Säsongen

Läste i Lars Karlssons blogg att jag fick mig en känga för hur föregående säsong gick och vad som skett nu efter säsongen. Inlägget. Att folk har åsikter är bra och nyttigt. Jag har full respekt för Lars, han är en person som alltid säger vad han tycker och känner och till 100% står bakom det och de lag han hejar på. 

Vad tycker jag då om säsongen som varit? Är jag nöjd med resultatet? Etc.

Vill kan väl börja med samarbetet. På förhand trodde jag stenhård på samarbetet och var den tillsammans med några få andra som drev hårdast för få igenom det. Och det ska tilläggas att båda styrelserna gav förslaget fullt förtroende. Jag trodde att klubbarna tillsammans kunde uppnå att juniorerna skulle få en bättre chans att spela på en högre nivå. Samarbetet var ju primärt för att få ett gemensamt lag i juniorallsvenskan. Det lyckades vi också med. Att resultatet i serien gick som det gick är en annan sak. Vi hade ett ungt lag och ett ganska orutinerat lag. Vi börjar serien med tre riktigt dåliga matcher mot Borlänge, Mora och Lesjö. Sedan blir det uddamålsförluster mot Karlskoga (skulle vi ha vunnit), Axberg, Arvika, GS 86 och Sjöstad. En förlust är alltid en förlust, men mot i alla fall Axberg och GS 86 var vi värda i alla fall en poäng. Men som sagt vi förlorade. Jag ser resultaten som en missräkning, jag hade trott att vi skulle ha tagit fler poäng. Men att vi skulle nå slutspel, nja det var väl ändå inte realistik, i år alla i alla fall.

U-laget, ja vad ska man säga. Lite med spelare, en kanske för hög nivå för en del. Det kanske gick lite för fort för U-laget.

A-lagen då (HIBS och Edebäck), för det är väl där skon klämmer eller vad man ska kalla det. Vad var som inte funkade. Många från både HIBS och Edebäck säger att de är missnöjda med hur samarbetet funkade. Det kan man ha många åsikter om. Jag ser väl några tydliga problem. Först och främst att spelare var tvungen att stå över matcher för att bli spelklara, att HIBS för början av säsongen hade en trupp och att vi Edebäck skulle också vi ha värvat någon mer spelare. Från HIBS-håll (utan att säga vartifrån det kommer) så saknade de att kunna matcha in fler juniorer under hösten, p.g.a. att de då inte fick spela i juniorlaget. Från Edebäck ville man ha försträkning av spelare från HIBS. Men det senare finns det flera olika sidor på. Att man fick låna in spelare som inte var ordinarie fick vi, både Richard Holmqvist, David Ek och Albin Skogfält fanns tillgängliga vid flera matcher. Att vi skulle få låna ordinarie spelare var dock svårare, då skulle de spelarna missa matcher i HIBS, vilket man får förstå att HIBS inte vlille få med på.

Så vart funkade inte samarbetet? Kommunikationen mellan lagen var inte optimal. Karensmatchen var mer ödesdiger än jag hade trott. Vad förlorade Edebäck på samarbetet? Jag ska vara helt ärlig. Inte ett dugg tycker jag. Vi tappade Krille och Tutti, men de spelarna hade vi tappat ändå. Vi fick Gadevall, som vi förmodligen skulle ha fått i alla fall. Vi fick möjligt att få med Albin Englöw och Simon Björk i A-laget, det skulle vi nog ha fått annars. En nackdel kan ha varit att vi i Edebäck på förhand räknade med att få låna in någon ytterligare spelare från HIBS.

Vad förlorade HIBS? Nja, de fick ju visserligen Tutti och Krille, men de värvningarna var klara redan innan samarebetet blev klart. Gadevall lämnade, vilket han förmodligen hade gjort ändå. Man tappade några ytterligare juniorer till Edebäck (till juniorlaget).

Så vem vann till slut på detta samarbetsavtal? Ingen, möjligtvis juniorerna som fick erfarenhet från tuffare och svårare motstånd. Vem förlorade på samarbetsavtalet? Många vill nog säga Edebäck eftersom vi åkte ur div 3, men var det verkligen just samarbetsavtalets fel?

Nej att vi åkte ur div 3 beror på många saker, men inte primärt på samarbetsavtalet. Vi tappade många bra spelare (Krille, Tutti, Thyberg, Stöllman) spelare som vi försökte ersätta. Henrik Bood kom in i laget. Vi försökte ersätta med ytterligare några spelare. Jag kan dra upp listan på folk: Lars Skanfors, Sunne IBK, Daniel Jonsson, Lekvattnets BK, Eric Olsson, Lekvattnets IBK, Fredrik Bergström, Lekvattnets IBK, Stefan Olsson, Sunne IBK, Gustav Andrén, GS 86 AIF. Hade vi fått in några av dom hade vi fått en starkare trupp. Men nej vi till slut fick NEJ av samtliga, så hittade jag i alla fall inga mer spelare att försöka värva inom vårt närområde. Jag kanske inte gjorde tillräckligt. Jag är alltid kritisk mot mig själv och funderar mycket vad jag kunde ha gjort bättre. Självklart var jag inte nöjd när vi skulle börja säsongen (då hade ju också tappat Pär p.g.a. knäskadan) och vi hade bara två nyförvärv (Bood och Gadevall). Men jag hittade då inte några fler spelare. Vi försökte få Thyberg att spela vidare, men han kunde inte av flera olika anledningar. Under säsongen var Roger Andersson, Sunne IBK, på väg in, men valde Munkfors IBK istället. Peo Ohlsson trodde jag skulle bli en bra värvning, men efter att först gett en intryck av att kunna hjälpa oss under vintern, så valde han helt plötsligt att hoppa av efter två veckor. Men som sagt, jag kunde säkert ha gjort mer, det tror jag absolut. Men jag misslyckades med att kunna värva ytterligare spelare.

