Magic

Daniel "Magic" Johnsson kom med i landslaget! Hur kul är det inte det! Värmländska spelare i herrlandslaget är vi inte borta skämda med. Så vitt jag vet så är det bara Bult som var med på senare tid, och det var ju några år sedan. Hoppas Daniel tar chansen och att det blir en fortsättning för han. Och han får gärna få sällskap framöver också. Kanske av gamle lagkamraten från Nykroppa Daniel Falk, som inlett säsongen riktigt bra i Warberg.

---

Tung förlust i söndags. Vi lyckas inte förvalta chanserna i första perioden, saknar allt vad spel heter i tredje. Runsten får matchen dit de vill när det blir hawaii-spel och vinner matchen. Vi får jaga vidare på fredag i "måstematchen" mot Falun Ungdom.

Vi kommer docks sakna Bata. Han slog upp skadan i söndags och vill det sig illa så kan han bli borta i upp till 2 månader.

---

Lugn vecka i skolan, lektion i måndags och imorrn. Sedan är gäller det förstås att plugga själv också. :)

---

USM-kval på lördag. Börjar vi resan mot Landskrona? Eller blir det tvärstopp i Hagfors?

---

David Villa och David Silva på gång till Man Utd enligt rykten. Jag tror inte det stämmer, men jag skulle inte bli besviken om man säger så. :)

---

Nu blir det lunch på stan med min kära moder.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.
 

Tid

I måndags fyllde världens bästa Greta ett år! Tänk ett helt år har passerat sedan syrran ringde mig och berättade att lilla Greta födds. Det är kanske en klyscha att tiden går fort eller "tänk va fort åren går", men f*n det stämmer ju. Så nu är Greta på väg att bli stora tjejen!



GRATTIS än en gång charmtrollet!

På tal om tid så har jag snart pluggat i 4.5 år och det känns verkligen inte som att det var 4.5 år sedan jag flyttade ner till stan för att börja på Universitet. Men samtidigt när jag tänker efter så är det ju mycket som hänt på dessa år. Allt från första uppsatsen som skulle lämnas in, den överdrivna ångesten för första tentan, alla fester, alla härliga männsikor man träffat. Åren har också innehållet ett fotbolls-VM i Tyskland och ett EM i Österrike som jag besökt. Vunnit serier i innebandy, åkt ur serier i samma sport och så mycket mer inom just den sporten. Men ändå, 4.5 år, en femtedel av mitt liv nästan. Har det verkligen gått så länge? Ja tydligen, siffror ljuger ju sällan. Det är väl som klyschan ändå, "tänk vad åren går". Och om mindre än sex månader har jag närmare till 30 år än 20 år. ;)

---

Håll koll på HIBS.nu närmaste dagarna. Kan bli lite överraskningar, vem vet.

---

Haft lektion om hur statistikprogrammet SPSS idag. Kanske inte den lektionen som de flesta uppskattat allra mest, men jag var mer nöjd. Älskar ju statistik i alla dess former. Så det var kul att få lära sig lite mer om hur ett såpass avancerat program funkar. Mindre nöjd var nog Fritte, han såg mer och mer komfunderad ut ju längre lektionen pågick. :)

---

Hade besök av Stöllman i helgen. Det var riktigt gött att träffa han igen. Saknar våra två år tillsammans på Duvkulla. Blev många timmars snack om allt mellan himmel och jord, många timmar framför TV:n med film, spel o.s.v. Det saknar jag ska jag villigt erkänna. Kompisar som Stöllman växer inte på träd. Vi får hoppas att han inte blir kvar i Norge hela livet nu. ;)

---

Hittade ett videoklipp som väcker härligt minnen. Man får rysningar när man ser det. Sen är låten helt underbart go också.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Man blir stolt

Underläge med 4-7 långt i andra perioden. Få trodde på seger. Men vändningen kom. Och man är jäkla stolt över killarna, både spelare och ledare, över den moral, kämpaglöd och inställning de visar upp i slutet av andra perioden och framförallt i tredje. De vek aldrig ner sig, gav aldrig upp. HIBS blir att räkna med framöver, kom ihåg det alla lagen i division 2 södra norrland!

