjönk hockeyn ganska snabbt. Istället las fokus på innebandyn. Och säsongen fick en bra start. Med i förstafemman i Sportnik Cup i Falun och kanske den enda som fick godkänd betyg efter plattmatcherna mot Lesjöfors/Filipstad och KAIS Mora. Han visade vinnarskalle, fint spelsinné, bra avslutare och var samtidigt en mycket bra lagspelare. Och efter det blev han uppkallad till Edebäcks A-lag. Och där gjorde han intryck direkt, de två första träningarna briljerade han nästan med allt å alla. Slog öppnande pass, satte sina lägen etc. Så Ulrik kunde inte annat än ta ut han till matchen mot Nordmarken helgen därpå.

Dock blev det bänken för killen. Men när han väl fick hoppa in, då gick det snabbt. Riktigt snabbt, ja för första skottet, ja första bollkontakten, gick i mål! Succédebut! Rykten om framgångarna och satsningen hade sprets sig ut i Värmland och platsen i Värmlandslaget var given, kapten blev han av bara farten. Dock blev månanden innan SM:et ganska tung, tät spelschema med juniorlaget, för tätt, och lite speltid i A-laget. Men starten av 2009 blev en nyladdning och succén vid SM gav han en plats på uttagningarna till RIG. Det gav också en plats på HIBS-träningar och när HIBS drabbades av sjukdomar inför Alfta-matchen skrevs han över. Och ja, han gjorde som han brukar göra i sina A-lagsdebuter, mål. Nu var det inte första bytet, men väl första perioden i alla fall.

Några dagar efter att han fått att han kommit in på RIG så fick han också spela sin första hela match med HIBS. Och ja, vad ska man säga. Finns det ord att ens beskriva hur det gick? HIBS mötte topplaget Aston (kända för att vara ett defensivt lag) och han gjorde fyra mål och en assist. Helt otroligt.

Nu återstår väl att se om vi får se han till hösten eller om det bara blir sporadiska inhopp i HIBS i framtiden. Oavsett så är jag övertygad om att Albin Englöw går en ljus framtid till mötes.

Ibland går det snabbt, men i innebandy kan det gå riktigt snabbt.

---

Vill passa på att G R A T U L E R A HIF till seriesegern! Tycker ni är väl värda den och jag önskar er L Y C K A  T I L L i kvalet!

---

Snart sönderspelad, men en riktig go låt.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Byte av adress? Varför?

Ni kanske undrar varför jag byter adress på min blogg från carlsson.edebackib.se till johancarlsson.blogg.se. Svaret är tudelat. För det första kommer Edebäcks hemsida att helt läggas över i klubben.se (efter säsongen) och då finns det risk att carlsson.edebackib.se försvinner med i en "flyttkartong". För det andra saknade carlsson.edebackib.se lite av de vanliga bloggfunktionerna som att ha en vettig kategoriindelning, statistik över antal besökare (och ni som känner mig vet att statistik är ju liksom min grej), en sökmotor o.s.v.

Men jag hoppas ni kommer fortsätta läsa min blogg även nu när jag byt adress. Inläggen kommer fortsätta vara lite intressanta, eller ja lika ointressant, som de varit förut. Som vanligt hoppas jag att inläggen kommer komma tätare, men lovar inget.

Så lägg johancarlsson.blogg.se på minnet!

Med vänlig hälsning

//Johan

---

Och glöm inte att...

...för övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut! 

RSS 2.0