Från ingenstans

Viktor Stålberg är kanske inte ett namn som ni kanske känner igen. Och det är inget att skämas för. Viktor Stålberg är en 23-årig hockeyforward som hittils spelat collegehockey i USA samt att hann med en juniorsäsong med Frölunda för 4-5 år sedan. Var hamnar då han i min blogg kanske ni undrar. Jo Viktor Stålberg har blivit den stora snackisen i NHL nu på försäsongen. I våras fick han ett NHL-kontrakt av Toronto. Och fick därmed vara med försäsongscampen, där alla rookies får vara med och försöka ta chansen. Och Viktor, ja han tog chansen, minst sagt. Han har gjort sex mål och tre assists, bäst i hela Toronto. Det har gett Viktor en plats i Torontos premiärlag.

Jag skulle vilja kalla Viktor för årets stora solskenshistoria. Killen som kommer från ingenstans och slår alla med häpnad. Det närmaste jag kan komma på som liknar detta är när Fabian Brunnström kom från div 1 till FBK och verkligen dominerade i Elitserien under stora delar av säsongen 07/08, en säsong som gav ett NHL-kontrakt med Dallas. Gillar vi sådana här historier extra mycket? Spelare som inte gått den tradionella vägen, inte varit supertalanger sedan 15-16 års ålder, inte draftas högt, inte spelat i Elitserien, men som ändå når framgång i världens bästa liga. Nu behöver det inte handla om hockey för den delen heller. Historierna finns i andra sporter också. Jag må inte uppskatta att han spelar från start i fotbollslandslaget, men Micke Nilsson karriär liknar inte de flestas. 1999 spelade han i division 5 för Ovesholm, efter ett  år i division 2 hamnar han i Halmstad och i november 2002 debuterar han i landslaget och gör två mål mot Tjeckien. Från division 5 till landslaget på tre år. Micke Nilsson må vara den minst uppskattade spelaren i startelvan i landslaget, men jäklar vilken resa han har gjort.

Nu återstår det väl att se om Viktor kan vara lika produktiv under säsongen, men oavsett, han har visat att alla vägar kan bära till framgång. Det är inte alltid den rakaste vägen som är den mest framgångsrika.

---

Vinst i lördags, efter om och men. 6-5 till slut blev det mot Bollnäs. En efterlängtad vinst för både juniorerna och klubben i stort. Hoppas det fortsättert till helgen för A-laget, J18 och U-laget.

---

Nu vecka och ny kurs på Universitet. Metod och teori står på schemat. Kanske inte det roligaste man kan läsa. Men Henrik (och Eva) verkar ha fått ihop en bra kurs. Och just Henrik är en riktigt bra föreläsare måste jag säga. Påläst, rolig och bra retoriker. Mera Henrik!

---

Som ni säkert vet så blir det mycket sport för mig. Och därmed ser man på ganska mycket sport. Svenska sändningar är väl helt okej, Canal+ gör ett bra jobb på helgerna (överlägest bäst i Sverige). Men än har Sverige en bra bit kvar till hur det ser ut Kanada och USA. Där vet man hur man ska bevaka idrott, på riktigt. Detta är "dokumentär" eller vad man ska kalla det om när Pittsburgh Steelers vann SuperBowl 2005. Se och njut, musiken, dramatiken, klippning etc, ger mig rysningar varje jag gång jag ser klippet.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


'Fortsätter vi spela så här så får vi möta I2 nästa år.'

Var några dagar sen senast. Så blir det ibland. Helgen har varit händelserik, allt från innebandy, till fotbollsderby och lite annat. Vi har spelat två matcher med A-laget och har blivit två förluster. Ingen rolig start på säsongen, men inget att gräva ner sig för. Det återstår 20 matcher av säsongen och jag tror alla i laget vet att vi kan bättre än det vi visat mot Sala och Borlänge. Bästa insatsen gör vi nog mot Sala, det som saknades då var skärpan i avsluten. Mot Borlänge skulle vi verkligen ha vunnit. Men de gjorde fler mål än oss. Så enkelt är det faktiskt.

Efter matchen igår så fällde en person följande kommentar "Fortsätter vi så här så får vi möta I2 nästa år". Och det blev lite skratt åt det, men faktum är att det stämmer. Vi måste höja oss om vi ska hänga kvar. Inget snack om saken. Och jag tror vi kommer göra det. Jag tror på laget och Thomas. Vi kommer komma tillbaka. Vänta och se bara. :)

---

Annars är det ganska lungt just nu. Inte många lektioner i skolan direkt. Idag hade vi sista fysiska passet på Idrott C. Resten av terminen är teoristiska lektioner, samt C-uppsats. Lite synd, men så är det med det.