Så för att sumera säsongen. Samarbetet gällande juniorerna ser jag som positivt, de fick erfarenhet och alla de bästa i kommun fick för första gången spela tillsammans. När det A-lagena så kunde det ha varit bättre, men karendagen förstörde mer än vad jag kunde tro innan säsongen. Edebäcks A-lag degradering har jag stor del i, som en del av de sportsligt ansvariga (och målvakt i två matcher) misslyckades jag. Så är det. Åker man ur en serie, så är det alltid någon som inte gjort sitt jobb. Jag är en av dom.

---

Att jag till stor del valt att lämna Edebäck (jag sitter kvar i styrelsen tills årsmötet, men kommer fortsätta ansvariga för licenseringen av spelare och ytterligare någon adminstrativ uppgift) för HIBS, kan jag förstå ha rört upp känslor. Jag har varit i Edebäck Innebandy sedan jag var 10 år. Med andra ord 13 år av glädje, tårar, vinter, förluster, seriesegrar och tre DM-silver. Utan Edebäck innebandy och främst Ove Erneström och Hans Mallwitz skulle jag varken vara den jag är idag eller finnas på de olika postioner som jag har inom innebandyn idag. Jag har otroligt mycket att tacka Edebäck och då främst Hans och Ove för. Då kanske någon säger, "och det väljer du att visa genom att bli sportchef i HIBS". Det kan ju värka lite fel. Att jag går ur styrelsen har varit på gång ett tag. Redan i somras ville jag gå ur styrelsen. Jag tyckte att det tog för mycket tid och att bara åka upp styrelsemötena tog nästan tre timmar (fram och tillbaka) och kostade mig, som trots allt är student, en hel del pengar. Så att jag inte skulle fortsätta i styrelsen har inget med HIBS att göra.

Att jag bytte från Edebäcks sportsliga ledning till HIBS dito har i grunden med Innebandygymnasiet. Innebandygymnsiet är något jag tror hårt på och jag vill finnas med på den satsningen. Och efter lite turer visade sig att den enbart skulle vara finnas i HIBS regi på klubbsida. Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag att finner HIBS satsning på herrsidan mer intressant och mer tilltalande än Edebäcks. Det står jag för och något jag verkligen tycker.

Men tror nu inte att överger Edebäck. Jag kommer hålla koll på vad som händer i klubben och följa lagena så gott jag kan.

Edebäck Innebandy finns alltid i mitt hjärta!

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Upp och ner

Dagens inlägg handlar bara om innebandy och är nog ett ganska "nördigt" inlägg om det ämnet också. Bara så ni vet.

---

Nästa år blir som många av er vet den sista säsongen i med nuvarande seriesystem. Efter det så kommer seriestegen (på herrsidan) att vara SSL - Allsvenskan (nuvarande div 1) - Div 1 (nuvarande div 2) - Div 2 (nuvarande div 3) osv. Tanken från början var dagens tre förbundsserier (SSL, div 1 och div 2) skulle bli fyra (SSL, Allsvenskan, div 1 och div 2). Men det förslaget röstades ner på Tävlingskongressen. Meningen med det var att minska glappet mellan både SSL och nuvarande div 1 och mellan nuvarande div 2 och nuvarande div 3. Men förslaget röstades ner som sagt. Istället kommer seriestegen vara SSL - Allsvenskan - div 1 (dessa är förbundsserier, alltså med lag från flera olika disitrikt) och sedan div 2, div 3 osv (och dessa är distriktsserier). Med distriktserier menas alltså att det bara är lag från ett distrikt, med andra ord sämre konkurrens och en "billigare" serie att spela i, med andra ord blir lagen som spelar där sämre förberedda för ett ev. avancemang till nya div 1 (gamla div 2). Varför röstades då detta ner? Det borde ju ha gynnat alla att fyra förbundsserier?

Ja det kan man fråga sig kanske. Men i det förslag som förbunder presenterade så skulle de olika distrikten själva komma överrens hur det nya div 3, istället för att förbundet hade bestämt hur det skulle ha sett ut. Det gjorde att förslaget röstades ner. Och kvar står vi där vi är idag. Med en skillnad. Steget mellan nya div 1 och div 2 har ökat, eftersom 10% av alla nuvarande förbundslag tvångsnedflyttas efter nästa säsong. Med andra ord de lag som kommer komma upp till nya div 1 kommer få det tuffare. Är det verkligen något som utvecklar Svensk innebandy? Nja, tveksamt va.

Situationen för lagen i den nya Allsvenskan förbättras dock av förslaget, de får tuffare konkurrens och kommer vara bättre förbereda på SSL om de skulle gå upp.

Nu kanske någon som läser säger "men vissa distrik har ju gemensamma högsta distriktserier!". Ja det stämmer. Det finns flera exempel. Göteborg & Bohulän-Dals har gemesam, Dalarna & Gästrikland, Västernorrland & Jätmland/Härjedalen och Småland & Blekinge. Och det är ju bra, men i två av dessa fall beror detta på att Bohuslän inte själv skulle få ihop en egen div 3 och samma gäller Jämtland/Härjedalen & Västernorrland. 

