Så nära, men ändå så långt bort

Stryk i helgen för A-laget, på bortaplan. Igen. Och det trots att vi gör, bort sett från Aston-matchen, årets bästa bortamatch. Följer uppläget, spelar jämt med hemmastarka Hudik. Ser man till matchbilden hade nog oavgjort varit rättvist. Men idrott är ju sällan rättvist och Hudik vann genom att de tog vara på våra misstag i sista perioden, men vi inte lyckades göra det åt det andra hållet.

Derby på onsdag, oerhört jävla viktig match. Vi ska bara vinna den!!! Kl 20.00 i Älvstrandshallen. BE THERE!

---

Min tippning gick väl si så där. Fick in Sura-Aston, t.o.m. exakta resultatet. Men fel på våran match, fel på Borlänges "skräll" i Gävle och fel i matchen i Forshaga. Jag fick dock in MIK:s seger. Framförallt ska Borlänges seger poängteras, riktigt starkt att åka hem från Gävle med tre pinnar, jag får kanske börja omvärdera min åsikt om Borlänge.

Jag försöka få till en bättre omgång till veckan. Och som tur är man förlorar ju inga pengar på detta. Och tur är väl det när man ser på resultatet.

---

Ny intesiv vecka börjar. På tisdag kommer det ett gäng intressanta 94:or på besök till innebandygymnasiet. Det är spelare från Värmland, Västmanland, Östergötland, Norge för att nämna några ställen. Självklart kommer min norske favorit Ola Olaussen. Det är snart ett år sedan jag, och Totte G å Björk, såg han i norska distriktslagsmästerskapen (där vi "upptäckte" Filip också för den delen). Men Filip får ursäkta, det var Ola som jag fastnade mest för. Rightare som inte är så stor i växten, men vilka handleder, bra fart och en härliga känsla för att sätta dit bollen. När vi pratade med deras och lag och informerade om skolan så sa Ola direkt "Men ni kommer väl tillbaka nästa år va?!" Nu blev det inte så, istället kommer han till oss. :)

Ang. Filip, som tur var fastnade Gadis för hans konster på plan, annars hade kanske inte Filip bott i Hagfors nu. Vem vet.

Jag ska inte nämna de andras spelarnas namn, vill ju inte avslöja nåt ;). Men det finns meriter från division 1, Lunarstorm Cup-medaljer, höga placeringar i SDF-SM poängliga för att nämna lite.

Är ni intresserade? Ja så vitt jag vet är Älvstrandshallen öppen på tisdag eftermiddag.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. Läs mer.

I'm alive!

Gått några dagar sen jag skrev senast. Det blev två jäkla goa segrar i helgen, först mot MIK Västerås med A-laget och sen när juniorerna spelade bort Surahammar från JAS-slutspelet. Hoppas framgångarna fortsätter till helgen.

Såg också två perioder av Hultsberg/Björkås (a.k.a. Hagfors Södra) - Arvika i söndags. Arvika har ett bättre lag på papparet, ingen tvekan. Men Hultsbergs spelade smartare och var effektivare. Arvika hade mest av spelet, men Hultsberg var solida i defensiven, täckte skott, styrde ut Arvika samt hade en bra keeper i Mårtensson. Samtidigt slarvar Arvika något grovt i defensiven, tre av målen i andra perioden är spelvändningar, den fjärde i samma period får Walle står helt fri framför kassen och på målet i sista perioden gör nog varken backar eller målvakt rätt för sig precis.

Arvika dominerar ändå den sista perioden, och oavgjort hade väl varit rättvist. Men skärpan fanns inte det. 6-6 låg i luften, men Hultan höll undan.

Kul att se Kicken, trots stora sjukdomsbesvär, fanns med, om med hjälp av sprutor. Hoppas han blir bättre snart och kan gå för fullt.

Nu var jag jäkligt kritisk mot mitt favoritlag Arvika, men känner att det var på sin plats ändå. I söndags var det inte det Arvika som ska leda serien som spelade.

