Bekräftat

Ja då var det bekräftat, Jakob Kjellman lämnar Karlstad för studier i Linköping. Säkra källor bekräftar. Men vad de blir för innebandy, om det blir innebandy, i Linköping förtäljer inte historien. Men vem vet kanske det blir SSL-spel och Linköping. Vi får se.

Jag skrev att om Kjellman sticker ökar pressen på Borsch, Adolfssons, Kongstad. Men jag glömde ju den mest framträdande, Daniel Ahl. Nu om någon gång måste lagkaptenen verkligen vara den mycket duktige och skickligare spelaren han är. Han kommer mer värdefull än tidigare för Karlstad Innebandy.

- - -

Skoghall - Arvika spelar träningsmatch till veckan, är det säsongens första innebandymatch i Värmland som involverar förbundsserielag?

- - -

Verkar inte blir något med Robin Sjöberg för Skoghall. Var det falska rykten eller rann det ut i sanden?

- - -

GS verkar ha gjort klart med ny målvakt. Den f.d. stortalangen Magnus Ehrndal med rötterna i Deje och senast i Hultsberg/Björkås ska tydligen vara klar.

Annars verkar Karlstad har gjort klart med en intressant värvning till sportgruppen. Kan inte berätta mer, men många skulle nog blir överraskade.

- - -

HIBS-fronten? Ja det ser ljusare ut än för nån vecka sedan i alla fall.

- - -

Karl och Niclas Pontén, jag inte annat än beundra dessa båda herrar. De hade inget att göra idag, så de sätter sig i bilen och tar en spontan resa till Hagfors. Karl hänger med och tränar med oss. Man kan ju inte annat än älska deras beteende. :)

- - -

Sommarjobbet på posten rullar på, som det gjort de tre senaste åren. Men nu har jag passerat hälften. Tre veckor kvar, gött!

Inget emot att jobba på posten alls, trivs jäkligt med arbetsuppgifterna och arbetskamraterna. Men alltid gött man när man kan börja räkna ner. Speciellt när sommarjobbet slutar i samband med att innebandyn och matcherna drar igång. :)

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Äntligen augusti!

Visst är det gött att det är bara dagar, ja bara timmar kvar innan augusti 2010 är här! Då drar ju innebandyn igång igen på allvar. Träningsmatcherna börjar, trupperna spikas, de sista desperata värvningarna görs. Vi är nog många som längtar, hoppas jag i alla fall.

- - -

Rykten gör gällande att Jakob Kjellman, trots två-års kontrakt i Karlstad, flyttar till Linköping för studier. Om det blir spel i Linköping i SSL förtäljer inte historien. Men stämmer är det förstås ett tungt tapp för Karlstad. Att förlora Staffan, Linus och Jakob på en sommar och ersätta dom med oprövade Kongstad och comebackande Österdahl känns lite tunt.

Men Karlstad ska ha cred för att de ger förtroende till Colling x 2, Lindeman och Anton Kjellman. Ofta pratas det om att man ska satsa på de yngre, men när det kommer till kritan brukar det bli att man inte riktigt vågar och låter "de äldre" spela ändå. Men en sak är ju tydlig enligt mig i alla fall. Karlstad kan inte ha som mål att vinna serien eller ens bli ett topplag. Serien är tuffare än ifjol och man har tappat tre av sina fyra bästa forwards/centrar. Men man har en stark defensiv och en bra målvakt, och trots allt en helt okej forwardsuppsättning kvar. Karlstad skulle jag tro blir ett stabilt mittenlag i serien, precis under topplagen. Vilket de skulle vara med Kjellman också, men nu ökar pressen på Borsch, Adolfssons, Kongstad etc att "bära" Karlstad. 

Men säg att Collingfemman skulle ta det där steget (just den frågan verkar dela Värmland, och ha så gjort i några år, om de ska lyckas eller inte), ja då kan Karlstad överraska. Inte vinna serien, nej nej, men sno poäng från topplagen.

Men nu ska vi också komma ihåg att officellt är ju Kjellman kvar i Karlstad.

- - -

Skoghall verkar ha hittat sin reservkeeper också. Man har plockat till Jakob Andersson från GS 86. Skoghallsfostrade Andersson gick ju till GS för sommarn och har fått spela lite i division 2 i år. Andersson har ju fått vara i skuggan av jämngamle Jon Hedlund, nu är Jon borta och Jakob får träda in i A-laget. Klarar han av att ersätta Niklas Nilsson vid ev. skada, ja det återstår att se.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut och att Hagfors behöver en ny sporthall.

