Förstummad

Jag befinner mig just nu i biblioteket på Bosön, det är nog första gången i mitt liv jag befinner mig i ett bibliotek kl 22:53 en lördagkväll. Men detta var enda datorn jag fick tag på, så det fick bli ett besök i biblan. När man inte är är på hemmaplan och tillgång till dator missar man mycket måste jag säga. Speciellt nu när det är många matcher i innebandyn. Jag lider med Karlstads damer, förlust i "ödesmatchen" mot Lockerud igår, jag håller dock tummarna för att tjejerna kan klättra förbi Huddinge på slutspurten. Annars väntar ju ett mycket mycket ovisst kval. :S

Jag trodde det inte skulle bli några större problem för Edebäck att vinna över Grums. Men segern verkar ha suttit långt inne, men de vann till slut med 2-1. Nu är kvalplatsen säkrad. Grattis gubbar! :)

Vårt juniorlag hade inga större problem med Sunnanås dito i J18-DM, vinst med 9-2. Vi är därmed klara för två DM-finaler. Härligt! :D

HIF fortsätter plöja på i division 2. Men jag måste säga att det är roligt att det blir jämna matcher för dom nu på slutet. Tror de kommer kunna dra nytta av den erfarenheten inför kvalet till div 1.

GS verkar i praktiken ha säkrat kontraktet, Falun Ungdom kan ju teorin kommer ikapp, men inte i praktiken. De har bl.a. MIK kvar borta, och det tror jag inte de fixar. Men vad har hänt med Norrby? Först 17-4 mot och nu 16-8 eller vad det till slut blev mot Falun U?

Vi spelar ju imorrn mot MIK. Blir en tuff match tror jag, MIK har varit mycket starka under våren och fått in bra lirare i Lindholm och Enström. Vi har några gubbar borta (bl.a. sent återbud från Albin), så vi släpper fram några hungriga juniorer. Måste lyfta en av dom lite extra. Simon Larsson har gått fram som en komet under säsongen. Från slutet av november har han bara spelat bättre och bättre. På a-lagsträningarna har han tagit för sig mer och mer, och under de två inhopp han gjort i A-laget har han visat att han ska få fler chanser. Simon spelar oerhört lugnt, tryggt, positionssäkert och är mycket duktig på att väga av när han ska stöta fram från sin backplats och när han ska avvakta. Som sagt, håll koll på Simon Larsson framöver. :)

---

Dagens rubik är förstummad. Och nu ikväll blev jag förstummad. Jag kollade in poängligan för damernas division 2. Jag visste att Lesjöfors/Filipstads 13-åriga Johanna Hultgren låg bra till, liksom topp 10. Men nu stod hon plötsligt på 37 poäng, bara tre efter ledande Linnea Nilsson. Och det trots fyra matcher mindre för Johanna kontra övriga i tabelltoppen. Och tjejen är bara 13 år!

Jag har tyvärr bara sett henne en gång, under Lilla VM. Jag satt på läktarn tillsammans med några som hade sett henne spela tidigare och jag skulle gissa vem hon var. Innan första tekningen står en spelare i Lesjöfors/Filipstad och hookar rätt klubban. "- Det är hon som böjer rätt bladet, nummer 14." sa jag. Och visst, det var Johanna Hultgren. Jag var lite stolt att jag tog det utan att ens ha sett uppvärmningen. :D Och visst, hon visade ju upp  bra kvalitéer på plan måste jag säga, drivet, skottet, tekniken och "pojkaktigheten" i sättet att spela. Och som jag alltid brukar säga, det är alltid en fördel att vara rightare!

