Blåstället, semifinal och små marginaler

Värmland klara för semifinal! Wow! Härligt! Underbart!

Man tog en enkel seger mot Västerbotten och säkrade gruppsegern. I semin väntade Uppland. Samma Uppland som har stoppat flera värmlandslag och värmländska klubblag i olika sammanhang senaste åren. Men idag var det dags att vänta den dåliga trenden.

Man tog en 4-0 ledningen, det blev 4-2 innan man utöker till 6-2. Upplänningarna försöker svara, men närmare än 6-4 kommer man inte. Colling och Hallsbo utökade till 8-4 och segern var säkrad.

Det roligaste är på det sättet man vunnit och säkrad gruppsegern och semifinalplatsen. Det är inte någon enskild spelare eller för delen enskild femma som avgjört, utan det är laget som vunnit. Lagseger kanske är en klyscha, men fan idag stämmer det mer än någon gång tidigare. Alla tre femmorna har gjort mål, alla spelare som spelat regerlbundet har gjort poäng. Det är en enorm styrka, en styrka som man behöver för att gå lång i ett SM. Och ja, det känns jäkligt positivt inför semifinalen.

Måste lyfta fram några av de mer annonyma killarna, killarna i "blåstället". Vem hade vågat tippa eller tro att Sam Hallsbo skulle göra två mål eller att Olle Jonsson skulle göra matchens första mål. Hallbso är killen som sätter laget i första hand, tar den rollen han får. Han ska vara reserv och då puscha på killarna och sprida glädje runt sig, ska han döda box play gör han det. Idag fick han spela från start, han sliter i alla byten och han hänger in två kassar, vilken bedrift!

Olle Jonsson, vem hade koll på den killen? I ett lag med killar från div 1, div 2 och div 3 kommer killen från BK Vålberg och div 5. Men det ser man inte på plan, okej ibland kanske tempot blir lite för snabbt, men han sliter och jobbar och idag gjorde han matchens första mål och bröt "död-läget". Olle Jonsson lär nog inte spela i Vålberg länge till. Ska vi tippa på Sjöstad 2010/11?

---

Samtidigt som man glädjs med killarna så kan man inte annat än lida med tjejerna. De får lämna SM-äventyret p.g.a av de gjorde mindre antal mål än Västergötland. Man snackar ofta om små marginaler alldels för ofta, men idag stämmer det.

Men detta är också kontrasterna i ett SDF-SM. För några lag är glädjen stor, men får många är det besvikelse i ögonen, drömmar som släckts och det man slitit för i kanske flera år är över på bara några dagar eller kanske minuter.

---

Västegötland väntar i semifinal. Ett Västergötland som anförs av duon Kasper Hedlund/Jesper Sankell. Hedlund levererar passen och Sankell är hänsyslös i avsluten. Fan vilken sniper killen är alltså. De har precis spelat upp Mullsjö till SSL, imorrn ska Värmland sätta stopp för dom. Jag har en bra känsla och är som vanligt optimist, men det kommer bli tight, jävligt tight.

---

På tal om Västergötland. Vilket lag håller du på nu Pontén?

---

I filmen Sagan om Ringen när Gandalf och Pippin är i Gondor så pratar Gandalf om vilka "vapen" (personer) som Sauron har till sitt förfogande. Han pratar om att Sauron har många farliga ”vapen” som han avslöjat, men som han säger till Pippin ”he has yet to reveal his deadliest servant”.

Och Värmland har inte heller dom avslöjat sitt ”dödligaste” vapen.

Han har anlänt, men fått vila. Men något säger mig, imorrn finns han med i truppen.

Västergötland se upp, Albin Englöw är i Nyköping.

---

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall. 


Kommentarer
Postat av: Johan G

Tack för härliga krönikor från SM! :)

2010-04-11 @ 07:24:52
URL: http://jogus.blogg.se/
Postat av: Hasse

Sam Hallsbo är några år för gammal hoppas inte han har spelat;).

När detta skrivs har du precis fått rätt: Albin gör 5-4. Tyvärr så verkar det även som Sankell/Hedlund också är på tå. Spännande!

2010-04-11 @ 12:11:45
Postat av: Johan

Du har så rätt, det gick lite för fort för mig igår. Självklart menar jag Sebastian.



Albin gjorde mål ja, men tyvärr var Sankell/Hedlund för starka. :(

2010-04-11 @ 15:00:28
URL: http://johancarlsson.blogg.se/
Postat av: Johan

Det var så lite så Johan. :)

2010-04-11 @ 23:55:51
URL: http://johancarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0