Tyvärr var inte juniorerna lika framgångsrika idag. 9-10 till Sätra med fem sekunder kvar. En förlust som svider, men det är "bara" att lära sig av det man gjorde bra, och ta med sig det i framtiden, och det man gör mindre bra, och lära sig av det.

Och som nån det är ju bara plastinnebandy ;).

---

Jag är lite efter kanske med denna text, men det blir inte bloggande så ofta som jag vill. Men Lagerbäck har ju avgått och lämnat jobbet han haft i 10 år (var ju assisterande i två år innan det). Och vilken era han haft vid rodret. Fem raka mästerskap, en bedrift han är ensam om inom svensk fotboll. Men alltid omdebatterad. Och nog saknas nog den där fullträffen i ett mästerskapen. 2004 var året det skulle se. Henke var i toppform, Ljungberg hade aldrig varit bättre, Zlatan hade slagit igenom, vi hade 4-5 mittbackar att välja på som var lika bra etc. Men straffar mot Holland satte stopp. Men trots att det inte kom en fullträff, tack Lasse!

Dock vill jag lägga in en liten granskning av hans resultat (och Söderbergs). På 80-talet missade Sverige alla VM och EM-slutspel. Men då fick bara åtta lag spela EM. Och hade man haft 16 lag med i EM även då, ja då hade vi spelat EM 1980, 1984 och 1988.

---

Händelsefattig vecka framöver. Enda lektionen är på torsdag och till helgen är det bara A-laget som har match och det på söndag. Vad ska man nu sysselsätta sig med?

---

Med hösten kommer uttagningarna till distriktslagen för 15-åringar inom innebandyn. Och som alla år är det förstås ett het debattämne på bloggar, bland föreningledare och hos förbunden även i år. Jag ska inte diskutera vad jag tycker är rätt och vad som är fel. Det finns det bättre kanaler att göra det i. Min enda förhoppning är att "mina" (eller ja HIBS) spelare, Marcus Pontusson och Linus Bergström(-Persson) kommer med i laget. För det är ju alltid extra roligt att följa Värmland när man har med några egna spelare. Och både Marcus och Linus tycker jag borde ha rimliga chansen att komma med i truppen.

Förstås hoppas jag att även HIF blir representerade, även om jag där redan räknar med att Adina Augustsson kommer med. Sedan hoppas jag förstås att hon inte blir ensam. Även om jag har sämre koll på tjejerna i både HIF och Värmland, än bland killarna.

---

Edebäck tog sin första trepoängare i fredags. Grattis grabbar! Hoppas det fortsätter så!

Grattis också till Pär som förutspådde att Niclas Andersson skulle göra fyra mål. Och det var ju exakt vad Niclas gjorde.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Bröllop, Voddler och mycket mera

Jag var på bröllop i lördags. Min syster Anna gifte sig med sin Peter i Stockholm. Och det var som ett bröllop ska vara. Glädje, skratt, tårar och fest. Får lov att återigen säga GRATTIS till makarna Gärdin och tacka för en trevlig helg! Och Peter, se till att sova lite, det gör inget om du missar en baseballmatch, det är trots allt inte World Series än.

---

Jag fick mail idag från Bredbandsbolgaet. Jag hade fått en inbjudan till Voddler, något jag tydligen anmält mig till för nån månad sen. Vad är då Voddler? Enkelt förklarat, Spotify fast för filmer. Och sagt och gjort, jag laddade ner programmet. Än så länge har de inte så många filmer. Men några guldkorn fanns det och kvalitén var riktigt bra. Och den enda reklamen man får stå ut med är 4-5 minuter innan filmen börjar, och då kan man ju göra något annat under den tiden. Så Voddler kommer att användas flitigt framöver. Gratis film direkt i datorn och lagligt dessutom. Inte helt fel.