Jag tycker ju om statistik, så nu ikväll har letat efter någon statistik att jämnföra Johannas med. Tyvärr finns inte Anna Wijks (ska man jämnföra, då ska man jämnföra med det bästa, även om jag förstås inte såg Anna Wijk spela när hon var 13 år, men statistik säger lite i alla fall) statistik från när hon var 13-14 år på internet, dock när hon var 14-15 år gjorde 19 poäng på 16 matcher i div 1 för Alba. Men eftersom både divisionen och åldern inte stämmer överrens, så kan man ju inte jämföra det. Men jag ska gräva vidare. Och oavsett vad jag hittar, gör man 37 poäng på 13 matcher i div 2 och är 13 år (fyller inte heller 14 förräns i oktober!), ja då är man riktigt duktig.

Så Johanna Hultgrens framfart i division 2 gör mig förstummad. Det är nästan så att jag tänka mig att åka till Filipstad på fredag bara för att se henne spela en seniormatch. Lesjöfors/Filipstad har en stortalang som de ska vara mycket rädda om.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Förkyld, lov och Värmlandslaget

Jag har gått och blivit förkyld. Efter bara två veckor på min slutpraktik är jag redan sjuk, kanske knäckt rättare sagt?

Annars flyter det på bra på praktiken måste jag säga. Men ska bli kul att komma ner till Karlstad en vecka och träffa alla igen, jag har ju faktiskt sportlov! Party någon dag?

---

Idag tog Värmlandslaget ut för J17. Och vi (HIBS) fick med hela fem spelare! Så vitt jag vet så är det rekord för antalet spelare från HIBS i ett och samma lag! Stort GRATTIS Albin, Jesper, Daniel, André och Victor! Det ska bli kul att följa er på plats i Nyköping i april.

---

I söndags säkrade vi kontraktet, men storsegern (17-4) tog nästan bort lite av den glädjen man ville visa när slutsginalen gick. Matchen var ju död efter 10 minuter i andra perioden. Men nu i efterhand spelar ju det mindre roll, kontraktet är säkrat. Mycke gött!

---

Viktig match för Edebäck ikväll, tar de poäng av Grums är kvalplatsen säkrad och vinner de kan de sätta lite press på Karlberg i alla fall. Kör hårt nu gubbar!

---

Helgen ska spenderas på Bosön i Stockholm med Ungdomsrådet. Eller som man skulle kunna säga juniorlandslaget för förbundspampar. ;)

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Vilken match det blir ikväll!

Sätter vi nytt publik i Hagfors för en U-lagsmatch ikväll? Det ryktas att många ska komma och se årets mest spektakulera line-up säsongen 2009/10 i Älvstrandshallen. Folk som inte ens normalt ser innebandy live väntas komma till Älvstrandshallen idag. Du kommer väl du med?

Eller vad sägs om att se Haffling, Richard Bjöörn och Thomas in action, samt förstås "junioren" Spångberg! :)

---

Oerhört viktig match imorrn. Norrby hemma, vi vinner så är kontraktet säkrat. Skulle vara jäkligt gött om det så blev. Kunde man slappna av lite i de tre sista matcherna. :)

Kl 17:00 i Älvstrandshallen imorrn, be there!

---

Varit en bra vecka på VFU:n. Var lite nervös inför historian ska jag erkänna. Men det gick riktigt bra tycker jag. Och jag fick beröm av min handledare också. HÄRLIGT! :)

---

Fullt vart borta i Vancouver också. Guld x 2, brons och som vanligt många fjärdeplatser för Sverige. Kan inte annat än imponeras av Charlotte Kalla, på sin första OS-distans tar hon guld. Och Björn Ferry, kom "från ingenstans" och tog guld, just sådana guld kommer man alltid komma ihåg.

Mycket kan man säga och tycka om Anja (eller vad säger du Samuel?). Men just nu kan man inte annat än imponeras av henne. Vilken bragd!!

---

Glöm inte bort nu att matchen börjar kl 20:00 ikväll!! :)

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Årets period?

Idag möttes Granlo och KAIS Mora i herrarnas div 1 norra. En match som Mora behövde vinna för att antingen hänga på eller gå om FBC Uppsala i tätstriden. Granlo å sin sida låg i mitten av tabellen, utan att egentligen inte ha så mycket att spela för. Matchen var, enligt statistiken, jämn efter två perioder. 5-5 och 17-15 i skott. Sedan var det dags för den tredje perioden. Och det blev minst sagt händelserik.