Och jag måste nämna en sak till ang. Arvika. Säsongen 07/08: 17 matcher, 38 poäng (notera att det var rullande tid då). Säsongen 08/09: 15 matcher, 41 poäng. Säsongen 09/10: 7 matcher, 9 poäng. När ska Fredriksson komma tillbaka i gammal poängform?

---

På innebandysnack.se så är det ett gäng som tippar omgången i div 2 SN varje vecka. Det brukar var "h som i h/b", "sura supporter", "chago" och "hälsingebocken" och säkert någon mer med nåt obsykrt alias. Men jag tänkte att jag ska ge min i matchen och tippa helgens omgång. Förmodligen blir 5 fel av 5 matcher. Tippa är ju inte min starka sida direkt.

Runsten - Borlänge 8-4. Runsten är svårslagna hemma i Träffen med Bondesson och vapedragaren Rollén i spetsen. Det jag sett av Borlänge har inte imponerart i år, och det känns som om de ligger lite för högt upp i tabellen. Klar seger för Runsten.

MIK Västerås - Falun Ungdom 6-4. Västerås är bättre än Falun har mer bredd anser jag, kan det bli comeback för Enström nu då? Falun har spelat jämnt mot de flesta lagen ska tilläggas. Kan bli skräll, men jag tror på hemmaseger.

GS 86 - Norrby 6-7 SD. Norrby känns som det hetare laget och var bra när vi mötte dom. Jag har egentligen sett för lite av GS i år för att ha en bra bild av dom. Men det känns som Norrby kommer dra det längsta strået.

Sura - Aston 6-4. Ettan mot tvåan, offensiven mot defensiven. Till slut segrar det laget som vill och vågar mest. Suras offensiv med Kvist i spetsen vinner den jämna match i Sura.

Hudik/B - HIBS 6-6. Självklart spelar hjärtat in i tippningen, konstigt vore väl annars. Hudik har varit riktigt starka hemma, och vi svaga på bortaplan. Men det känns som efter segern mot MIK (och Sura med J18) att känslan i truppen är jäkligt postiv. Jag tror vi kan visa att vi kan spela på bortaplan och lyckas tygla, till viss del, offensiva glada Hudik.

---

Idag blir det Älvstrandshallen. Derby i D2 mellan tvåan HIF mot ettan Munkfors (HIF har en match mindre spelad). HIF vann i DM, men det är nu det gäller på förhand. HIF saknar Adina Bengtsson, och det verkar som hon blir borta en längre tid, tyvärr. Munkfors å sin sida saknar (enligt VIBF.nu), för andra matchen i rad, Sara Jansson. Vart är hon? Rykten går.

Matchstart 20:00, insläppt 19.15, men det känns som man måste vara i hallen senast kl 17 om vill sitta ner. Innebandyn är stor i Hagfors på alla sätt å viss, förutom innebandyhallen då.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall ska byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Weekend

Äntligen är det fredag! Veckan absolut bästa dag. När jag vaknar upp på fredagsmorgonen (eller förmiddag i mitt fall idag) så är det alltid med härlig känsla, man har hela helgen framför sig. Man kan slappna av lite mer, känna att livet trots allt är rätt gött ändå.

Extra skönt är det förstås när det vankas innebandy under helgen. Viktigt match imorrn mot MIK Västerås. Jag tippar fortfarande 7-6.

---

Real HIF ska möta Sjöstad. På hemsidan skrivs det att några spelare varit sjuk, några är skadade och om de jämna matcherna de hade mot Sjöstad förra året. Vill man tona ner förväntningar månne? Nej, det tror jag inte, men man är öppen med det faktiska läget i truppen och det gillar jag. Tänk om alla hade lika bra fungerade hemsidor och lika bra rapporter. Finns några riktigt bra föredömen i Värmland, som just HIF, men framförallt Arvika (som sett ur informationssynpunkt om föreningen utklassar alla andra hemsidor i Värmland), Karlstad (som faktiskt har ryckt upp sig på senare tid, och ur mediasynpunkt endast har konkurrens av Skoghall), Skoghall tycker jag också fungerar bra måste jag säga. Finns säkert fler. Men överlag så finns det mycket att göra för de värmländska föreningarna angående deras hemsidor. Vissa har ju knappt uppdaterats på år och dag. SKÄRPNING!