Egentligen skulle ju alla tjäna på att fyra förbundsserienivåer. Men det stöpp på ett dåligt förslag, och det är bara att beklaga. Jag tycker som innebandyälskanade privatperson faktiskt att serieomläggningen egentligen bara gynnat lagen i  nya  Allsvenskan och helt ärligt, inga andra. Det kanske kommer visa sig att jag har fel. Vi får vänta och se.

---

Hur svårt kan det egentligen vara att dela in Sverige i tolv regioner (förslaget för nya div 2 var att det skulle vara 12 serier, med andra ord, två serier under varje ny div 1, som är sex serier). Man borde ju kan ta de sex regionerna som finns idag (Norra norrland, Södra norrland, Mellersta svealand, Östra Svealand (läs Stockholm), Västra götaland och Södra götaland) och dela varje i två delar. Om man ser till Värmlands del skulle det kunnat ha menat att vi skulle ha kunnat ha haft gemensam serie med Örebro Län och Västmanland, medans de tre övriga distrikten inom om vårt område (som representeras av div 1 Södra norrland) skulle ha varit Dalarna, Gästrikland och Hälsingland.

Med andra fyra lag från Värmland skulle ha konkurrerat med fyra från Örebro resp Västmanland. Och därmed ha fått bättre förberedelse för den hårdare konkurrens som finns i de högre förbundsserier samt den hårdare ekonomiska kraven som finns där. Visst det skulle ha blivit svårare att ta sig till nya div 1, men det är väl också meningen. Samtidigt så skulle det ju vara lika "lätt" för de lagen som hamnar i nya div 3 att ta sig till nya div 2. Vilket kan jämnföras exakt med hur läget är idag med nuvarande div 3 och div 2.

Men så blev det inte. Tråkigt som sagt.

---

I tisdags presenterade SIBF hur upp och nedflyttning blir nästa säsong. Och jag blev ganska överraskad. Jag och många andra trodde att fem-sex lag skulle ramla ur nuvarande div 2 för att ge plats åt de degraderade div 1-lagen. Men så blev det inte. Istället ramlar bara tre lag ur division 2, precis som det varit de senaste säsongerna. Men hur ska då alla lag ramlar hur div 1 (12 lag, tre div 1-serier ska bli två Allsvenskor)?

Det ordnas genom att färre lag flyttas upp från nuvarande div 3. I år får div 3-lagen 18 platser att "ta" i div 2. Men nästa år finns det bara sex platser! Alltså en plats serie! Och att komma dit kommer inte bli lätt.

Först ska man vinna sin div 3-serie. Sen ska man kvala mot 23 andra div 3-lag i två kval. Först i Play off 1 där 12 matchserier (hemma-borta möte) spelas. De tolv vinnarna möts sedan i Play off 2 där en ny matchserie (hemma-borta igen) lottas och de sex lag som vinner de matchserierna, de får spela i nya div 1. Förlorar man, ja då blir det att spela i distriktsserien igen. Året där på kommer upp- och nedflyttning mellan högsta distriktserien och lägsta förbundsserien att se likadan ut som den gör idag.

Men säg att Arvika vinner div 3 nästa år då ska de först ex. vinner över Dalarna/Gästriklands seriesegrare och sedan även vinna över ex. Västmanlands seriesegrare. Med andra ord inge lätt resa. Speciellt om man jämför med i år eller ifjol då HIBS och Karlskoga gick direkt upp.

Men jag ska väl inte sticka under stolen med att det personligen känns lite gött att "bara" tre lag åker div 2 och inte fem-sex.

Länk till artikeln om upp- och nedlfyttningen.

---

Det var lite tankar om serieomläggningen och upp och nerflyttningen. Vill poängtera att detta är mina egna, personliga tankar och idéer och ingen annas.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Positivt

Det känns positivt.

Magkänslan känns bra och positiv.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Guldvästen

När varje vår och höst så bjuds jag alltid på en lika trevlig överraskning. Det är så att jag har en väst som jag använder under våren och hösten, när det inte är så jättekallt, men inte heller varmt. Och nästan varje gång jag tar fram västen och känner i fickorna så finner jag alltid pengar. Av någon anledning så glömmer jag tydligen bort att jag har pengar kvar i västen när jag hänger in den för sommarn eller vintern. Och när jag använde västen idag så var det inte annorlunda än det brukar vara. Jag hittade faktiskt 400 kr i västen. Och 400 kr är alltid ett välkommet tillskott i en students liv. :)

Sen är ju frågan om jag i höstas hade råd att "tappa bort" 400 kr. Det kan man ju verkligen fråga sig. :P

---

Våffeldagen är det idag. Och jadå, jag ska göra våfflor. Ska göra dom när jag bloggat klart faktiskt.

Ikväll väntar annars möte med Värmlands innebandyförbundet, budget ska diskuteras. Det är kanske inte världens roligaste debattämne. Men oerhört viktigt. Visste ni exemplvis om att VIBF är bland de billigaste distrikten i hela Sverige, om inte DET billigaste, när det gäller serieavgifter och andra avgifter.

Sen är det hockey också. Men jag missar nog halva matchen, eller med andra ord, jag missar 2-3 mål av FBK och 17-18 räddade skott av Jonas Gustavsson.

