Hösttecken

Man märker på flera sätt att hösten väntar runt hörnet. Förstås så börjar det bli lite kallare ute, lite mörkare på kvällarna. Men så finns det förstås också flera andra hösttecken. Träningsmatcher runt om i "innebansverige" har börjat och spelas för fullt nästan varje dag, fotbollsligorna runt om i Europa har dragit eller börjar inom kort, skolorna börjar etc.

Jag måste säga att hösten är något av en favorit för mig. Jag längtar nästan till oktober. Tänk er fin oktober, klar blåhimmel, löven har börjat falla, kan inte riktigt få ord på vad jag gillar så mycket med det, men det är något jag verkligen uppskattar, fina höstdagar. Framförallt om de infinner sig på dagar då det är innebandy nere i Älvstrandshallen. Serierna startar, det är spekulationer om hur lagena ska klara sig. "Nej detta kommer inte gå bra, laget är för tunt och för många orutinerade" eller "Känns som de fått ihop det bra i år, kan bli bättre än förra säsongen". Normalt sett är väl den första kommentaren de mer dominerande i våra trakter i alla fall. Får hoppas man bevisa att de har fel. :)

- - -

Vinst mot Arvika. Riktigt gött måste jag säga. 7-1 ledde vi med en bit i tredje och koncentrationen var kanske inte på topp sista 10 minuterna, i alla fall inte i defensiven. ;)

Har missat HIF:s båda matcher mot Karlstad, vilket förstås är tråkigt. Men ibland är det svårt att vara på två ställen samtidigt. Missade också våran oavgjorda matche mot Karlskoga, lovar, det ska inte upprepas. ;)

- - -

Nu väntar veckan sista pass på posten, och sista veckan som jag hoppas kontinuerligt. Nu blir det sporadiska inhopp på det statliga postverket framöver.

I helgen, fre-sön, väntar innebandycup med juniorena i Örebro, vilket jag tror både ledare och spelare, och förstås föräldrar ser framemot. Ska bli kul att få träffa även dom. Våran trogna supporterskara, oavsett vart i Sverige vi befinner oss. :)

- - -

Nu måste jag dra till jobbet. På återhörande.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny, eller i alla fall ombyggd, sporthall. 

Höst

Dagar på sommarjobbet börjar lida mot sitt slut. Nu är det bara nio dagar kvar faktiskt. Varit fullt ös sedan 8 juni nästan nu.


Och att sommarn börjar lida mot sitt slut märks på många sätt tycker jag. Träningsmatcher i innebandyn duggar allt tätare, Premier League (och all övrig fotboll värd namnet) börjar, det börjar bli lite kyligare ute och det kanske inte är ett hösttecken, men på radion har de spelat Amy McDonalds This is the life och den låten känns verkligen som en höstlov. Lite skottsk eller irländsk, och Skottland och Irland känns som områden som jag förknippar med mysigt höstväder.

- - -

GS vann över Arvika idag med 5-3 i Arvika. GS är ju laget i våran serie som jag har minst koll på av de värmländska. Känns som laget står i vägskäl, antingen fortsätter man att ta in äldre (över 20 år) spelare utifrån eller så satsar man ungt och eget, eller unga utifrån.

Finns flera spännande och duktiga unga lirare i GS. Som backarna Jens Holm och Joakim Carlén. Carlén imponerade verkligen på mig under fjolårsäsongen under de matcherna jag såg och måste vara en spelare som är aktuell för Värmlandslaget senare under säsongen.

- - -

Får passa på att säga GRATTIS till Emil Kruse, Adam Pettergård och Simon Ejdsell till sina platser i TV-pucklaget. Hoppas det går bra för er nere i Kristinehamn!

- - -

HIF - Karlstad IBF typiskt att man ska hålla på flytta så man missar matchen. :(

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Pokerspelarn

Innebandydelen av föräsongen för våran del är igång och plötsligt, trots en förkylning, så känns livet mycket härligare. Snart dags för första träningsmatchen också.

Kul att få träffa alla som man inte sett så mycket av under sommarn, vi har ju några som inte spenderar sommarn i Hagfors. Men allra roligast var det att få träffa Thomas igår. Herr Eriksson anlände från Umeå i söndags och kastade sig rätt in i innebandyn med träningar både idag och igår, samt möte imorrn.

Jag har tänkt en del på hur mycket jag skrivit om Thomas här i bloggen och kommit fram till att det varit alldels före lite. Det är verkligen dags att amatörpokerproffset från Umeå får lite bloggutrymme.