Under de första tio minuterna drar Granlo ifrån till 8-5. Sedan får Mora straff, som man missar, i samma veva får därmed Granlo en utvisning + att deras tränare får en 2+10:are. Mora är inte sena att utnyttja detta, 8-6 kommer omgående och av bara farten kommer också 8-7, 8-8 och 8-9. Allt på fem minuter. I samma sekvens som man gör 8-9 får Jonathan Rahmqvist i Granlo matchstraff, fem minuters PP för Mora och bara fyra minuter kvar av matchen. Med andra ord ett rätt bra läge för dalmasarna att säkra segern. Men då händer det som inte ska kunna hända. Med två minuter kvar får Granlo straff och där gör Marcus Kindström inget misstag och minuten senare kommer också 10-9! Två mål i spel i BP mot ett lag som jagar seriesegen. I samband med målet får Granlo en ny 2+10:are, men trots spel 5 mot 3 sista halvminuten blir det ingen kvittering. Granlo ledde, tappade, fick matchstraff och vände igen och vann. Årets mest händelserika period?

---

Vilken jäkla lättnad det var i fredags när vi vann mot Falun Ungdom. Så jäkla skönt att bortaspöket försvann, åttonde gången gillt. Måste lyfta fram några av de mer annonyma gubbarna i laget som gjorde en mycket bra match. Fingal och Totte, eller de Två Tornen som man borde kalla dom, gör en riktigt bra insats med deras slit och riv och perfekta targetspel. Tillsammans med Samuel Carlsson var de matchens bästa kedja. Just Samuel förtjänar lite rader också. Poängmässigt kanske många tycker att han inte gjort någon bra säsong och att han gått bakåt i sin utveckling. Men jag säger nästan tvärtom. Samuel var skyttekungen när han var yngre och gjorde mer poäng än Rikard Eriksson, Krille och Martin år efter år. Men ibland är det så att när man blir äldre att man upptäcker att man egentligen passar bättre i andra roller. Och Samuel är en spelare som en tränare alltid kan lita på, han gör alltid sitt jobb, oavsett om det är BP, 5 mot 5, ledning eller underläge. Som gammal målvakt uppskattar man alltid en center som gör det lilla extra i defensiven, och med sina lite konstiga kroppsrörelser/mönster finns det få som täcker lika många skott som herr Carlsson. Oavsett om han är back, center eller målvakt ger han alltid 100% och gör alltid sitt bästa. Och det är ju inte så att han aldrig gör mål, han slår ju faktiskt till då och då. :)

Victor Sjöstedt har kommit tillbaka! Efter en lite tung december och januari är han tillbaka i sin form från i höstas. Precis lagom till de två viktiga matcherna vi spelat och de som ligger framför oss. Att han kommer med i värmlandslaget i april räknar jag kallt med, jag har svårt att se att någon J17-målvakt (eller yngre) är hetare än Victor just nu.

---

Underbara resultat det på lördagen då! Härligt! På lördag kan vi säkra kontraktet!

---

Lider med Karlstads herrar, återigen förlust mot Visby. Hade man vunnit de båda matcherna mot gotlänningarna hade man varit serieledare. Nu blir det Linköping som tar hem serien, tyvärr. Värmland får vänta på SSL i något år till. Eller kan det bli ett mirakel?

Det värsta är väl om det inte blir SSL nästa år får man nog inte behålla Linus Henriksson, Warberg vill ha han redan nu t.ex.

---

Jag befinner hemma hos mor och far. Det är dags för min slutpraktik de närmaste nio veckorna. Eller ja, sju veckor, jag får faktiskt två veckors lov. Inte illa va? Mitt första terminslov sedan gymnasiet! :D

---

OS är i full gång. Men mitt i natten och på ett ställe där det regnar mer än det snör, är mer molnigt än det soligt och varmare än något vinter-OS tidigare.