---

Till Lina. Om jag vore dig skulle jag inte vara så kaxig. Ni är inte ens i final än. Och Frölunda har inte vunnit mot FBK i slutspelet på fyra år. :)

Men jag kan hålla med om att det vore en drömfinal, FBK - Frölunda. För i år ska guldet bara hem igen.

GULDET SKA HEM, GULDET SKA HEM TILL KARLSTAD IGEN!

---

Dagen musikala bidrag är låtarnas låt (okej, jag kanske överdriver lite): Don't stop Believing med Journey.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Silly season

Silly season pågår för fullt ute i innebandyvärmland, eller ja i övriga innebandysverige också. Men jag fokuserar på Värmland i första hand. Vad har hänt? Vilka är ryktena alla pratar om?

Det som har hänt i div 1, 2 & 3 (om jag nu inte missat något):

Karlstad IBF har gjort klart med Jakob Kjellman från Skoghalls IBK.

Skoghall har i sin tur värvat in Håkan Wingskog från GS 86 och Mikael Lundberg från BK Vålberg.

Lesjöfors/Filipstad har fått klart med Gustaf Ryhed och Marcus Gustafsson från Karlstad IBF (även om den senare varit utlånad till Västerås under säsongens slutskede).

Nya div 3-klubben Hultsberg/Björkås har (enligt rykten i alla fall) gjort klart med Nick Wiklund från Lesjöfors/Filipstad.

Arvika IBF har värvat in tre tunga namn från Mangskog i Thomas Fredriksson, Thomas Berntsson och Johan Nelson, med andra ord Mangskogs kanske tre bästa spelare. Det gör att Arvika redan nu blir huvudfavoriter att ta hem division 3 nästa år.

Karlskoga uppges ha tappat Stefan Zethelius till Karlberg (div 4) och Robin Jatko till Lillån (div 1). Dock har jag inte sett de två övergångarna bekräftade någonstans.

Och vi i HIBS har hittils gjort klart med Christoffer Larsson från Edebäck.

Det är de övergångarna som jag känner till.

Sen finns det väl rykten också.

Christoffer "Kicken" Nilsson kan vara på väg till Skoghall (ingen nyhet kanske, Skoghall har ju redan sagt det i VF).

Ett flertal namn väntas lämna GS 86 (Emanuel Wennergrund bl.a.).

Lesjöfors/Filipstads David Eriksson uppges ha provtränat med Skoghall.

---

HIBS då? Ingan rykten om spelare till som vi är intresserade av? Jo det klart det finns det. Men det håller jag för mig själv, tills det är klart med eventuella nyförvärv.

---

Var till Bosön i helgen för en utbildnings/utvecklingshelg med RF (genom SIBF). Varit riktigt bra för lov att säga. Konkreta grejer som kom fram och inte bara "svammel" som det lätt kan bli på sådana tillställningar.

Kom hem på lördagen och fortsatte du upp till Hagfors för avslutningkalas med HIBS. Var väl trevligt. Men ibland undrar man hur en del tänker när de gör som de gör.

Igår hände inte mycket. FBK körde över SAIK igen, 6-0 och finalen kommer bara närmare och närmare.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Vår

Våren har äntligen anlänt. Jäklar vad underbart. Bort med alla tungar och varma kläder. Fram med vårplaggen! Skönt!

Och snart kommer vi få fram det allra tydligaste vårtecknet i Karlstad. För det är ju som den förre FBK-målvakten Sinuhe Wallinheimo sa för några år sedan, "det tydligaste vårtecknet i Karlstad är att FBK spelar SM-final".

---

Har ett meddelande till Lena, Gunilla och Åsa: Lasse visste inte när nästa omgång av Skol-SM ska speals.

---

Inget nytt på spelarfronten. Med saker på gång.

---

Nästa satsning på innebandyn i Hagfors är klar. Idag har Innebandystudion sin premiär.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Måndag

Ledig dag idag. Vad jag har gjort då? Städade lite i lägenheten, diskade lite (notera lite, nu för tiden diskar jag riktigt ofta får jag lov att säga, lite halvstolt över mig själv måste jag säga). Sen kom mamma och pappa på ett kort besök. Sen bar det av till Hagfors. Coachade Asplunds pojklag till seger mot HIF:s damlag. Skulle inte kalla det en coachseger, men ja, vi vann ju i alla fall.

Sen har jag inte gjort så mycket sedan jag kom hem. Slappat framför TV:n.

---

Vill förtydliga att de namn på intagna elever som jag valde att använda i texten om Johan Gustafson var helt slumpade namn. Jag tog de fem första namnen jag kom på. Det kunde ha likaväl ha varit vem som helst av de elever som kommit in som idag inte bor i Hagfors kommun. Så namnen var helt slumpade och skulle endast symbolisera det jag ville ha fram med texten, Johans stora betydelse för gymnasiet. Inget annat.

---

Vi avslutar med ett musiktips igen. Idag blir det Magnificent från U2:s nya skiva No Line On The Horizon.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Tänk om

Det var en torsdagsmorgon i oktober hösten 2007 som jag begav mig till Älvstrandshallen. Jag var hemma på VFU, en VFU som var i Ekshärad, men jag hade en ledig förmiddag den där torsdagen. Och att jag begav till Älvstrandshallen istället för att ligga och sova berodde på att ryktena hade börjat spridas att skolan hade fått en ny innebandylärare, eller innebandyinstruktör som det egentligen heter, som var något utöver det vanliga. Och jag ville ju se med egna ögonen vem nu detta var och ja få se med egna ögon hur han var.

