Jaha, ingen medalj i år...

Vid den här tiden på året har de flesta distrikt sina förstra träningsmatcher och/eller sista samlingar innan resp. förbundskapten tar ut sina trupper till SDF-SM för 15-åringarna i januari. Och jag tror att överallt runt om i Sverige fäller man kommentarer som "Jaha, ingen medalj för oss i år", "Ser svagt ut i år", "Finns ingen bredd och knappt någon spets" och så vidare. Men dessa kommentarer kommer varje i år, i de flesta distrikt.

Och ska man basera en analys på bara Värmlands elitläger så får man hålla med. Men samtidigt, det ser ju ungefär likadant ut varje år då är det elitlägren eller första träningsmatcherna. Alla spelare är nervösa, inte vana att spela tillsammans, ingen vågar riktigt spela "sitt spel".

Men ju fler samlingar man har och ju fler matcher man spelar, desto mer tryggare blir spelarna med varandra och med ledarna och sakta men säkert ser det bättre och bättre. Så är det alla år, och jag tror inte att 2010/11 med 95:orna kommer vara annorlunda.

Kan Värmland hoppas på medalj på hemmaplan för killarna och/eller tjejerna? Absolut! Men konkurrens på SM är stenhård och det gäller att vara just bäst när det gäller.

- - -

Vem tar över Skoghall? Ja det är frågan som "alla" frågar sig runt om i innebandyvärmland. Vart jag än har varit under senaste veckan har alla undrat samma sak. Ingen verkar veta, men samtidigt verkar ingen kunna komma med så realistiska förslag.

Kan det bli en gammal spelare som Johan Kjellman? Tar sportchefen Andreas Prochazka (flestavat) laget? Lyckas man övertala Dan Lundkvist att ta A-laget igen? Eller blir den en mer "outside of the box"-lösning i form av Christian Edwertz?

Svaret lär komma snart, på lördag har Skoghall match mot Fagerhult Habo.

- - -

Chelsea förlorade, Tottenham förlorade och Arsenal förlorade. United de vann. Helgen i Premier League var rätt så lyckad får man säga. :)

- - -

Matchvecka igen efter helgens landslagsuppehåll. Sala borta gäller för våran del och tre poäng där skulle sitta fint, då tar vi ett kliv längre bort från botten i den supertighta tabellen.

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0