---

Förlust för A-laget borta mot Aston i lördags. 3-2 vann seriefavoriterna. Jag såg ju inte matchen, men resultat och rapporterna säger samma ska. Vi gjorde en bra match. Försvarsspelet satt riktigt bra och Thomas var till och med nöjd med detsamma, och är det så, då gjorde killarna en bra match. Dock kunde vi vara lite mer effektiva framåt. Men det kommer, Rom byggdes inte på en dag som det så fint heter.

Surahammar hemma på lördag. Sura som måste ses som Astons främst utmanare. Sura som har kanske seriens med uppmärksammade spelar, Jack Kvist, i laget. Killen som i somras tackade nej till både Falun och Västerås i  SSL. En av Sveriges bästa 91:or är en kille jag tycker ni ska passa på att komma och spana in, för nästa gång ni ser han är nog i TV-sändning från TV4 Sport.

---

Sverige missade VM och Lagerbäck slutar. Men den diskussionen tar vi nästa inlägg. Nu får det räcka för denna gången.

---

Denna låten har fastnad på hjärnan senaste dagarna. 90-tals nostalgi.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Bröllop!

Idag bär de av till Stockholm för min del. För imorrn ska nämligen min storasyster och hennes Peter gifta sig! Så det blir stort bröllopsfirande hela helgen. Inte så illa va? Föruom festen och allt det, så ska det jätteroligt att få träffa lilla charmtrollet Greta igen. Det var alldels för länge sen senast!

---

Tre matcher under helgen. Juniorerna har Falun borta idag, U-laget har Degerfors U hemma imorrn och A-laget har Aston borta imorrn. Juniorerna har bra chans att vinna idag tycker jag, vi har slagit Falun tidigare i år och jag tror på repris. U-laget ska vinna, så enkelt är det bara. A-laget har klart svårast uppgift. Men min magkänsla säger mig att det kan bli skräll imorrn. Och ifjol vann inte med några stora siffror över oss, och jag anser ju att vi är bättre än ifjol, men i och för sig, det kanske Aston också är. :)

Jag hoppas på skräll i alla fall.

---

Viktig fotbollsmatch imorrn, Danmark - Sverige. Sverige vinner. 1-3. En viktig seger, men för liten. Danmark leder ändå gruppen på målskillnad.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Äntligen!

Fy fan va härligt med seger idag (eller ja, igår)! Ursäkta mitt ord val, men dagens vinst var oerhört jävla efterlängtad. Det har varit frusterande att se de två första matcher och känna att vi kan så mycket bättre (speciellt matchen mot Borlänge). Så det var jäkla gött att det proppen ur idag. 15-0! Och av de sex målskyttarna var det fyra som gjorde sina första mål för säsongen, och det där med att göra mål kanske en del kanske tycker är lite fjantigt (att det viktigt för en del spelare att få göra mål). Men det är viktigt, speciellt om man är van att göra mål och får en torka. Okej, två matcher kanske inte är en torka. Men det har varit lite frusterat på vissa håll, men nu släppte även det idag.

Albin Englöw gör sex mål (eller ja, fem mål + att domarna gav han ett självmål om man ska vara helt ärlig), och vad ska man säga. Albin var het idag, han dominerade kanske inte spelet, men han var där, på rätt plats vid rätt tillfälle och var exakt så kylig som en målskytt ska vara. Tore Forsberg, killen som förvandlat sig själv i år. Från att ha varit killen som haft kvalitéerna i sig, men saknad motiviation (?) och inte fått ut det borde kunna prestera sig till att nu vara killen som jobbar över hela banan, är fokuserad och motiverad. Och att han sedan gjort 4 mål på tre matcher är ju helt okej det också. Tore Forsberg, han är bilden av HIBS 09/10 enligt mig.