Jag kan väl säga att den träningen hade hade med dåvarande ettorna (91:orna) övertygade i alla fall mig om skolan lyckats riktigt bra i sin rekrytering av instruktör. Han tog upp saker som liksom var helt väsentliga egentligen, men som var långt från vanliga i min innebandybakgrund. Det var idrottspyskologi, det spelförståelse, det styrketräningen etc. Framförallt var han hela tiden med spelarna, såg spelarna och utgick alltid ifrån dom och kunde koppla det till hans erfarenheter, detta låter ju som något som alla tränare ska göra, men tro mig, så är det inte varje gång direkt. Framförallt märktes det att han kunde innebandy, hade en bra utbildning och en gedigen utbildning. Det som kanske inte märktes på en träning, men som jag vet att personen i fråga verkligen gör, är att han brinner innebandy och talangutveckling, och då menar jag verkligen B R I N N E R för det. Johan Gustafson hade kommit till Hagfors kommun för att börja förändra.

Det var som sagt ett och halvt år sen och mycket har hänt sedan dess, eller rättare sagt jävligt mycket har hänt. Hagfors kommun har gått från att vara en halvt bortglömd punkt på innebandykartan till att bli en het innebandyplats både inom Värmland och Sverige. Hagfors innebandygymnasium är ett av sex REK i Sverige, och det är i stort sett bara Johans förtjänst. HIF är på väg till division 1 och hade nog inte varit där utan Johan, även om en bra tränare alltid behöver bra spelare. Spelare som Karl Pontén, Jakob Lindström, Hilda Englund, Andreas Bengtsson och Sofie Hellkvist hade säkert inte varit så intresserade av att spela och bo i Hagfors utan Johan insats.

Jag tror inte vi i Hagfors kommun kan vara tacksamma nog när det Johan. Ibland undrar jag över hur det skulle vara för HIF, HIBS och Edebäck utan gymnasiet och Johan. Hade HIBS klarat av div 2 på sikt utan gymnasiet? Hade HIF kunnat vara ett div 1-lag? Kanske, men jag är tveksam. Eftersom Hagfors ligger där det ligger geografiskt är inte upptagningsområdet så stort som man skulle önska och man kan inte värva in 5-10 spelare från Karlstad till varje säsong, det håller inte i längden. Visst man kan alltid spetsa till en trupp med några externa spelare. Men ett lag måste byggas av spelare som bor på orten och kan träna mycket och även umgås privat, så att ett lag skapas. Och med gymnasiet får vi en unik möjlighet att lyckas med detta utan alltför många spelare måste komma från Karlstadsregionen för att man ska kunna hålla sig kvar i förbundsserierna.

Som sportchef i HIBS är det lätt att snegla mot Dalarna och det som KAIS Mora byggt upp med hjälp av sitt gymnasium. Och min vision är att HIBS ska kunna bli Värmlands Mora. Ett lag som består egna produkter samt ett gäng gymnasieelever. Ett lag som ska kunna hålla sig i nuvarande div 2, eller högre, och vara framgångsrika i JSM, USM etc. Och jag tror mig veta att målsättning i HIF är den samma. Men detta är inte gjort en handvändning, det tar lite tid. Men jag tror nog kan gå snabbare än vad en del tror. Men återigen, utan gymnasiet hade vi kunnat genomföra det. Det är jag övertygad om.

Och som jag skrivit flera gånger, utan Johan hade vi inte varit där vi är idag. Vi hade förmodligen stått kvar och stampat på samma punkt som tidigare.

Och tänk till hösten får vi ju en "Johan" till, med andra det kanske bli dubbelt bra. För bra kan alltid bli bättre.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.


Söndag

Var en tung dag igår. United gjorde sin sämsta match på ett halvår och fick stryk av ett bättre Liverpool. Och det svider i United-hjärtat det. Lite plåster på såren är ju att United har 4 poäng att gå på samt en match mindre spelad. Tur de i alla fall.

---

Såg på Melodifestivalen i går. Och jag måste säga att det var nog med den mest ovissa och rafflande finalen på jag vet inte hur länge. Tidigare har det alltid funnits en eller två solklara favoriter. Men i år var det ganska öppet och det såg man när jurygrupperna röstade, det var spridda skurar. Vad tyckte jag om vinnarlåten då? Nja, inte min musiksmak direkt. Men det kanske passar Europa, vem vet. Jag tror att oavsett vilken låt vi skickar så kommer vi inte vinna. Så är det bara.

---

Var ner och såg DM-finalen för P16 mellan Karlstad och Arvika. Karlstad vann med 5-3. Men jag tycker att Arvika nästan var värda att i alla fall få till SD efter deras forcering i sista perioden. Som jag skrivit tidigare, Arvika visar gång på gång att de är duktiga med sin utveckling av unga talangfulla spelare. För övrigt var det kul att få se två av mina favoriter från SM  spela igen, Benjamin Edman och Tobias Paas. Första gången jag såg dom sedan SM faktiskt. Tyvärr räcker inte tiden till till allt.

---

Här kommer ytterligare en U2-låt. City of Blinding Lights. Lyssna och njut mina damer och herrar, det blir inte bättre än så här.



---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Ullevi 31 juli 2009 kl 20:00

Denna dagen har varit helt jäkla underbart bra. Vaknade av ett SMS från Johan Gustafson där han hade fått bekräftat att en mycket lovande spelare hade bestämt till 100% säkerhet att det blir Hagfors för han till hösten. Det fortsatte med att jag vann över Andreas i badminton med 4-2 i set. Fixade ihop en nyttig lunch, just det nyttig. Pluggade med Karlund och klarade av hälsoprofilsfrågorna galant. Och sen, sen kom dagens, veckans, månadens, ja kanske årets höjdpunkt.