---

Såg ni Manchester-derbyt i söndags i Premier League? Vilken match, vilken spänning, vilken underbar avslutning det var! Årets fotbollsmatch!

Michael Owen må var Liverpool-spelare i de flestas ögon, men numera är han älskad av alla United-fans, tro mig.

---

I varje (eller i alla fall de flesta) Premier League-matcher har engelska Sky Sports en s.k. Fanzone där ett fan från varje lag får "kommentera" matchen. Detta är "höjdpunkterna" från matchen United - City i söndags. Se, njut och ja, vad mer ska man säga. Bör noteras att undertecknad skrek nog minst lika mycket. ;)



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Seriepremiär

Kl 17:00 i Älvstrandshallen idag. HIBS - Sala. Premiär i div 2. Var där!

Jag tror och hoppas på seger. Ska vi säga 7-4?

Premiär alla förbundsserier under helgen. Så bli intressant att se vart de olika lagen står. Även om en match långt ifrån säger allt.

Vad tror jag då om våran serie? Aston är mina seriefavoriter. Norrby, Sura och MIK utmanar främst. Tror inte Norrby vinner, men de kan slå alla lag. MIK och Sura kommer hota Aston mest.

Botten är svårare att förutspå. Nykomlingarna har man dålig koll på. Men ett lag som många inte tror på är Hedemora och de har tappat några spelare och inte fått in något namnstarkt. Annars så får man vara lite tråkig att tippa nykomlingarna i botten. Eller med andra ord, de slåss om att få vara kvar.

---

Om matchen i onsdags tycker jag det mesta står på juniorernas hemsida. Mora var bättre och vi har mycket att lära.

---

I torsdags var det två förbundsmatcher i innebandy. Och jag tänkte kolla resultaten på innebandy.se. Vad hände? Resultatsidan kraschade. Säsongen är visserligen ny, men IDA är sig likt.

---

Var orientering igår. Jag och Karlund lyckades med konststycket att hamna ett så fel vi kunde. Vi skulle orientera vid Tyrstugan på Färjestad. Och banan var satt så vi inte skulle hamna vid travet och stallet. Vart hamnar vi två? Just det. Exakt där vi inte skulle hamna. Och som grädde på moset får jag ont i höger knä, så mycket att jag inte kan springa. Ledbandet fick sig en smäll.

---

Nej, nu blir det mat och sedan ska jag se en period på Karlstad - Rönnby i elitserien och sedan hämta Bata. Sen är det match!

---

Året var 1981. U2 var långt ifrån det välkända bandet de är idag. De släppte skivan October. Som låt ett fanns en låt vid Gloria. En medryckande, rak och go låt. Lyssna!



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 

Let the games begin!

19:30. Unihoc Arena. Mora. Dalarna. Sverige. Juniorallsvenskan B. KAIS Mora IF - Hagfors IBS. Säsongen 2009/10 drar igång på allvar. Och allra först ut, ja i hela Sverige faktiskt, är Hagfors.

Killarna är laddade, Bamse är taggad, väskorna är pakade, bussen åker 16:00. Idag börjar det. Äntligen. Som vi väntat på att seriematcherna ska dra igång. Och inte blev det lättare efter helgen. Som "tur" spelar vi idag och inte till helgen, då vette fan om man orkat vänta.

Hur går det idag? Mora ser jag som favoriter både att vinna serien och matchen. Men jag tror vi kan överraska. Vi har en bredd trupp, men både spetskvalité framåt och bakåt. Laget från helgen har spetsats med Filip och Lie som båda var på landslagslägret. Och det försämrar ju inte situationen. Men samtid ska vi ha respekt för Mora. Mora är regerande U16-mästare och det laget + deras duktiga 91:or kommer bli en svår nöt att knäcka. Men förstås hoppas jag på seger. Det gör man alltid.

---

Rykten går att Real HIF kan vara på väg att spetsa till sin trupp ännu mer. Som om det inte räckte med Adina Bengtsson, Mia Wahlsten och Katrin Sjöberg. Nej för precis som riktiga Real tänkte när de hade köpt Ronaldo, Kaka och Benzema, "vi behöver nog ytterligare en spelare?" ;). Nu vet att jag spelaren som kan var på väg in inte är värvad på det sättet att HIF aktivt tagit kontakt med henne, utan att hon själv tagit kontakt med klubben. Men blir hon klar (och om hon är skadefri och i bra fysisk form), ja då får HIF spelare med hög spetskompetens som egentligen är alldels för bra för division 2. Vi får vänta och se.