Jag påstår verkligen inte hemsidan jag sköter är alls topp i Värmland, långt därifrån.

---

Jag och Andras hade 90-talsnostalgi igår när vi gick igenom topplistorna för varje år. Och som Fritte sa, ibland önskar man att man kunde åka tillbaka i tiden och uppleva en del av 90-talet igen. Låtarna gav en riktigt flashback till när man gick på Stjärnfors Skola och hade "disco" eller Voxpop som man såg när man gick på högstadiet. Jag trodde själv, när jag gick på högstadiet och början av gymnasiet, att låtarna från 90-talet inte skulle kunna bli klassiska som 80-talsdägorna som fick höra när man var i den åldern. Men jäklar vad fel man hade, 90-talslåtarna är just klassiker, i alla fall för oss som växte upp då. Som att få höra Robert Miles med Children, Dr. Bombay med Calcutta (förskräklig låt, men erkänn nu, ni kan den!) eller Offspring med Pretty fly for white guy. Låtarna var ju inte de bästa, men fan vad de fastnade i huvudet.

Väljer att spela Haddaway med What is love, eurodisco när det är som bäst. :)



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Ullareds-Kjell

Är det nån av er som följer eller sett Ullared på Kanal5? Jag gör det och jag måste säga att det finns verkligen många goa människor i vårt avlånga land. En som jag verkligen fastnat för är Kjell, eller Ullareds-Kjell som han går under nu. Detta är Kjells highlights i serien, hittils bör väl tilläggas.



---

Marcus Pontusson får en chans att komma med i Värmlandslaget. Härligt! Jag tror mycket på den lille teknikern och han går en bra framtid till mötes. Hoppas det går bra på onsdag så att förbundskapterna blir lika övertygade som jag. :)

---

Viktigt match på lördag för HIBS. MIK Västerås hemma. MIK har blandad och gett, som vi under säsongen. Vi är starka på hemmaplan och tror vi har en bra chans att ta tre pinnar. Richard H kan nog inte vara med, revbensfraktur tyvärr. Bata kan nog dock göra comeback efter några veckors frånvaro. Krille är också tillbaka efter ha jobbat i lördags.

Ska vi säga att det blir 7-6?

---

På lördag är det dags gör andra mötet för det som kommer bli, med allra största sannolikhet i alla fall, Hagfors InnebandyHallallians. Början på något stort kanske.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Gick inte vägen

Det har varit en helg med många ansikten. Först After work med trevligt sällskap i fredags, som följdes upp av årets med galna match, Karlstad-Lillån. Lillån leder med 1-6 inför sista, men Karlstad vann med 10-7, alltså 9-1 i sista. Helt sjuk galen match! Lördagen innebar färd till Hallstahammar, men det gick inte så jäkla bra. Förlust med 9-4 och för er som vill läsa mer om den så får ni klicka er in på hibs.nu.

Lördagen avslutades tillsammans med Samuel och Jonsson inne i stan.

---

Karlstad IBF har Beatrice Lundberg, född 1993, i sin A-lagstruppen. Och det kan man ju tycka är ganska ungt för att spela i Elitserien. Men Thomas Eriksson visade mig något som fick mig att "tappa hakan" i lördags. I Endre spelar Sara Steen och i lördags gjorde tre assists mot just Karlstad. Hennes första poäng i Elitserien, för övrigt, i henns femte match. Inget uppseendeväckande med det kanske. Och det blir inte förräns man tittar på hennes ålder. Hon är nämligen född 1995! Ja ni läste rätt, hon är 14 år gammal! Och spelar i Elitserien och gör poäng dessutom.