Tur man slipper se allt det där när OS häftigaste idrott snart drar igång. HOCKEYN! Underbart kul det ska bli att följa Kanada och Rysslands väg till final. Väl där avgör Kanadas bättre målvakter och stabilare försvar.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. Och vem vet, kanske kanske kanske kanske är på gång, lite i alla fall.

Måndag igen

Så var det måndag igen. Ny vecka, nya utmaningar. Varit en skön helg måste jag säga. Lite After Work och biljard med Jonsson och Samuel i fredags. U-lagsvinst i lördags och Lilla VM igår. Samt Super Bowl-tittande tillsammans med Samuel. Var nog första jag i mitt liv som jag fick briljera med att kunna förklara sporten amerikansk fotboll för någon, eller ja någorlunda i alla fall. Amerikansk fotboll är en sport som jag fastnar för. Det är till stor p.g.a. av alla filmer och serier som gjorts om sporten, få sporter passar bättre på film eller i serier som just am. fotboll. Om det beror att jag själv kan för lite om sporten och inte ser alla "fel" som görs i filmer (fel som jag kan se i filmer om vanlig fotboll t.ex.), kan vi låta vara osagt. Hur som helst am. fotboll har jag fastnat för. Och jag får tacka Anton och Thomas för att jag även förstår reglerna, någorlunda som sagt, numera också. :)

Igår var det som sagt Super Bowl, tyvärr var inte Pittsburgh Steelers med i år (de vann ju dock ifjol måste jag tilläga), men jag måste nog säga att New Orleans Saints var värdiga vinnare. Vilken story, för bara några år sedan kunde de inte spela sina hemmamatcher i New Orleans p.g.a. Katrina. Nu är de bäst i NFL!

Jag måste passa på att visa mitt absoluta favoritklipp från YouTube, det handlar förstås om am. fotboll och närmare bestämt Super Bowl 40 (2006), när Steelers mot Seattle Seahawks. Se och njut, jag får rysningar varje gång jag ser klippet. :)



---

Redan nu kan man börja ladda för veckan höjdpunkt, och nej, det är inte Svenska Rallyt, tyvärr. Det är våran bortamatch på fredag mot Falun Ungdom. Tre poäng är ett måste. Ska vi äntligen ta våra första poäng på bortaplan denna säsongen?

---

Sista veckan i Karlstad inför VFU:n är det också. Efter det blir det Hagfors på heltid ett tag. Idrott på Asplund och historia på Älvstranden. Bäva månne alla elever. :P

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Några dagar sen rapport

Måste börja dagens inlägg med våran oerhört härliga och sköna seger i lördags. Runsten(arna) kom på besök och med poängkungarna Bondesson och Wallén hade vi verkligen något att se upp med. Men duon lämnde Hagfors med sammanlagt en poäng. Underbart!

Vilken match Victor gör i kassen, gött att se Victor är på väg tillbaka till formen han hade i höstas.

Daniel "Edhinho" Edh, den vindsnabbe backen från Dalen (inte klubben ;).. ) gör sin klart bästa match för säsongen. Förlorade ingen löpduell, vårdade boll bra och vågade vara offensiv när läge uppstod.

Succékedjan med Henke, Albin och Jesper var just en succé. Fem mål av fem möjliga. Skulle vara intressant att veta hur mycket Jesper springer under match.

Men framförallt, ett gediget jobb i 60 minuter. Det räcker med att citera FBK:s mantra de två senaste åren "STORT HJÄRTA. HÅRT ARBETE", det sammanfattar matchen rätt så bra tycker jag.

---

U-laget vann serien, inte så överraskande, men gött att det är klart. GRATTIS PÔJKER!

På lördag är det derby, hoppas och tror på tre friska då! ;)

---

Varit lite dåligt bloggande på sistone. Men jag har fakiskt lite annat att göra vid sidan av denna bloggen, ibland i alla fall. Men det ska bli bättring framöver. LOVAR! Typ. ;)

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall!

RSS 2.0