Jag har lovat att inte säga något namn.

---

Min enda lektion denna veckan är på fredag då vi har orientering. Vi ska göra varsin bana i Tyr-skogen. Och min studiegrupp har fått jackpot vi har nämligen Anders, eller orienterings-Anders som han är med känd som, i våran grupp. Självklart har inte Anders gjort allt. Men samtidigt är det ju riktigt skönt att ha med ett proffs i gruppen.

Eftersom vi inte har någon lektion idag eller imorrn och eftersom vi ska till Mora ikväll så spenderas dagarna i Uddeholm med mamma och pappa. Och det är inte helt fel ska jag säga. Hemma är ju alltid hemma liksom. Igår när jag kom hem efter träning så kollade jag på klockan. Den var 20:45 och jag blev liksom överraskad "Va, bara kvart i nio?!". Normalt sett kommer vi ju hem ca kl 22:00 efter träningarna. Så det var lite lyx att komma hem i en mer "normal" tid måste jag säga.

---

En relativt ny låt har fastnat lite i huvudet på mej. Escape med Andreas Johnson. Den når inte till Glourios (en av de bästa "svenska" låtarna någonsin enligt mig) nivå. Men den är riktigt skön. Och fastnar liksom.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

The winner takes it all

Det blev guld i Falun. Vi vann Sportnik Cup! En underbar känsla. En helgen med minnen som kommer finnas kvar länge. Med trötta ben gick killarna ut i finalen, deras tionde match på tre dagar, och visade en enorm kämpaanda och en glöd som bar ända till guld.

Vill ni läsa om matcher så finns det en hel del läsning på laget.se/hagforsibsj18.

Helgen bjöd också flera goa kommentarer, några har jag skrivit tidigare. Några väljer jag att inte skriva ut, de är nog lite för interna. Men den goaste kom nog ifrån våran matris Bamse. I slutet av finalen uppstod det lite tutmult (eller ja lite bråk rättare sagt). Och Bamse som kan tända till ibland, var på väg ut på plan. Vi lyckades dock hålla tillbaka han. Och lite senare från Robin Axelsson "Men varför skulle du på plan?" och Bamse svarar "Men jag visste inte att bara spelarna fick gå ut på plan".

Klart Bamse vet att ledarna inte ska vara på plan, men han tänkte sig nog inte för när jag han svarade. Men kommentaren bjöd på många skratt. Och Bamse är Bamse, den goaste killen jag träffat tror jag. Alltid positiv emot killarna, puschar alltid på och står alltid upp bakom killarna. Vad skulle helgen ha varit utan Bamse?

---

En förklaring till kommentaren "Vem fan är Jogus?" i förra inlägget kanske är på sin plats. Kommentaren var inte nedvärderade eller så, utan personen ifråga hade aldrig hört smeknamnet Jogus.

---

Mora på onsdag och Sala på lördag. Ska vi tro på sex poäng?

---

Bio ikväll med Samuel. Inglorious bastards. Hört att den ska vara bra. Och Tarantino brukar ju inte svika. Kl 21 blir det Filmstaden.

---

Finns ju bara en låt att spela idag.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut och att Hagfors behöver en ny sporthall.

Stora kliv framåt

Det blev visserligen förlust både mot Borlänge och Aston, båda hemmahörande i div 2. Men 1-3 mot Aston och 3-5 mot Borlänge är resultat som ett juniorlag ska vara nöjda med. Matchen mot Borlänge ska vi kanske ha minst en poäng, men Borlänge är lite kyligare de tio sista minuterna.

1-3 mot seriefavoriten med nio 93:or och två 92:or är något man ska vara nöjda med, eller man ska vara nöjda med den prestation vi gör. En förlust ska man aldrig vara nöjd med. Medan den prestation vi gör ska vi vara riktigt nöjda med. Victor är bra i kassen, backarna var stabila och spelade efter riktlinjerna och forwards skapade lägen. Hade vi bara haft lite mer skärpa i avslutningarna hade kunnat fått 3-3.

---

Händelsen man kommer ihåg från sista matchen (som var ett stort sömnpiller) är när Bamse drar på sig en två-minutare för att mindre bra vald kommentar till domarn.