Första gången jag träffade Thomas, eller ja såg han i alla fall, var när han besökte Hagfors med sitt skollag från Stockholm, de skulle möta Asplundsskolan i Skol-SM. "Motståndarna har förbundskaptenen som tränare" hade någon sagt på förhand. Thomas, eller ska vi säga Moa Hedlund, ledde sitt lag till seger mot Asplund. Men att denne förbundskapten skulle göra ett återbesök i Hagfors ca 1,5 år senare, nej det var det nog ingen som trodde då.

Men så en dag i april var han på besök i Hagfors, gymnasiet skulle utöka från en heltidsanställd till två och Thomas var av de som sökt tjänsten. Johan G skulle visa upp Hagfors, men lyckades mest bara köra fel. Men efter ett besök på skolan och lunch var mitt andra möte med Thomas över. Och intrycken var bara positiva. Dagen efter blev ännu bättre, efter en resa till Stockholm (i Johan G:s gamla bil, och alla vet hur liten den var) framkom det att Thomas var historieintressad och landet på andra sidan Atlanten tillhörde även det intressesfären.

Thomas fick tjänsten och i augusti anlände han. Sen blev det högsta växeln direkt och det blev en resa genom höga toppar och några dalar också. Allt från besöket i Borlänge som nog hela A-truppen vill glömma och då Richard Bjöörn fällde den härliga kommentaren "'Fortsätter vi spela så här så får vi möta I2 nästa år", till den dramatiska Surahammar-matcherna i både div 2 (hemmamatchen bör tilläggas kanske) och JAS. Men jag minns inte bara själva matcherna. Jag minns Daniel Jonssons ögon när Thomas hade första träffen med A-laget i maj 2009, det bara lös ur ögonen på Daniel. Jag hade pratit mig varm om Thomas, som jag knappt kände, för Daniel och Daniel var riktigt nöjd efter första mötet, och tror inte att han är särskilt besviken efter ett år med Thomas som tränare. Eller Thomas totalt avslappnade stil inför matcherna. Under uppvärmningen kan han totalt slappna av och kolla hur det går de matcher han spelat på i innebandyn, helst damelit och div 2 NN (numera div 1 dito). Kan ju också meddela att NordicBet får nog betala Thomas mer pengar än tvärtom.

Thomas förändrade mycket när han kom, han införde alla dessa uttryk som kommit att nästan bli mer kända än han själv. "Bra å komma nära!", ”Bra höjd”, ”Jobba med prestationen” och "Måste jobba lågt!" för att nämna några och sen min favorit ”Varför laga något som inte trasigt”. Men främst så förändrade han attityden i laget och klubben. Allt blev mer seriöst, ambitiöst och proffsigt. Det blev styrspel, växel 1, växel 2 med mera, undrar när växel 3 ska börja användas? Men att kunna en växel är inte dåligt, ”one small step for an floorballplayer, but a giant leap for an HIBS-player” kanske. Med efter en introduktionssäsong med A-laget så tror jag både laget och Thomas är laddade för att visa som sa ”ni värda att ligga högre än vad ni gör”, ”ni är bättre än tabelläget” att de hade rätt. Men nu också i tabellen.

Går ju inte att inte nämna SM-guld om man ska skriva om Thomas. Utan han hade det inte blivit något guld, det är jag i alla fall jag övertygad om. Vi hade bra spelare, en bra trupp, en bra organisation kring laget, men vi saknade tränarn som skulle kunna få ihop det hela till ett helt pussel för att nå långt i USM. Thomas var regissören som la ihop pusslet, så att det passade perfekt.

Jag måste säga att jag har uppskattat året som gott med Thomas riktigt mycket. Jag har fått lära mig mycket, jag har upptäckt att det finns fler innebandyidioter som andas och lever innebandy 24 timmar om dygnet. Alla långa samtal under året, som det en timme långa samtalet om distriktslagsverksamhet runt om i Sverige. Måste säga att det känns bra att Thomas numera har Halebop, blir lite billigare.

Men kort och gott, tack året som gått och det känns riktigt gött att du är på plats igen, jag ser oerhört mycket framemot säsongen som kommer, och jag tror du gör detsamma. Dessutom jag ska försöka ta med Kennedy-DVD som jag glömt att ta med i snart ett år.

- - -

HIF:s nyförvärv från ÖLAND (inte Gotland) Caroline Persson har en egen blogg. Hon ska med andra försöka det både Karl Pontén och Albin Englöw misslyckats med. Att driva en innebandyblogg. Känns som Caroline nog ska kunna klara sig längre än killarna.

http://hagforscarro.blogg.se är adressen. Och av det jag läst hittils ser det riktigt ljust ut på bloggfronten för unga innebandyspelaren från Färjestaden.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Hur ***** dum i huvve kan man vara?