Kl 9:00 på fredag släpps biljetterna till U2:s konsert på Ullevi i sommar. U2 är och har varit min favortigrupp ett bra tag och det har varit en dröm att få se dom. Men chansen att få en biljett på fredag var ganska minimal, eftersom jag endast kunde köpa den via internet, och som flera av er vet så är det större chans att vinna en miljon på Triss än att få en biljett till en sådan står konsert via internet. Men efter lite undersökning av U2:s hemsidan visade det sig att om man gick med i deras fanclub så skulle man få köpa biljetter innan den officella biljettsläppet. Sagt och gjort, jag gick med i fancluben, kostade någon hundralapp. Och kl 15:00 skulle jag få chansen att köpa biljetter. Och det gick helt jäkla underbart bra. 15:05 hade jag köpt fyra biljetter till stålplats framför scenen. En dröm kommer gå i uppfyllelse. Med på resan bli Daniel Mallwitz och Markus Pettersson, två goa hagfôrsgrabbar. Därmed har vi en biljett över. Någon som är intresserad? Det är bara att höra av sig.

31 juli 2009 kl 20:00, då går drömmen i uppfyllelse.

Tänkte avsluta med att ni ska få höra den enligt mig bästa låten av U2, Where the streets have no name.



---

Snart dags för Champions League åttondelen med United och Inter. Det blir 2-0 till United. Berbatov och Ronaldo gör målen.

Matchen ska jag se på Tables nere i stan med några polare.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Vill du jobba med innebandy på heltid??

Sök då jobbet som innebandyinstruktör/coach på Hagfors Innebandgymnasium! Du jobbar med innebandy på 100%, inget annat. För mer info se:

http://pb.arbetsformedlingen.se/Standard/SokViaArbetsort/VisaPlatsannonsViaArbetsort.aspx?ids=1496184&o=17&k=1783&returntourl=http%3a%2f%2fplatsbanken.arbetsformedlingen.se%2fStandard%2fSokViaArbetsort%2fSokresultatViaArbetsort.aspx%3fq%3ds(ld(199)l(17)k(1783))a(20)sp(65)sr(1)c(3485D5C0)%26ps%3d


Ut över detta måste man ju tillägga att personen som får jobbet också får jobba mig inom laget, och helt ärligt, vem vill tacka nej det. ;)

---

Träningen gick hyfsat igår, men fan konditionen är inte den bästa direkt. Får nog börja ta tag i den känner jag.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Säsongspremiär

Kl 19:00 idag, med andra ord om en knapp halvtimme, ska jag göra min första träning med mitt australienska fotbollslag, Karlstad Eagles. Australiensisk fotboll är ju ingen jättesport här i Sverige, men gigantiskt stort nere i Australien. Sporten har funnits i över hundra år och drar tiotusentals åskådare till varje match i AFL (högsta ligan). Lite mer fakta om sporten hittar ni här.



Ni som känner till sport lite grann märker att laget här i Karlstad har bytt namn, från Dragons till Eagles. Varför nu detta? Jo klubben har skrivit ett samarbetsavtal med West Coast Eagles i AFL, en av de mest framgångsrika klubbar under de senaste 20 åren. I och med det "tvingades" klubben byta namn. Detta avtal kan väl jämföras med att Karlskoga Bats (bland de bästa baseballslagen i Sverige skulle få att avtal med NY Yankees eller Chicago Cubs eller liknande. Med andra ord ett riktigt stort avtal.

Här kan se lite highlights när West Coast vann Grand Final (deras form av Super Bowl) 2006 mot Sydney Swans. West Coast i blått.



---

Annars har jag inget nytt att skriva om och inget annat spännande har hänt för den delen heller.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Snart slut på "sportlovet"

Imorrn är det sista dagen på vårat "sportlov". Vad har du hänt under veckan? Det har blivit lite badminton, en härlig sport får jag lov att säga. Speciellt när man spelar med Andreas, vi båda är ungefär lika bra, eller rättare sagt lika dåliga, vilket ger jämna och täta matcher.

Sen har det blivit lite filmtittande, både bio och DVD. Såg "Män som hatar kvinnor" tillsammans med Anton i fredags, och tycker de lyckades bra med att föra över Stieg Larssons bok till bioduken. Riktigt bra film, rekommenderar er att se den, oavsett om ni läst boken eller inte. Dock förstår jag inte varför de båda uppföljarna ska gå direkt till DVD och TV (SVT), visserligen har SVT lagt in mycket pengar i projektet. Men ändå, film ses bästa på bio och är filmerna i klass med "Män som hatar kvinnor" så det ett stort fet misstag av SVT och övriga som tagit beslutet. För vad tjännar SVT att visa den i TV istället för bio? De som verkligen vill se film innan TV kommer ju antingen hyra eller köpa DVD (eller Blu-Ray) innan den går på TV. Så vad tjänar på det hela egentligen? Det är ju inte så att de får in mer reklampengar eller nåt.

---

Idag är det internationella kvinnodagen. Så G R A T T I S (eller vad man nu säger??) alla kvinnor, damer, tjejer å flickor där ute i världen!