Och året var

På 1960-talet bodde det, tro det eller ej, 21 029 personer i Hagfors kommun (och med det menar jag alltså den ytan som Hagfors kommun täcker idag, för på den tiden var Ekshärad, Gustav Adolf och Norra Råda egna kommuner). 21 000! Ja ni läste rätt. Idag, eller ja 2009, bodde det 12 636 personer på samma yta. En minskning med nästan hälften.

Men, det finns ljus i tunneln. I mitten av augusti ökar siffran med en person, undertecknad ska för första gången i mitt liv bo i Hagfors.

Börjar vändningen tillbaka mot 21 000 samtidigt? Det får framtiden utvisa. ;)

- - -

Oj, det finns så mycket jag tänkt skriva om. Under sommarn jobbar på posten och det blir några minuter, timmar, per dag då man sitter och kör och då brukar jag komma på en massa saker jag skulle vilja ta upp. Men nu när jag sitter och försöker komma på vad det är jag tänkt och funderat på så är det tomt. Blankt. Kommer då inte på något.

- - -

Min chef brukar fråga mig varje dag, mest på skämt kanske, om jag gjort någon värvning. Och svaret, varje dag, blir detsamma, nej.

Och så förblir det nog också. Vi har några spelare, ja ni vet nog vilka det är, som fortfarande inte är helt klara för spel under 2010/11. Några mycket duktiga spelare som vi förstås hoppas finns med i laguppställningen i premiären mot Runsten. Men dit är det en bit kvar och en del "hinder" kvar komma förbi. Men jag är ständig optimist och jag hoppas det ska ordna till bästa, för alla, i slutändan.

- - -

Skrev ju inte vart i den stora staden Hagfors jag ska bo. Jag ska bo det som kallas "nya" HSB. Det är inte alls nytt, men det är väl de nyaste HSB-husen i Hagfors. Ungefär som att bostadsområdet Sundfall fortfarande kallas det nya området. Men hur länge sen är det sen det verkligen vart nytt? 15 år? 20 år?

- - -

Fick mig en rätt rejäl käftsmäll av Iniesta. Jag ifrågasatte att det inte fanns någon debatt om "kampen" mellan Iniesta och Fabregas, och att Iniesta alltid togs före. Den lille Andrés var kanske finalens bästa spelare. Men samtidigt, det var när Fabregas kom in som Spanien verkligen fick den extra farten och spetsen som gjorde att de, enligt mig, vann matchen.

Så svaret på frågan kanske hela tiden var Iniesta OCH Fabregas och inte Iniesta ELLER Fabregas.

- - -

Nej, jag kommer fortfarande inte på vad det är intressanta saker jag funderat på när jag åkt runt i paketbussen om dagarna.

Får återkomma i frågan.

- - -

Vad hände med juli egentligen? Imorrn är det 23 juli och det känns som dagarna bara flyger förbi och sommarn snart är slut. Men det finns ju en positiv sak med det. Innebandynsäsongen kommer ju närmare och närmare för varje dag. :)

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Lite VM-snack

Klockan är 18:00 när jag börjar skriva detta inlägg och om två timmar börjar den match som bara SuperBowl, Oscars-galan och invigningen av sommar-OS har lika många TV-tittare som. Holland-Spanien. Vilket av de historika "loser"-lag (i VM-sammanhang, båda har ju vunnit EM-guld) ska bryta trenden. Egentligen vet vi svaret redan. Paul, världens mest berömda bläckfisk, har ju tippat Spanien. Och Paul har ju inte fel, heller? Men notera att i EM-finalen för två år sedan tippade han Tyskland, och som ni alla vet så vann ju Spanien finalen i Wien.

Kanske Paul inte pallar press när det kommer till finaler? ;)

Nej, men Spanien ska vinna. De har den klart bästa truppen i VM. Deras två reservmittbackar (Albiol och Marchena) skulle nog få spela från start båda två i Holland, Arbeloa (reserytterback) skulle nog kunna peta den upphausade (stavas det då??) van der Wiel. Stekelenburg skulle nog knappt ens få vara med i Spaniens VM-trupp. Trion Casillas, Reina och Valdes har alla tre meriter och erfarenhet som Stekelenburg saknar.