Ja undrar nog jag och stora delar av "hockeysverige" idag. Förstås är det Robin Rahm jag syftar på. Den 24-årige målvakten som stod på tröskeln till att bli en stormålvakt i FBK. Spelade bra ifjol, stod hela slutspelet och med de bästa laget FBK haft på år och dag framför sig var vägen till hjälte-status utstakad.

Men då proppar han i sig anabola. Hur *** tänker man när han gör det? Han måste ju veta att han gör fel, att det inte är tillåtet. Han säger att det var för att påskynda rehaben efter en operation. Men som i alla fall med doping finns det inga ursäkter som hjälper. Alla har gjort lika mycket fel.

Det enda han ska ha cred för att han erkänner att han gjort fel direkt och inte kommer med en massa undanflykter eller liknande. Han skyller inte på nån lurat honom eller så.

Men ändå, han har kanske förstört hela sin karriär. Han har dragit skam över svensk ishockey i allmänhet och FBK i synnerhet.

Att FBK bryter hans kontrakt ser jag som en självklarhet.

Nu får de ut och hitta en ny "guldmålvakt" med bara en dryg månad kvar till seriepremiären.

- - -

Mangskog meddelar på sin hemsida att de inte har en tillräckligt bra trupp för att spela i nya division 2. Förstås tråkigt att en klubb som Mangskog inte kan få ihop ett slagkraftigt lag. Under min tid i Edebäck hade vi många härliga duster mot Mangskog både i div 4 och div 3.

Just Edebäck bör väl gynnas av detta, de kom ju fyra i kvalet och borde väl få frågan att få ta Mangskogs plats i div 2. Den enes död, den andres bröd.

En annan konskevens kan bli, om jag minns rätt, är att Munkfors får gå upp till division 4. Därmed skulle vårt U-lag få två härliga derbyn mot både Edebäck U och Munkfors.

Men vi får vad de blir. Inget är ju klart rent formellt än.

- - -

12-2 till Skoghall igår blev det till slut. Att Skoghall skulle vinna var ju ingen högoddsare och Arvika fick sig nog den genomkörare de ville ha.

Blir lite tuffare till helgen för Skoghall, då möter de nämligen Linköping, och kanske Jakob Kjellman??

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Matcherna är igång!

Just nu spelar Skoghall mot Arvika i vad som måste vara första träningsmatchen för säsongen i Värmland. I skrivande stund leder Skoghall med 6-2 i Mörmon.

Kul att att innebandyn startar på allvar!

Ja jag vet att jag skriver i det varje inlägg. Men innebandy är livet och nu när det drar igång på allvar är den underbar känsla som sprider sig i kroppen. Man bara kan inte få nog. Man vill se matcherna, träningarna, snacka innebandy med allt och alla. Åkte till och med upp och såg lite av HIF:s träning förut. De unga nykomlingarna såg helladdade ut. De har kört på hårt under sommarn och verkar vara riktigt laddade inför debuten i förbundserierna.

Det blir dock en debut i förbundserierna utan Sabina Bromander som bestämt för att gå tillbaka till moderklubben Edebäck. Istället får publiken bekanta sig med nya namn som bland annat Caroline Persson (gjorde första träningen idag), Sandra Jansson och blott 14-åriga Johanna Hultgren. HIF har på ett sättet blivit ett år äldre än förra säsongen, men ändå, nästan yngre.

Men jag säger som Manchester United legendariske tränare Sir Matt Busby "If they are good enough, they are old enough". Sagt av mannen som höll på att ta erövra den europeiska toppfotbollen i slutet av 1950-talet med ett gäng ungdomar, men fick se sitt lag slåss i spillror, bokstavligen talat, i flygkraschen i München i februari 1958. I kraschen dog flera unga landslagsspelare och stommen i Man Utd. Men Busby överlevde kraschen och symboliken är stor när den 18-årige Bobby Charlton kryper fram ur vraket. Han skulle bilda kärnan i den nya United-lag som Busby byggde upp och som erövrade Europa under 1960-talet. Och han var även tongivande i det engelska landslag som vann VM 1966.

Men nu kom jag från ämnet, men kunde inte låta bli att skriva om lite idrottshistoria. Busby hade unga lag i Man Utd, men menade åldern ska inte ha någon betydelse, utan hur bra de spelar. Som sagt, If they are good enough, they are old enough.

