"Vad som händer och fötter"

Blev en vecka med inte så mycket bloggande. Men ny vecka innebär nya möjligheter. Förra veckan spenderas till stor i del i den kungliga huvfudstaden. Först med möten i två dagar, och sen ett besök hos familjen Gärdin (min systers familj). De flyttade in i sitt nya hus för några veckor sedan och detta var mitt första besök där. Huset är jättefint och stora ytor, vilket är en stor förbättring mot tvåan inne i stan.

Nu väntar också en del utomhusarbete, vilket jag hört Peter ska vara mycket sugen på? ;)

- - -

Ingen Falk i Karlstad. Han skrev ju på för Warberg förra veckan. Lite tråkigt för oss värmlänningar, men förstås helt rätt om man endast ser till han själv. SSL är SSL helt enkelt.

Mullsjö fortsätter sin silly season med att värva sönder Mora. Tre av Sveriges bästa spelare under 20 år byter över. Ryktena om Bobby, Keppel och Tomth har ju gått ett tag, och nu blev det klart. Känns som Mullsjö passar dom perfekt. Ett ganska ungt lag och inget topplag, utan ett lag där de kommer få mycke speltid och förtroende, eller ja, de bör få det i alla fall.

FCH fortsätter sin storsatsning mot att slå sig in bland de Big Four. Ny finländsk världsstjärna klar idag. Ska bli intressant att följa även dom. Just FCH, Falun och Mullsjö känns som de lag som förstärkt mest intressant. Kanske även Pixbo. Undrar hur länge ett lag som Warberg kan sitta och titta på innan de måste inse att de måste ha in toppklassforward. Och därmed göra sin första riktigt etablerade värvning sedan slutet av 90-talet (eller ja början av 00-talet).

Och vilket lag får Eskelinen? Vi närmar oss juni, men Silly season är långt från över.

- - -

Här i Värmland har det varit mycket prat om Lesjöfors och deras spelarförluster. Att tappa Jompa och Henrik Stjernberg är inget man ersätter enkelt, om det ens går. Det har lett till att diskussionen får det låta som att Lesjö får ett dåligt lag, eller ja svagt lag i alla fall. Och även undertecknad har varit med i den diskussionen och hållit med.

Men nu har jag tänkt på detta i flera dagar. Och fan de har ju inget dåligt lag egentligen. Ryhed, Hedlund, Fast, Kjellemar, Nilsson, Rolandsson (som visserligen ska jobba i Norge, sägs det), Lungström är alla spelare som håller i division 1. Rutinerade och etablerade killar. Sedan finns även Bjord och Johan Ryhed som kanske inte ska bära laget, men ska hålla. Så de har ett bra lag, men bredden finns kanske inte, speciellt inte i backplats. Så räkna inte bort Lesjö, får de in några bra backar blir de att räkna med. Offensivt finns kvalitén.

Inga nyförvärv i Arvika är presenterade heller. Nu ska man inte värva för värvandets skull. Men känns som de skulle behöva lite rutin i bakre leden.

När presenteras Skoghall nästa "stjärnvärvning"? Jag bara undrar. Och när ska man presentera en reservmålvakt??

HIBS då? Nja, vi får se. Kanske blir en nyhet snart, vem vet.

- - -

Damsidan då? Ja tyvärr har Karlstad tappat en av sina bättre spelare. Har lovat att inte gå ut med namn tills nya klubben gå ut med det. Men det är en av de spelare som varit mest framträdande senaste säsongen. Tråkigt förstås att det inte blir Karlstad. Men det gäller att man ser till saker även utanför innebandyn, tyvärr kan man ju inte försörja sig på innebandy, speciellt inte på damsidan. Hon kan ju också får värmländsk sällskap i sin "ny" klubb också. Dock inte från Karlstad.

Inga nya spelare klara förutom Målström och Johanna Karlsson från Skattkärr. Men jag vet att jobbas på bakom kulisserna. Väntar med spänning.

HIF har fått två bra tillskott i Caroline Persson (back, Färjestaden) och Sandra Jansson (målvakt, Skoghall). Alla vi som följde Sandra i Linköping såg vilken fin potential hon besitter. Och hon säger att hon tränat en del på straffar nu också, ifall det blir ett nytt straffavgörande i framtiden. :) Caroline kom ju så när in på RIG, kapten i Smålandslaget och var även med 93:orna i Småland. En stor back med pondus och fin bollbehandling. Ska bli intressant att följa henne i höst.

Sen ska det också bli intressant att se om HIF får i hamn någon mer värvning, för ja, de försöker värva även de, även om de officellt som föreningen hävdar att de inte gör det. ;)

- - -

Eller ja, vi i HIBS har faktiskt några nya killar klara. Det är juniorer som ska börja på innebandygymnasiet, födda 1994 med andra ord.

Tre killar från Norge ska göra Boga och Filip sällskap uppe i Hagfors. Två av dem har varit med på läger med 92-landslaget som enda 94:or. Och därmed får anses verkligen tillhöra toppskiktet i sin årskull i Norge. Ola Olaussen, en teknisk lirare som spelar center eller forward, och Mats Gjermundsen, en stor, stark back med styrkorna i defensiven. Lägg de namnen på minnet.

Från Värmland kommer några killar som även de tillhör toppsiktet, fast i Värmland då förstås. Emil Johansson, Nordmarken, center som bara växte match för match under SM och även spelade till sig en ordinare plats i Nordmarken. Centrar har vi ingen superbredd på och Emil har imponerat på oss samtliga ledare.

Jens Karlsson, Skoghall, enligt mgi kanske den bästa 94-backen i Värmland under SM (även om Arvikas Erik Ränkeskog även han var riktigt bra). Känns som en back som ska kunna bidra offensivt och defensivt. Har tänkt över sitt val av skola och framtid noga under våren. Men till slut föll valet på Hagfors, vilket vi förstås tycker är mycket roligt.

Sen är det ett par killar till, men jag kan ju inte avslöja allt på en gång. :)

- - -

Nej nu får det räcka för idag. Ska iväg till härliga Arvika på styrelsemöte med VIBF.

Innebandy i någon form varje dag. :D

- - -

För övrigt anser jag att Ekshärads Sporthall bör byggas ut samt att Hagfors behöver en ny sporthall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0