Sara Steen ett namn för framtiden. Tyvärr är väl risken stor att hon om 6-7 år blir trött på att åka runt hela Sverige och samtidigt plugga/jobba. Det är ju tyvärr en allt för vanlig bild inom daminnebandyn. Många kommer upp tidigt i de högre serierna för att de äldre tjejer slutar tidigt, för att de själva kommit upp tidigt. En ond cirkel, hur ska innebandysverige ta sig ur den?

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

After "work"

Om en dryg timme drar jag till Blue Moon på After work. Jag har inte jobbat idag, men som tur är det ju inget krav för att få gratis mat och trevlig sällskap. :)

---

Grattis Adina Augustsson, Amanda Szeles och Martina Ottosson till platsen i Värmlandslaget!!! Ska bli kul att ser i Linköping i Värmlands blåa dräkt! :)

---

Erik Niva är han inte helt underbar han? Bortsett från Simon Bank vet jag ingen bättre svensk sportjournalist än herr Niva. Och Niva, Malmbergets största stolthet (eller som Malmbergets Glenn Hoddle som en del kallar han) är verkligen bara som Niva kan vara. Sådär underbart nördig som man inte tror att journalister kan vara (men som man själv anser sig vara), fruktansvärt påläst på allt inom fotboll, gåvan att skriva bra texter och han verkar ha en underbar personlighet. Hans inlägg på sin blogg kan handla om allt mellan bästa fotbollsspelen till djupgående analyser om varför rumänska division 3 slutade som den gjorde till att diskustera Bayern Münchens alla problem.

Mer Erik Niva i TV!

---

Viktig match i Hallstahammar imorrn. En s.k. 6-poängsmatch. Norrby har överraskat negativ hittils, jag och många andra, tippade dom högre. Nu ligger dom 10:a, under strecket. I och för sig har de flera uddamålsförluster ska tilläggas. Det kommer verkligen inte bli en lätt match imorrn. Gäller att killarna är laddade från första till sista bytet, håller fokus och koncentrationen uppe.

Vi saknar Krille imorrn, jobbar. Men något säger mig att Samuel, den gamle poängkungen, som förmodligen får ytterforward (en position han alltid haft fram tills förra säsongen), kommer leverera imorrn. Ska vi säga 2+1?

---

Ikväll ska jag se Karlstad - Lillån i div 1. Det är ju fredagen den 13:e idag, innebär tur eller otur för Karlstad i "botten-möter-toppen-matchen"?

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Härligt Hammarö!

Sunne fick det, Arvika har fått det, Molkom (Örnen) fick en även de, Väse har det, Karlstad har tre (snart flera), Fagerås (!) fick en och numera kan även Skoghall läggas till över föreningar som har "fått" nya hallar under de senare åren. Grattis Skoghalls IBK! Nu får ni eran så efterlängtade hall! Nu kan ni snart få spela hemmamatcher hemma. :)

När kan vi skriva till Hagfors på den listan? Kanske nästa år, eller året därpå eller aldrig? Bland spelare, ledare, föräldrar, publik som har anknytning till antingen HIF eller HIBS så är det alltid, nästan oavsett vad diskussionen handlar om, en fråga som kommer upp, "när blir det en ny hall då?". Att behovet finns tror jag alla kan vara rörande överens om. Som det är just nu så får knappt alla lag träningstider och det är nästan så att vi (HIBS) till nästa år kanske måste säga "Nej, tyvärr, vi kan inte starta upp ett lag i P02 för vi har inga halltider" till de barn och föräldrar som kommer fråga om det blir något lag. Det känns ju helt jävla fel. Ska barn och ungdomar inte kunna få hålla på med sin idrott för att det inte finns halltider? Halltider för en idrott som i Hagfors kommun är den klart största om man se till antalet utövare. En idrott som sett till att över 20 ungdomar flyttat från Skövde, Fagersta, Skoghall, Årjäng o.s.v. för att få utöva i Hagfors. Ungdomar som därmed ser till att Hagfors kommun fått in extra med pengar genom skolpengen. En idrott som gjort att både äldre och yngre stanna kvar på orten för att spela istället för att flytta till andra ställen runt om i Sverige. Och så finns det inte tillgång till halltider så att alla ska få kunna utöva den idrotten de helst vill!!??