---

Nytt på spelarfronten då? Ja, det händer. Blir testmatch i slutet av mars i Älvstranden. Och förmodligen (kan n ä s t a n garantera det) kommer det komma spelare då som ingen i dessa trakter någonsin har sett spela.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Namedroppa

Blev i en kommentar ombedd att skriva ut namnen på de spelare vi jagar. Och helt ärligt, det känner jag inte är passande just nu. Men jag kan å andra sidan ge lite mer specifik info om spelarna.

Vi jagar just nu både backar och forwards, i diskussionerna med de olika spelarna har vi kommit lite olika långt. Men generellt kan man säga att diskussionerna är positiva och intresset verkar ömsesidigt, i alla fall på det stadiet vi är. Några av killarna kommer inte från bygden och saknar egentligen anknytning till den. Med andra numera inte bor kvar i bygden, men kommer från. Samt att några som vi är intresserade både kommer från och bor kvar i bygden.

Min tanke med nyförvärven är att de ska spetsa till truppen och kvalitéen i den, inte bredda den. Då anser jag att det är bättre att satsa på spelare ur egna led än att värva in en spelare som inte är bättre än de vi redan har. Vi har en jäkla möjlighet i och med gymnasiet och det är en möjlighet vi ska ta vara på. Men säsongen som kommer blir kanske den svåraste och tuffaste i division 2 på länge. I år åkte tre lag ur serien, nästa år kommer fem lag att åka ur serien. Och som ni alla vet så slutade HIBS på fjärde sista plats i serien, med andra ord så skulle HIBS ha åkt ur serien med nästa säsongs förutsättningar. Dessa förutsättningar gör att jag anser att vi måste både spetsa till truppen med ny förvärv utifrån, både unga och "gamla", samt bredda truppen. För det är vara kvar i division 2 vill vi väl vara eller?

---

Påtal om nyförvärv så har vi redan gjort klart med flera styckna. Och alla är riktigt bra, om än lite unga kanske. Eller kanske inte. Spelare som Filip Halvorsröd (Slevik, Norge), Karl Pontén (Skövde), Jacob Lindström (Rimforsa, Östergötland), Robin Axelsson (Nordmarken), Oskar Thorén (Skoghall), Andreas Bengtsson (Lesjöfors/Filipstad) och så vidare, har alla sökt till Innebandygymnasiet och tackat ja till att gå där efter att de blivit antagna. Samtliga är distriktslagsspelare (eller i Filips fall "krestslagspelare") och mycket duktiga spelare. En del av dom kommer säkerligen att spela i division 2 redan till hösten, medan andra kanske får vänta lite längre. Alla utvecklas i olika takt, med att alla är framtida division 2 (eller högre) är jag helt övertygad om.

Sen ska vi heller inte glömma våra egna produkter också. Albin Englöw har redan visat vad han kan. Sebastian Nyborg (bästa handleder i kommunen??) kommer att bli en framtida storspelare om han bara vill. Och Simon Björk har ett skott som till och med gjort Krille Carlsson avundsjuk och fundersam och sagt "hur kan han skjuta så bra?".

Framtiden ser ljus för innebandyn i Hagfors kommun. Och då har jag inte ens nämnt HIF än. Men det är en annan historia som vi kan ta i ett framtida inlägg.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Sovmorgon

En vecka som denna minns man hur man verkligen uppskattade de lov man hade när man gick i grunskolan och gymnasiet. En hel med inga lektioner, inga krav, inget som måste göras. Helt underbart. Men snart kommer verkligheten även ikapp hos Idrottslärarestudenter. Efter vecka 13 så har vi det rätt så intensivt med lektioner fram till sommarna, lektioner nästan varje dag, och då snackar vi inte 2-3 timmar varje dag. Nej, hela dagar, 8-16. Fan det är ju nästan som ett jobb. Detta kanske inte låter så jobbigt för som som verkligen jobbar eller går i vanlig skola. Men Universitetsvärldens schema är mindre späckat än det på gymnasiet och i grundskolan, men nu får vi verkligen känna på hur det är att verkligen gå i skolan igen, varje dag.

---

Några av er kanske vet det, några kanske inte. Albin Englöw blir kvar i Hagfors nästa år. Han valde Hagfors Innebandygymnasium framför RIG och Hagfors IBS framför RIG Umeå IBF. Det är ju något man som sportchef förstår uppskattar. Albin visade nu under februari vilken talang han verkligen är, i flera matcher, och han kommer vara en given kugge i truppen under hela nästa säsong när vi ska slåss för avancera i tabellen och slippa dansa på nedflyttningslinjen.

Och jag tror inte Albin kommer vara den enda 93:an i A-truppen nästa år, det finns spelare både lokalt och sådana som kommer flytta hit som är riktigt bra och riktigt talangfulla.

---

Angående HIBS och nästa säsong så fortsätter kontakten med spelare. Vi är intresserade av flera spelare, men valt att lägga extra fokus på några specifika spelare. Och som det ser ut nu så ser det ljust ut måste jag säga. Killarna verkar genuit intresserade av oss. Men vägen är lång innan vi har det svart på vit och det gäller att jobba vidare och inte tro att det "ordnar sig ändå".