Nu gäller det för oss att ta med oss detta positiva till Aston nästa helg, då blir det inte 15-0. Men att vi har chans att skaka seriefavoriterna är jag övertygad om.

---

Real HIF hade premiär igår. Och självklart vann de, till slute. Åmotfors skakade HIF, men till slut var HIF för bra. Kul att det var tredjefemman som var tongivande igår. Tycker Sabina Brommander har hamnat lite i skuggan av 92-femman och deras framfart. Sabina är en spelare med stora kvalitéer och bra spetskompetens i sitt offensiva spel. Där har HIF ett vapen som ofta kanske glömts bort. Men hon visade ju igår att man inte bör glömma bort Sabina Brommander om man vill slå HIF. Och det är ju så det är med riktiga Real också. När inte Ronaldo, Kaká och Raul presetar då kliver van Nistelrooy, Benzema eller Higuain fram och fixar segern. Man kan inte vinna en serie enbart på en femma med bra spets, man måste ha ett bra lag och det värsta med HIF är att de har både bredd och spets.

Men hur var det med nu med deras eventuella förstärkning i form av spelare med kvalitéer för spel i div 1 (eller högre), ja t.o.m. med landslagsmeriter? Tyvärr kan jag inte meddela något mer. Dock såg jag vederbörande i CAM Arena igår. Hon försökte heja fram sin gamla/nuvarande klubb till segern, men det gick ju inte så bra.

---

Som sagt var jag i CAM Arena igår. Tyvärr dog derbyt i andra perioden. Karlstad var helt enkelt för bra. Även om jag vet att Lesjö kan bättre. Karlstads jämnhet imponerar på mig, det var ingen enskild spelare eller femma som avgjorde. Utan alla, ja t.o.m. fjärdefemman som fick spela 8-9 miniuter producerade. Just en sådan jämnhet är viktig om man vill nå långt. Men än vågar jag inte drömma om att Karlstad ska kunna hota i toppen på sikt. Jag vill det, jag vill så hemskt gärna ha SSL i Värmland. Men vi får vänta och se.

Lesjö var bleka. Men Johannes Larsson var ett klart undantag. Han visar att han har kvalitéer att spela högre upp än div 1 tycker jag. Han tackade ju tydligen nej till Dalen och Umeå City i somras, vilket man kan ha många åsikter om. Jag tycker man ska lyssna på sig själv, känner man sig mogen som innebandyspelare och framförallt som person ska man ta chansen. Men jag tror att ett år i div 1 inte kommer skadad Johannes. Chansen att spela i SSL kommer komma tillbaka. Det är jag övertygad om.

---

Jag kollade på Idol en dag under veckan och tyckte att en kille påminde mig om Samuel. Och idag sa Richard H exakt samma sak. Och när jag kollat lite mer på YouTube-klippen, så tycker jag att Idol-Jon känns som Samuels okände bror. Nu menar jag kanske sångrösten (i och för sig inte hört Samuel sjunga), men sättet att föra sig, prata och utseendet lite etc. Vad tycker ni?





---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 

Tippning

Ikväll börjar både herr 3:an och herr 4:an i Värmland. Och jag tänkte ge på en tippning av seriena. Och som ni vet sedan tidigare så kommer det förmodligen inte sluta på det sättet jag tippar. Men så här tror jag det går i de båda seriena.

H3

1. Arvika IBF
2. BKI Sunnanå
3. Skattskärrs IK
4. Hultsberg/Björkås IBF
5. I2 IF
8. Ulvsby IBF
7. Sjöstads IF
8. Nordmarkens IBF
9. Kristinehamns IBF
10. Mangskog SK