Jag är mycket välmedveten om att ekonomin i Hagfors kommun inte är den bästa. Och jag menar inte att Hagfors kommun ska betala en helt ny hall åt "oss". Men utan att kommunen är inblandad blir det ingen hall. Men för att få till en hall så kanske föreningarna ska stå för vaktmästarsysslorna, städning av en ny hall, vad vet jag. Vi måste dra vårat strå till stacken, men det måste "de andra" också göra.

Om det blev en ny hall, så skulle ju inte bara innebandyn dra nytta av det. Asplundshallen skulle i princip bli innebandy-fri, och därmed fler tider till gymnastiken, friidrotten, hockeyn, fotbollen etc. En hall till med läktare (förstås) och 40x20-storlek (blir det inte det, så är ingen idé att bygga nån hall) så skulle man kunna arrangera cuper under våren, försäsong och kanske höstlovet (det har jag undrat länge, varför har man inte cuper på höstlovet? Alla ungdomar är lediga samtidigt, till skillnad från sportlovet, hallarna står tomma, perfekt för cup), HIF sommarskola skulle kunnas utökas och flera andra möjligheter skulle öppnas för både innebandyföreningarna och andra intressenter i Hagfors.

Alla måste dra sitt strå till stacken, kommun, föreningar, sponsorer och ideela krafter. Men nu, ja verkligen nu och inte nästa år eller året där på, är det väl ändå dags att börja med detta. Jag är trött på allt prat om att "det behövs en hall", "när blir det en ny hall då?" etc, nu är det dags att gå från prat till handling. Nu, när det ändå står en hel "armé" med byggnadsarbetare nere vid gymnasiet, är det läge att försöka göra något åt det. Det kanske inte går, men vi måste försöka!

---

Såg Värmlandslaget igår. En spelare utmärkte sig lite extra tycker jag. André Jernberg, BK Vålberg. Visar upp ett utmärkt spelsinne, bra handleder och bra passningspel. En playmaker med andra ord. Han kanske inte är lika talangfull som sin broder (Erik, kanske största innebandytalangen från Värmland under 00-talet), men att han har talang råder det ingen tvekan om.

Annars tyckte jag att Jens Karlsson, Skoghall, spelade bra. Lungt, stabilt och enkelt. Men ändå med bra blick och bra med klubban så att säga, slog "vågade" passningar när han skulle och enkelt när han skulle. Även Linus Bergström skötte sig bra, han är ju en offensiv back och efter en lite nervös start så vågade han följa med upp i flera anfall, och därmed spela "sitt" spel, och det resulterade i 1+1.

---

Idag händer inte mycket, ska ladda ner senaste avsnittet av FNL och se det, världens just nu hetaste serie.

En annan serie jag följer är "Morden" på SVT. Riktigt bra och spännande tycker jag. Svenska serier och filmer kan ofta vara lite platta och rent utsagt dåliga. Men just deckare/kriminalare brukar vi lyckas rätt så bra med. Och Morden är verkligen ett sånt exempel.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

V-lagsmatch

Kl 18:00 idag spelar P15 Värmlandslaget, eller ja det som snart är det i alla fall, träningsmatch mot Karlstad U (?) i Tingvallahallarna. Självklart kommer undertecknad vara där. Några nya spelare som inte var med i förra matchen är med idag, bl.a. Jens Karlsson från Skoghall, som många pratar "bra" om, honom ska det bli intressant att kolla in. Annars ska det bli intressant att följa kvartetten Anton Westlund, André Jernberg, Sebastian Degeryd och Andreas Henriksson som jag tyckt utmärkt sig mest av det jag sett hittils.

