Omstart av silly season

Fick en kommentar till senaste inlägget om vad jag menade med att nu ökar pressen på bl.a. Adolfssons att bära laget när även Kjellman sticker. Tydligen är det så att den ena av bröderna har slutat och den andra ska ut och resa och missar stora delar av säsongen. Detta hade jag helt missat, och när jag kollar arkivet på Karlstads hemsida så stämmer ju det, inga nyheter om bröderna Adolfsson om säger att de ska spela.

Återigen ett tungt tapp för Karlstad. Men samtidigt jag är jäkligt nyfiken på den satsningen de gör på sina egna produkter. Ska bli intressant att se hur det går de Kjellman d.y. och Collingfemman, och ev. ytterligare spelare som plockas upp från Sjöstad.

Nils Adolfsson sa till NWT idag att de vill ha in två spelare till, men tar hellre två yngre än två avdankade. En helt rätt tanke och jag hoppas de gör som de säger. Två spelare som faktiskt kan bli aktuella är ju Andreas Andersson och Mattias Ardell, båda som spelade i GS ifjol, men nu gått över till Sjöstad. Framförallt Andy var ju en av GS allra bästa och mes framträdande spelare under förra säsongen. Han är också en mycket bra person brevid plan och skulle, med lite tid och förtroende, inte göra bort sig högre upp än gamla div 2.

- - -

Jakob Andersson får konkurrens om att vara reserv bakom Niklas Nilsson i Skoghall. Eller snarare Niklas Nilsson får konkurrens som speltid. Erik Mårtensson spelare i Skoghall från och med nu. En bra värvning, en målvakt som varit med på nivån förut och har rutin.

Värre för Hultsberg/Björkås som därmed har tappat sin två målvakter från förra säsongen, Magnus Ehrndal uppges ju ha skrivit på för GS.

- - -

Början av augusit brukar betyda brottet mellan barmark och "vanlig" innebandyträning. Och så även för oss, på måndag kör vi igång på allvar med den vanliga träningen.

HIF började sin vanliga säsong igår och det uppges ha varit bra uppslutning och en bra träning. Ska bli intressant att följa detta unga HIF (ja de är nästan yngre än ifjol) under säsongen.

- - -

VIBF bjuder in pressträff för förbundslagen i början av september. Hoppas alla förbundslagen hoppar på denna initiativ. Ett utmärkt att få presentera truppen, målen och tankarna om säsongen som kommer.

Sen kommer ju idén från en mycket begåvad person också. ;)

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Kommentarer
Postat av: Rassolfi

Man kan ju inte påstå att Karlstad satsar på egena produkter när många kommer från sjöstad och andra lag, man har tyvärr inte så mycket i dom egena leden. Man kan kanske säga att Karlstad satsar på spelare lokalt, fast det kan man nog säga om alla lag i och runt Karlstad

2010-08-04 @ 12:00:26
Postat av: Orolig hibs are

Vad händer med Hibs. Verkar ju som halva laget försvinner. Man behöver verkligen dom äldre, dels för rutin och sen för att det skall finnas folk från orten i laget. Ger automatiskt mer publik

2010-08-04 @ 12:01:30
Postat av: Johan C

Rassolfi: Nu är det ju så att Sjöstad är Karlstads farmarlag. Och dessutom har Tom Colling, Adam Colling, Nils Lindeman och Anton Kjellman spelat i Karlstads IBF i hela sin karriär (bortsett från 1 säsong för Collings och Lindeman då de var i Sjöstad). Och ja, jag vet att Tom har en säsong i Skåre när han var typ 10 år. Men alla fyra är sannerligen Karlstad-produkter.



Detsamma gäller även majoriteten av spelarna i Sjöstad.

2010-08-04 @ 12:08:37
URL: http://johancarlsson.blogg.se/
Postat av: Johan C

Orolig hibs are: Självklart är det viktigt för oss att vi har spelare som kommer från trakten. Och att vi har en blandning av äldre och yngre spelare. Viktigt för att locka både publik och sponsorer. Men samtidigt kan vi inte ha en trupp med 100% spelare från trakten om vi spela på den nivån vill är på nu och till den nivån vi vill nå anser jag. Men stommen och kärnan ska vara spelare fårn trakten.



När det gäller Tore, Fingal och Bobby har det varit klart sedan länge att de skulle lämna.



Vi har dock flera lokala spelare kvar. Viktigt att komma ihåg att även flera av de yngre, så som Albin och Victor även de är lokala spelare.



Men jag förmodar att det du syftar på är bröderna Karlstam och Krille. När det gäller Krille jobbar han kvar i Norge, men har sökt jobb i Hagfors och både han och vi väntar med att se hur det har gått. Bröderna Karlstam finns nu alla tre numera på hemmaplan när det gäller jobb. Vi hoppas verkligen att de ska spela med oss under 2010/11. Men inget är påskrivet än och vi får vänta och se vad som händer under närmaste veckorna.

2010-08-04 @ 12:14:11
URL: http://johancarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0