Men som det så bekant heter, på pappret vinner man inga matcher.

Det har varit mycket prat om Torres vara eller inte vara i Spaniens startelva. Fernando Torres är, trots att han spelar för Liverpool, en av de forwards jag rankar högst i världen. Men just nu är han helt ur form, saknar rörligt. Man undrar varför inte del Bosque satte in Pedro (eller David Silva) tidigare. Man såg ju semin hur mycket bättre Spanien blev med den mycket mer rörligare Pedro än Torres.

Många säger att VM:s största besvikelse var Rooney. Och alla kan nog vara överrens om Rooney gjort både bättre matcher och landskamper än de vi fick se nu under VM. Men det är en sak att vara dålig i ett underpreseterande lag. Men att vara dålig i ett lag som når VM-final, det är något annat. Så jag säger som Jesper Karlsson sa till mig, Torres är VM:s största besvikelse. Han måste vara den mest underpresterande (någorlunda) ordinare forwarden i ett finallag sedan Guivarch 1998.

Nu fattas dert väl bara att han avgör finalen bara för det. ;)

Om det var debatt kring Torres så saknar jag debatten om Fabregas. Cesc Fabregas är utan tvekan en av de absolut bästa innermittfältarna i världen. Han bär sitt Arsenal på sina unga axlar. Men i Spanien är tvärbänkad. Att Xavi ska spela före honom köper jag till 100%. Men vad är det som gör att Iniesta, gång på gång, väljs före Fabregas?

Jag vill inte påstå att det är fel att Iniesta spelar före Fabregas. Men jag saknar debatten, ifrågasättandet.

- - -

Oftast brukar man förknippa varje VM med en speciell spelare, eller en speciell händelse. Säger man 1998 tänker man ju på Zidane, säger man 2006 blir nog svaret också Zidane, han var ju huvudperson i båda VM (och finalerna), på lite olika sätt. 2002 var ju Ronaldos stora återkomst efter skadorna. 1986 var Maradonas VM, Pelé 1958 & 1970, Cruijff 1974. Paolo Rossi står väl som symbol för hela Italien 1982. Men vem är spelare, eller händelse.

Är det någon spelare som varit så där lysande, lyft sig över de andra? Stått för något spektakulärt, utöver det vanliga? Nja, jag har då svårt att komma på någon i alla fall. Forlán har burit Uruguay, Özil och Müller står väl för det nya Tyskland och utan David Villa hade inte Spanien tagit sig till final. Men ändå, nej, det är inte så att jag (tror jag i alla fall) kommer tänka på de namnen när jag tänker tillbaka på VM 2010.

Nej, mitt svar är faktiskt en tränare. För första gången har en tränare fått mer uppmärksamhet än spelarna, mer fotografer har följt honom, fler journalister har varit på hans presskonferensen. Och nej, det är inte Lasse Lagerbäck jag menar, inte Svennis heller. Utan förstås Diego Armando Maradona.

Trots att han inte spelat, även om han nog gärna ville, så kommer jag nog förknippa 2010 och VM med just legenden från Argentina.

- - -

Men än ska man kanske inte bestämma vad som ska symbolisera VM. 2006 utsågs Zidane till bästa spelare i VM:et, innan finalen. Efter finalen var nog alla överrens om att han inte var värd priset.

Så än ska man inte säga vad man kommer minnas mest. Kanske Villa eller Sneijder bombar in ett hat-trick och det är man minns. Eller kanske någon gör en Zidane årgång 2006.

Eller så kan vi få en finale som den 1994 eller 1990. Men det hoppas jag inte. Då kan man lika gärna se målarfärg torka istället för att se på finalen. Kanske vi kan hoppas på en final som den 1958 (5-2 till Brasilien mot Sverige) eller 1970 (4-1 till Brasilien mot Italien). Eller varför inte lite härliga domarkontroverser som i finalen 1966 (4-2 till England mot Tyskland). Det skulle vara lite grädde på moset efter alla tveksamma beslut i detta VM:et.

- - -

Får lov att uppmärksamma vår käre tränare Thomas Eriksson också. Nej, han har inte fyllt år. Men innan VM tippade han att Holland och Spanien skulle mötas i final. Vad mer kan man säga än att killen har koll.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


RSS 2.0