Ska bli kul att se hur Linus Bergström står sig också, han var ju med i förra matchen, men idag får han chansen. Tyvärr är han enda hagforsing, Markus Pontusson är inte med idag heller. Lite synd tycker jag, Marcus besitter en härlig teknik och bra ett fint spelsinne. Men jag är inte förbundskapten och har inte den kollen man ska kunna ha för att "kräva" att en viss spelare ska in i laget. Men jag tror hur som helst att Markus inte hade gjort bort sig.

---

Veckans enda lektion hade jag idag. Vi fick tilldelade våra handledare och jag fick en snubbe vid namn Peter Carlman (eller Karlman). Han verkar nog bli en bra hanledare av det intrycket jag fick idag.

---

Annars är det ganska lungt. Har varit en vecka med lite amerikansks nutidshistoria som tema. Sett både Alla presidentens män samt Oliver Stones Nixon. Kanske blir det Frost/Nixon idag eller ska vi slå till med JFK?

Amerikansk nutidshistoria, eller ja 1950 och framåt rättare sagt, är nog min favoritepok inom historia. Tycker den epoken eller tidsperioden är oerhört intressant, och då inte bara den amerikanska delen utan "hela världen". Den är mycket händelserik, komplex och fascinerande. Världen växer samman under den tiden och man kan sätta fingret på exakta dagar när det hänt saker och hur det gick till. Som att den 22 november kl 12:30 (lokal tid) 1963 skjuts John F. Kennedy av en okänd mördare i Dallas. Nu måste jag nog ta att se JFK och se Kevin Costner briljera i huvudrollen.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Erik & Mackan

Lars-Tommy blev Lars-Roland och nu har vi fått Erik & Mackan som förbundskapter i fotboll. Allbäck som assisterande, det känns ju lite sådär va? Det är nog bara en temporär lösning. Ingen Zlatan, ja vad ska man säga. Tråkigt är det. Men något säger mig att Zlatan gör en Henke inom nåt år.

---

DM-helg och mitt tips gick väl ganska bra in. På herrsidan var det bara Karlberg jag hade fel på, men med det laget som Skoghall åkte till kvalet med (U-lag/juniorlag) så var det inte överraskande att Karlberg vann. Men tre av fyra semifinal-lag, båda final-lagen samt vinnarna prickade jag in. I och för sig, det var inte så svår tippat direkt.

På damsidan fick jag in alla fyra semifinallagen, båda finallagen och vinnaren. Bingo! :)

---

Måste säga att jag imponeras av Karlstads damers målvakt, Elin Forsberg. Jag har sett några matcher med henne under hösten och hon framstår verkligen som en riktigt duktig målvakt och en nyckelspelare för Karlstad i år.

Imponerad är jag också av HIF som vann över ärkerivalen Munkfors med 5-1 och skotten med hela 30-6. 0-3 mot Karlstad är inget att skämas för, man skapade en hel del, men Forsberg satte stopp. Sedan tyckte att jag det syntes att HIF inte var det mer fysiska spelet som Karlstad är vana från högre serier. Men HIF stod upp bra och ska vara nöjda med sin prestation under helgen!

---

Oj så nära vi var att ta Lesjö i lördags. Men nära skjuter ingen hare säger man ju. Vi ledde med 4-3, 5-4, 6-5 och 7-6, men får aldrig en tvåmålsledninng och lite andrum. Men jag tycker killarna ska vara nöjda med sin prestation, tänk på flera av Lesjös spelare hade vilat första matchen också. Men samtidigt vill man alltid mer, man vill vinna. Och nästa år, då jäklar ska vi ta dom!

---

Lugn dag idag. Sett "Alla presidentens män", en av mina absolut favoritfilmer. Se den!