---

Dagen och gårdagen har gett många goa citat. Säkerligen lite för interna för att ni kanske fårstå det roliga.

"Thomas, jag måste gå och pissa efter nästa byte."

"Berätta, vem fan är Jogus?"

"Domarna var fan katastrof!"

"Hasse är min mentor."

Kommer flera citat imorrn.

---

Imorrn väntar Falun Ungdom 2 i kvartsfinal i J18.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas och att Hagfors behöver en ny sporthall.

Vinst och förlust

Två matcher spelade, en vinst och en förlust. Vinsten kom mot Borlänge i J18 sedan en del av Molkomsmaffian, Bengan, hängde in en kasse i smurfnöjd. Coach Thomas var riktigt nöjd med höjden på skottet.

Andra matchen var mot div 3-laget Södertälje. Matchen var överlag jämn och vi spelade bra offensivt, medan försvarsspelet var mindre bra, eller ja, varierande kvalité. Vi hängde med i 30 minuter, sedan utnyttjade Tälje två PP och dödade matchen.

Imorrn väntar fem nya matcher, bl.a. mot Aston och Borlänge från div 2. Intressanta utmaningar för oss.

---

Bamse är kille som man måste hylla. Alltid ser han till att killarna är på bra humör och får ett leende på läpparna. Just nu ligger han på Albins madrass och suktar efter mat. Dock får han nöja sig med några toast.

Annars är det grymt bra stämning i sovsalen. Även om det är trångt. :p

---

Nu verkar det som att Bamse ska få lite mat.. Victor och Albin säger sig ha köpt med lite käk.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Framme i Falun

Efter en rolig, härlig och ganska snabb resa är vi i Falun. Att ha med Bamse i bilen gör varje bilfärd kort och härlig. Vilken kille, han höjer humöret hos alla killar.

Nu är vi incheckade i skolsalen. Killarna verkar laddade och tända inför cupen. 18:40 är det dags för första matchen mot Borlänges juniorer. Direkt efter matchen, 19:45, är det första matchen i Herrcupen, då Södertälje väntar.

Jag säger bara som Bamse. "Nu taggar vi boys!".

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör bygga samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


Plats 10: Hagfors IBS

Innebandymagazinet är mitt uppe i sin serietippning. Och idag stod plats 10 i div 2-serierna och div 1-serierna på tur. Och i div 2 södra norrland tror Innebandymagazinet att Hagfors IBS ska komma och därmed missa kvalificeringen till nya div 1.

Jag både tror och hoppas att de har fel. Dock har jag inget emot att vi får slå ur underläge. Det gör jag mer än gärna. Dock trodde jag nog att de skulle ta oss några placeringar högre. Men men.

Tippning är ju dock bara tippning. Eller vad säger ni i Karlskoga? Det var för ca ett år sedan jag tippade att Karlskoga skulle komma sist i div 3 Värmland. Och jag hade ju inte direkt rätt om man säger. Karlskoga vann ju som bekant div 3 i våras.

---

På fredag bär det av till Falun för Sportnik Cup med juniorlaget. Ska bli riktigt gött att komma iväg med juniorerna en hel helg och både få spela många matcher, men också bygga ihop sammanhållningen i laget ännu mer. Vi har ju som bekant rätt så många nya i juniorlaget.

Kl 13:30 bär det av från Tutemovägen.

---

Sverige gjorde nog sin sämst match någonsin idag. Att det blev självmål som avgjorde känns som en ganska talande symbolik för hela matchen. Måste att mannen med gasbindan runt huvudet, Cohen eller vad han hette, var bäst på plan.

---

Dagens låt blir en från min högstadietid. Phatts and Small med Turn around. Året var 1999 och jag gick nog i åttan eller nåt och denna dängan gick varm på CD-spelaren. Vilka minnen. :)

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


There and back again

I lördags kom man tillbaka till verklighete igen. En vecka i Kebnekaise fick räcka. En vecka med många intryck, många odödliga citat, minnen, blod, svett och tårar. Vi lämnade Karlstad på söndagen och jag fick sämsta tänkbara starten, vaknade på söndagen med ont i halsen och snuvig. Genom förkyld. Men men, jag skulle med, inte ger jag bort 3000 kr för att ligga hemma å vara sjuk. Resan upp till Kebnekaise var riktigt kul tycker jag och gick smidigt. Nattåg är faktiskt helt okej måste jag säga. Samma sak om hemresan ska tilläggas. Den tog ca ett dygn, men kändes som det bara tog några timmar.