Med detta sagt menar jag inte att man ska sats blint på juniorer, de som platsar och har ambitionen ska spela, oavsett om de är 15 eller 35 år gamla. Men samtidigt ska man automatiskt inte räkna bort de yngre, bara för att de är yngre.

- - -

Fick höra lite silly season-snack idag. Jag skrev ju häromdagen att Karlstad fått ett fint tillskott i sportgruppen, det var lite fel. Tränarstaben är det som fått ett fint tillskott av ganska så meriterad tränare. Vem? Nja, kolla in Karlstads träningsmatcher så får ni se. ;)

Karlstad verkar inte ha stängt butiken. Precis som de sa till NWT, eller var det VF?, så letar de nya spelare. Men hellre unga och ambitiösa än som de sa avdankade äldre. Och en ung verkar vara på gång. En av Värmlands mest lovande när han var i de äldsta pojkåren. Men skador har stannat av utvecklingen på senare. Men potentialen finns där, men är den tillräckligt utvecklad för Allsvenskan. Det återstår att se, om det nu ens blir något.

- - -

Karlstads damer verkar ha tappat Emma Vieweg och Jennie Andersson till Norge. Hoppas ryktena inte stämmer, det skulle försvaga en redan tunn trupp för Värmlands enda elitlag.

- - -

Dagarna på Posten fortsätter att rulla vidare, bokstavligen talat. Fått förlängt till att jobba hela augusti. Och det behövs ju för att betala och övriga räkningar. Studiemedlet ramlar ju inte in förrän i mitten av september.

Jag har köpt bil, har jag skrivit det? En vit Renualt Megane -00 blev det. Halvkombi. Känner mig nöjd med köpet. Den startar, ganska bensinsnål och är liten, mina tre krav.

Mina förra bil, som ännu inte är såld ska tilläggas, är ju en vit Golf 3 -93 som går under namnet Vita Blixten, så den nya bilen har förstås därmed fått namnet Vita Blixten II. ;)

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Omstart av silly season

Fick en kommentar till senaste inlägget om vad jag menade med att nu ökar pressen på bl.a. Adolfssons att bära laget när även Kjellman sticker. Tydligen är det så att den ena av bröderna har slutat och den andra ska ut och resa och missar stora delar av säsongen. Detta hade jag helt missat, och när jag kollar arkivet på Karlstads hemsida så stämmer ju det, inga nyheter om bröderna Adolfsson om säger att de ska spela.

Återigen ett tungt tapp för Karlstad. Men samtidigt jag är jäkligt nyfiken på den satsningen de gör på sina egna produkter. Ska bli intressant att se hur det går de Kjellman d.y. och Collingfemman, och ev. ytterligare spelare som plockas upp från Sjöstad.

Nils Adolfsson sa till NWT idag att de vill ha in två spelare till, men tar hellre två yngre än två avdankade. En helt rätt tanke och jag hoppas de gör som de säger. Två spelare som faktiskt kan bli aktuella är ju Andreas Andersson och Mattias Ardell, båda som spelade i GS ifjol, men nu gått över till Sjöstad. Framförallt Andy var ju en av GS allra bästa och mes framträdande spelare under förra säsongen. Han är också en mycket bra person brevid plan och skulle, med lite tid och förtroende, inte göra bort sig högre upp än gamla div 2.

- - -

Jakob Andersson får konkurrens om att vara reserv bakom Niklas Nilsson i Skoghall. Eller snarare Niklas Nilsson får konkurrens som speltid. Erik Mårtensson spelare i Skoghall från och med nu. En bra värvning, en målvakt som varit med på nivån förut och har rutin.

Värre för Hultsberg/Björkås som därmed har tappat sin två målvakter från förra säsongen, Magnus Ehrndal uppges ju ha skrivit på för GS.

- - -

Början av augusit brukar betyda brottet mellan barmark och "vanlig" innebandyträning. Och så även för oss, på måndag kör vi igång på allvar med den vanliga träningen.

HIF började sin vanliga säsong igår och det uppges ha varit bra uppslutning och en bra träning. Ska bli intressant att följa detta unga HIF (ja de är nästan yngre än ifjol) under säsongen.

- - -

VIBF bjuder in pressträff för förbundslagen i början av september. Hoppas alla förbundslagen hoppar på denna initiativ. Ett utmärkt att få presentera truppen, målen och tankarna om säsongen som kommer.

Sen kommer ju idén från en mycket begåvad person också. ;)

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

RSS 2.0