Kommentar: Att Arvika är favoriter till att vinna serien är självklart för mig. De var nära att gå upp redan ifjol och har förstärkt med klasspelare (FredrikssonNelson, Berntsson och Rosenqvist, den sistnämnde hoppas jag få bukt på Arvikas tidigare svajiga målvaktsspel)  från Mangskog. Att det är Sunnanå, Hultsberg och Skattkärr som utmanar tror jag också. Sunnanå är starka och duktiga offensivt och har fått in bra spelare i Marcus Larsson, Mattias Andersson (som dock verkar missa en hel del matcher p.g.a. jobb) och Johan Hansson. Skattkärr har spelare som spelat högt tidigare och bestitter bra kvalitéer, men jag tror inte de kan ha den jämnt som behövs för att vinna serien. Hultsberg känns intressanta och har kanske gjort ett av seriens bästa nyförvärv (alltså av nyförvärven som inte spelade i serien ifjol ska tilläggas) i Peo Ohlsson, tillsammans med Henrik Jakobsson i Skattkärr. Men Hultsberg har inte bredden att orka hänga med ändå längst upp.

I2 är seriens stabila mittenlag, de kommer inte vinna (eller inte vilja vinna kanske) och inte åka ur. Sedan blir det svårare. Mangskog, som tappat fyra av sina allra bästa spelare, ser jag klar tabelljumbo. Medan Sjöstad, Nordmarken, Kristinehamn och Ulvsby känns svåra att placera. Sjöstad tror jag hänger, de har tappat Colling-femman, men pappa Colling är kvar och bättre tränare finnas inte i denna serien. Nordmarken känns tyngre och bredare än K-hamn. Ulvsby är kanske mest svårplacerat eftersom man inte vet vilka spelare de får från Skoghall. De kan överraska.

H4

1. IF Edebäck
2. Karlberg IBK
3. Lesjöfors/Filipstad IBK U
4. Deje IBF
5. Sunne IBK
6. Degerfors IBK
7. Grums IBK
8. Skoghalls IBK U
9. Åmåls IBK
10. GS 86 U har dragit ur sitt lag

Kommentar: Om H3 var svår att tippa, vad ska man då inte säga om H4. Serien känns jäkligt jämn och oviss. Men jag gör ett försök.

Börjar nerifrån. Åmål placerar jag sitt av den enkla anledningen att jag vet verkligen inget om Åmål, förutom att de är nykomlingar och då hamnar de sist. Skoghalls IBK U bör ta stor skada av att klubben ska samarbeta med Ulvsby och de bästa juniorerna (och seniorerna) som inte ska spela i H1 bör därmed spela i H3 och inte H4, men detta göra Skoghall svårplacerat ska tilläggas. Grums känns inte heta tycker jag, lider fortfarande av de inte har var Brattås, Andersson m.fl. Tror på en placering på den undre tabellhalvan. Degerfors hängde länge med i toppen av serien ifjol, men jag tror inte på dom i år, jag går på magkänslan. Sunne har fått tillbaka Reidar Spets från oss och han, tillsammans med Lars Skanfors, kommer få dra ett stort lass. De tappade Roger Andersson och Stefan Olsson förra året och det är tunga tapp, så det blir en mittenplacering för dom.

Deje ska numera samarbeta med GS 86 och få de bästa icke-juniorerna som inte platsar i A-laget enligt vad jag kan läsa mig till. Det gör dom bättre förstås, men då ska man veta att de tappat Andreas Larsson och Patrik Bäckström till just GS, två av de bästa spelarna förra året i laget. Hade det varit så att Deje hade fått även de bästa juniorena som inte är med i A-laget i GS, så hade jag tippat dom högre upp. Lesjöfors/Filipstad U kommer vara med och förstöra för många och skulle nog ha kommit högre upp om de haft en lite bredare A-trupp. Men ett topplag blir de och med tanke på att de en del matcher säkert kommer ha med bröderna Stjernberg m.fl. så kommer de kunna förstöra för många lag. Karlberg som topplag? Ja, faktiskt. Fallholm är tillbaka, Richard Göransson ska spela m.fl. De känns starka och kommer överraska tror jag. Fallholm tar nog också hem poängligan.