Kvällen tillbringades på Score där jag vann över Jonsson i biljard! Det ni, det trodde ni inte va?

---

Zlatan fick guldbollen, det var ju oväntad. Not.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. NU!


DM-tips

Inläggen kommer allt tätare, men se det inte som en vana. ;)

Tänkte tippa helgens DM. Hela DM. :)

Region norr

Lesjö - Edebäck 1
HIBS - Sunne 1

Lesjö - HIBS 1

Klart jag hoppas jag har fel i tipset på den sista matchen, men Lesjö spelar i en division högre och är favoriter.

Region väster

Sunnanå - Vålberg 1
Arvika - Grums 1

Sunnanå - Arvika 2

Finallagen känns givna. Segraren där känns inte lika given, men Arvika drar det längsta strået.

Region öster

Skoghall - Väse 1
Kristinehamn - Karlberg 2

Skoghall - Karlberg 1

Den på pappret svagaste regionen har ett lag som är lite för bra och Skoghall leker hem detta. Tror dock att Karlberg skräller mot Kristinehamn. Jag bara undrar vart är Karlskoga??

Region central

GS 86 - Skattkärr 1
Karlstad IBF - Sjöstad 1

GS 86 - Karlstad IBF 2

Den på pappret tuffaste regionen. Fyra bra lag om man ser till hela regionen. Karlstad är dock det klart bästa laget.

Semifinaler

Skoghall - Karlstad 2
Arvika - Lesjö 2

Karlstad vinner derbyt, igen. Även det kanske inte är lika prestigefyllt som senast så höjer det väl tempraturen lite extra. Arvika är bra, bäst i trean. Men Lesjö är lite för bra för dom.

Final

Karlstad - Lesjö 1

Karlstad är Värmlands bästa lag, och så är det.

---

Damerna då? Jag har ju inget bättre för mig så jag slänger ett tips även där.

Region norr

HIF - Lekvattnet 1
Munkfors - IBF Lesjö 1

HIF - Munkfors 1

Upp till bevis nu Real HIF. Jag tror att seriefavoriterna vinner över storasyster, men det kommer bli en jämn och tuff match tror jag.

Region väster

Grums - Skoghall 2

Karlstad - Skoghall 1

Skoghall stärkta av framgångarna i JSM vinner över Grums. Men sen blir förstås Karlstad för svåra.

Region öster

Kristinehamn - Sjöstad 2

Skattkärr - Sjöstad 1

Division 2 slår division 3. Och division 1 slår division 2.

Region central

Deje - GS 86 2

Örnen - GS 86 2

Örnen har fördel av att de får vila sig till regionfinalen. Men GS 86 tar det längsta stået ändå. Det jag såg av dom mot HIF så tyckte jag spelade bra och försökte rulla boll och spela. Det gynnar sig i längden det.

Semifinaler

GS 86 - Skattkärr 2
Karlstad - HIF 1

Likaväl som Skattkärr är och ska vara bättre än GS 86, så Karlstad vara det över HIF. Jag tror på två favoritsegrar. Men jag har förstås gärna fel.

Final

Skattkärr - Karlstad 2

Toppen i div 1 mot botten i Elitserien. Ska Karlstad ta sitt 15:e raka (eller vad det nu kan vara) DM-guld, eller står Skattkärr för en skräll? 

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 

 


Karlstad-Arvika-Karlstad-Hagfors-Karlstad

Det har blivit lite åkande senaste dagarna. Arvika igår (onsdag) och Hagfors idag (torsdag). Anledningen till besöket i Arvika var för att spana lite på P15 Värmlandslaget, eller det som ska bli laget i alla fall. Som vanligt fanns det några intressanta spelare att följa, även om jag inte riktigt såg någon Karlsson, Englöw eller Sander. Nu var det en match och första gången de spelade tillsammans och jag kan mycket mycket väl ha fel. Men det fanns ingen som stack ut sådär jättemycket, dock får jag lov att hålla med om Andreas Henriksson har riktigt bra potential av det jag sett av honom (inte första gången jag såg han igår). Jag övertygad om att även 94-kullen har en hel del potential bland sig och vi kommer få se det framöver, detta var trots allt första matchen de spelade och truppen är ju inte ens spikad än. Och dessutom ingen hagfôrsing fanns ju med i onsdags. ;)

Nästa träningsmatch är till veckan och självklart är jag där och spanar.