Hur var det då i Keb? Det var kallt, blåsigt, regn och vackert. Vädret var inte med oss, som det aldrig är när vi är ute, känns det som i alla fall. Okej, vissa dagar fick vi se solen, men inte några längre perioder. Annars så gick resan mest ut på att gå och gå. Och slita runt på packningen, uppför berg, ner för berg, över bäckar o.s.v.

Tyvärr blev det ingen toppbestigning för mig och några till. Vet inte vad jag ska skylla på. Men förkylningen hjälpte inte direkt, sen är jag ju inte direkt vältränad heller. Men jag ångrar inget, att bestiga är ingen "jag måste göra innan jag dör"-grej. Då finns det viktigare, intressantare och roligare saker att lägga pengar på och uppleva. Som ett t.ex. besöka Drömmarnas teater, för det är ju precis som det heter, en dröm.

---

Direkt efter hemkomsten bar det av till Hagfors. Herrlaget spelade två träningsmatcher på lördagen. Och det blev två vinster. 6-3 mot Karlskoga och 4-3 mot Nerike. Båda segrarna var i underkant får jag säga. Insatserna var som dag och natt genomfört med matchen mot Arvika. Borta var misstagen i egen zon, felpassen i uppspelen o.s.v. Många höjde sig. En som höjde sig, trots att han var klart bäst på plan mot Arvika, var Jesper Karlsson. Killen visar verkligen varför han var ett av Silly Season hetaste villebråd i Värmland. Inte nog med att besitter offensiva egenskaper i överflöd, han har en vinnarskalle och en järnvilja av stor rang. En perfekt center. Och han är bara 16 år, och kommer bara bli bättre.

Försäsongens stora överraskning i herrlaget måste jag säga är Albin Skogfält. Albin var ifjol, och innan dess också, ansedd vara lite av reserv för reserven på backsidan. När man skulle beskriva hans egenskaper blev det ungefär "han är rightskytt (ja det faktiskt egenskap i ett lag där bara han är rightskytt) och han spelar fysiskt, på gränsen till fult". Men nu har något hänt. Albin spelar fortfarande på gränsen, men hans fysiska spel passar bra i hans roll som vänsterback. Sedan spelar han mycket enklare än tidigare, krånglar aldrig till det. Att han sedan är bra tränad, stark i kroppen och "aldrig ger sig", höjer bara hans värde. Det är oerhört roligt att se att killen som ingen nog trodde skulle kunna konkurrera om en ordinarie plats, har visat att alla hade fel. Albin Skogfält är årets överraskning, hittils. Keep up the good work Albin!

---

I helgen var det Kallstá Open också. För min del blev det bara matcherna på söndagen som beskådades. Och det var gött att äntligen få se att säsongens närmar sig, samma känsla man alltid får när Kallstá Open spelas. Största beskådningen, eller vad man ska kalla det, var Gävles kedja med Jesper Lundgren, Billy Nilsson och Erik Skoog. De gjorde lite som de ville i kvarten mot Skoghall. Rullade boll, positions byte och iskalla i avsluten!

Karlstad vann herrturneringen välförtjänt måste jag säga. Både i semin och finalen var de det bättre laget. GS-kedjan visade att de blir ett farligt vapen i jakten på en plats i Allsvenskan. Roligt också att Colling-femman fick förtroende och de gjorde verkligen inte bort sig alls. De kompenserar att de är små till växten (även om Adam måste ha växt ca en decimeter i sommar!) med ett utmärkt spelsinne och teknik och förstås att de är så grymt samspelta. En annan som visade framfötterna var Kjellman den tredje, Anton. Mycket klokt och moget spel från sin backplats i de matcher jag såga. Familjen Kjellman fortsätter att få fram innebandytalanger.

Just nu tippar jag nog att av de tre värmländska lagen i div 1 att Karlstad ser starkast ut, best bredd både offensivt och defensivt, men samtidigt tyngd och spets på flera positioner. Dock måste jag säga att Stjernberg-kedjan är nog bästa kedjan i Värmland. Men som sagt, just nu känns det som att Karlstad kommer vara mest framgångsrika i div 1 mellersta av de tre värmländska lagen.

---

Det får räcka för idag. Återkommer inom kort med lite tippning av diverse serier. Dagens låt är tillägnad Nicklas "Tiny" Folkesson a.k.a. mannen med biljetterna.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas samt att Hagfors behöver en ny sporthall.


RSS 2.0