Edebäck vinner serien, enligt mig i alla fall. Visst, lite kanske är det med hjärtat. Men de har fått in flera bra nyförvärv i Andreas "Eas" Svensson, Marcus Jönsson, David Ek (alla HIBS), Roger Andersson och Stefan Olsson (Munkfors resp. Lekvattnet, men "egentligen" Sunne). Det tillsammans med att de endast tappat Totte och Bobby till oss. Okej, Hansson och Calle är i Sunnanå, men ingen av dom spelade mer än halva säsongen förra året. Edebäck har två starka femmor och en bra målvakt i Fredrik Törnkvist. Så jag tippar Edebäck som vinnare av H4.

---

Derbydags ikväll. Karlstad - Lesjö, toppen mot botten (enligt tabellen). Karlstad ska vinna detta, men derby är derby som det brukar heta. Men jag tippar 7-3 till Karlstad. GS-kedjan blir dock inte avgörande, det blir istället Staffan Eriksson tror jag med ett hat-trick.

---

Det får räcka för idag. Nu blir det afterwork på BMB med Samuel å Jonsson. Gött med gratis mat eller vad säger ni?

---

Slänger in lite innebandynostalgi en dag som denna. Videon är från NB87-tiden och när Bult fanns med i laget. Det är han som har lekstuga ute vid sargen och sedan serverar. Tyvärr är det inget ljud.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Torsdag

Var på hockey igår med pappa. FBK - Detroit. Tycker FBK stod upp ganska bra, hade lite för mycker respekt i första perioden. Men efter målet i andra perioden såg det bättre ut. En spelare som verkligen visade upp sig igår var Marcus Johansson. Och jag var inte ensam att tycka det, både Detroits tränare Mike Babcock och Henrik Zetterberg sa samma sak. Den annars roligaste kommentaren var att Babcock sa efter matchen att om 10 år så kunde han tänka sig att komma till Sverige och coach FBK. Wow! En av världens mest meriterande och erkänt duktiga tränare kan tänka sig FBK! Fixa kontrakt till nu Loob!

---

Idag väntar föreläsning med Henrik om forskningsmetodik. Ämnet kanske inte är det mest upphetsande. Men Henrik lyckas alltid få till bra föreläsningar, så jag hoppas på det idag också.

Ikväll blir det bio med Anton. Flickan som lekte med elden ska ses. Och vi såg ju ettan i serien (Män som hatar kvinnor) i våras och jag i alla fall hoppas på att de lyckas lika bra med tvåan.

---

I helgen drar seniorserierna igång i Värmlandsseriena och jag ska försöka ge på en tippning i nästa inlägg. Och kom ihåg att även om jag tippar just ert lag som tabelljumbo så kanske ni vinner allt ändå. Jag tippade ju nämligen Karlskoga som jumbo ifjol, och de vann ju serien. :)

Som tur är jag bra sällskap. Sportbladets store hockeykrönikor Mats Wennerholm tippade Carolina Hurricanes att komma sista, på plats 30, i NHL inför 05/06. Hur gick det? Carolina vann Stanley Cup den säsongen.

---

På frågan vem är världens just hetaste fotbollspelare så skulle kanske inte så många svara Ryan Giggs. Men jag tror jag nog skulle kunna svara det. Han har varit helt fantastisk senaste veckorna. På de tre senaste matcherna som han spelat, har han gjort 1 och spelat fram till ytterligare 6, och då har United totalt bara gjort 8 mål! Inför helgens match mot Stoke hade han själv skapat 24 målchanser, mest i PL, och det tar bara typ 5 minuter efter att han hoppat in innan han spelar fram Berbatov till 0-1 och sedan slår frisparken som O'Shea gör 0-2 på. Ryan Giggs, 35, kanske bäst av alla just nu!

Se och njut på annars tre underbara framspelningar till Fletchers två mål och Owens avgörande mot Man City.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 


RSS 2.0