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Försenat sportlov

Ibland kan man undra om ens schemaläggarna på KaU ens tänker till som när man t.ex. åker på en lektion som slutar på kl 17 på en fredag. Men ibland så har även de några mer ljusa stunder. Som denna veckan. Hade lektion idag mellan 8 och 12. Sen är jag ledig hela veckan, ja hela veckan, jag har ingen lektion, inget studiegruppsmöte, inga uppgifter som ska göras, inga arbeten som ska skrivas. Jag har sportlov, typ. Man kunde bara ha önskat att det var 2010 och 2009, då hade man ju kunnat sett vinter-OS hela dagarna. Men men man kan ju inte få allt. :)

Jag inleder lediga veckab med att spela lite badminton imorrn tillsamman med Andreas, Christian och Johan. Tyvärr är det väl ingen låg odds på mig precis. ;)

---

Lediga veckan kom ur en annan synvinkel ganska så passande, för i och med att serierna tog slut under helgen som gick, så inleds ju officellt Silly Season idag. Nu gäller det att vässa erbjudanden till spelarna som man vill ha, för alla klubbar vet ju att säsongen som kommer kanske blir det svåraste och viktigaste på länge. Vi har våran önskelista klar i alla fall. Hoppas vi kan boka hela den, då kommer vi bara bra rustade inför 2009/10.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Slut

Hur gick det nu då?

Om ni glömt hur mitt tips såg ut, så tippade jag följande siffror:

Mangskog - Edebäck 1
I2 - Karlskoga 2
Skattkärr - Sjöstad 1
Nordmarken - Ulvsby 1
Kristinehamn - Arvika 2

Resultaten blev:

Mangskog - Edebäck 17-3
I2 - Karlskoga 5-12
Skattkärr - Sjöstad 7-5
Nordmarken - Ulvsby 1-4
Kristinehamn - Arvika 2-3 ???

Vet inte om något har hänt i Kristinehamn, men det har inte varit uppdaterat sedan 06.11 i andra perioden när Arvika gjorde 2-3, så lite reservation för det resultat.

Karlskoga vann alltså sin match och därmed serien. G R A T T I S ! Och välkomna till division 2!

Ulvsby och Nordmarken får kvala. Ulvsby trots segern eftersom de inte kan komma ikapp Kristinehamn och att för att Skattkärr vann sin match.

Kvalet spelas mot Hultsberg/Björkås och Deje och tre av de fyra kvallagen får spela div 3 nästa år. Något som jag tror Ulvsby och Nordmarken kommer klara av tillsammans med Hultsberg.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Andra periodpausen

Jag var bra med efter en period. Hur ser det då ut efter den andra?

Om ni glömt hur mitt tips såg ut, så tippade jag följande siffror:

Mangskog - Edebäck 1
I2 - Karlskoga 2
Skattkärr - Sjöstad 1
Nordmarken - Ulvsby 1
Kristinehamn - Arvika 2

Resultaten just nu är:

Mangskog - Edebäck 9-1
I2 - Karlskoga 2-7
Skattkärr - Sjöstad 4-4
Nordmarken - Ulvsby 1-1
Kristinehamn - Arvika 2-3

Både Sjöstad och Ulvsby har kommit tillbaka och gör kvalstriden till ett riktigt getingbo just nu.

Just nu får Nordmarken och Ulvsby kvala. Men om något av lagen gör mål, samtidigt som Skattkärr bara får max en pinne med sig, ja då får Skattkärr kvala istället. Spännande avslutning följer.

Karlskoga är med stormsteg på väg mot division 2.

Edebäck har en ingen bra dag, men det saknas 5-6 ordinarie spelare. Roligt i alla fall att Erik Bergström fick göra sitt första mål för säsongen.

Skulle dessa resultat stå sig så vinner Karlskoga (det gör de så länge de vinner sin match, oavsett om Arvika vinner).

Samt att Ulvsby och Nordmarken åker ut. Nordmarken kommer inte ikapp varken Kristinehamn eller Skattkärr eftersom också de leder sina matcher.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Första periodpausen

Efter första perioden ligger jag rätt så bra till i mina tips.

Jag tippade ju:

Mangskog - Edebäck 1
I2 - Karlskoga 2
Skattkärr - Sjöstad 1
Nordmarken - Ulvsby 1
Kristinehamn - Arvika 2

Resultaten just nu är:

Mangskog - Edebäck 5-0
I2 - Karlskoga 1-4
Skattkärr - Sjöstad 2-1
Nordmarken - Ulvsby 1-0
Kristinehamn - Arvika 2-1

Enda plumpen är just nu alltså Kristinehamn - Arvika.

Skulle dessa resultat stå sig så vinner Karlskoga (det gör de så länge de vinner sin match, oavsett om Arvika vinner).

Samt att Ulvsby och Nordmarken åker ut. Nordmarken kommer inte ikapp varken Kristinehamn eller Skattkärr eftersom också de leder sina matcher.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

Tipset för sista omgången

Då var vi framme vid sista omgången av division 3.

Edebäck har redan åkt ut. Mangskog, Sjöstad och I2 har inget att spela för.

Arvika och Karlskoga slåss om seriesegern.

Kristinehamn, Skattkärr, Nordmarken och Ulvsby slåss för att slippa kvala.

Så är tror jag att det går.

Mangskog - Edebäck 1
I2 - Karlskoga 2
Skattkärr - Sjöstad 1
Nordmarken - Ulvsby 1
Kristinehamn - Arvika 2

Så med andra ord:

Karlskoga vinner.

Kristinehamn och Ulvsby får kvala.

Men lite inte för mycket på detta nu. Som ni vet så brukar jag inte tippa rätt så ofta, eller vad säger ni alla Karlskoga-bor?

Matcherna börjar kl 13:00 och ni kan föja dom via http://www.innebandy.se/LiveMatch/LiveMatch.html

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut.

RSS 2.0