Påtal om Arvika så är det lite mitt favoritresmål inom innebandyvärmland. Jag blir alltid välbemöt när jag kommer dit, finns alltid många som vill snack innebandy, många som brinner för innebandyn. Som igår, jag knappt in i hallen innan nån ropar "Nämen hej är du här Johan", då är det Birgitta Arvidsson som står i kiosken och ropar. Och sen träffar man på den ena kändisen efter den andra och det blir lite diskussioner om innebandy (förstås), till och med mannen i seket kände igen mig, men jag har då ingen aning om vem han var/är, tyvärr. Nu menar jag verkligen inte att det inte är så andra klubbar eller ställen i Värmland. Men det är något speciellt med Arvika. Det har väl blivit lite så efter att vi följt varandra genom serierna (när jag var i Edebäck) och tampades om att först vinna div 4 och sedan undvika nerflyttning. Deras satsning på egna talanger är något jag verkligen fastnat för och gillar, att år efter år ge förtroende till de som slagit igenom, men samtidigt lyfta fram nya. Roligt att se att en spelare som Markus Sandberg (92:a och högaktuell för J17 Värmlandslaget) får fortsatt förtroende trots förstärkningarna i form av Berntsson och Fredriksson.

Som sagt det är något speciellt med Arvika. Jag är dock tacksam att vi, HIBS, lyckas knycka till oss en Arvikapôjk, och honom släpper vi inte i första taget. :)

---

DM till helgen i Hagfors (bland annat). KL 9 till 20:30 (ca). Kom ner till Älvstranden och se HIF, HIBS, Edebäck med flera tampas om en plats i DM-slutspelet. Vem vet, kanske det sker nån skräll (för r ä t t lag ska tilläggas ;).. ).

---

Veckans enda lektion hade jag idag. Och den var över på två timmar och vi gjorde i princip inte så mycket. Diskuterade lite, frågade lite och sen gick på lunch. Ansträngade dag i en students liv. :)

---

Friday Night Lights fortsätter att leverera. Vilken underbart jäkla härligt fantastiskt bra serie det är! Se den!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


FNL is back!

Efter ett halvår sedan säsong 3 tog slut är äntligen Friday Night Lights tillbaka! Serien om ett am.fotbollslag på en high school i USA är den mest sevärda serien som går just nu. Underbara fotbollsscener, härlig dramatik, karaktär som coach Tayler, Riggins, Matt m.fl. Karaktär man fastnar för, känns verkliga och som man vill följa vecka för vecka. För er som inte sett FNL, gör det! Ni blir verkligen inte besvikna.

Clear eyes, full hearts, can't loose!

---

Framgångsrik helg för HIBS. A-laget vann med klara 8-2 i fredags. Oerhört gött med första trean måste jag säga. Riktigt kul att se Victors målvaktsspel, han var rena väggen i fredags.

Gick ju rätt så bra i lördags med. 18-3 och 14-3 och HIBS är klara för Regionslutspel. Det mest glädjande med dagen var när Lillåns ledare kom efter match och tackade för uppvisning och gav oss beröm för vårat spel och önskade lycka till i nästa omgång. :)

---

Review-skrivande håller vi på med just nu. Känns ganska tungt, men det kommer bli till en stor hjälp sedan när vi börjar med uppsatserna. Så det gäller att komma igenom det.

---

Albin E har skrivit på hagforsreket.blogg.se om ni vill läsa lite om helgens USM-kval.
---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


RSS 2.0